Irene Wilkens genomineerd voor Streektaalprijs

De uit Veendam afkomstige zangeres Irene Wilkens is genomineerd voor de streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. In de categorie CD/Dvd is haar nieuwe CD “Sikkom Kult” 1 van de 3 mogelijke prijswinnaars. Eveneens genomineerd zijn Marlene Bakker met haar CD Raif en De Grup, een drents-groningse muziekformatie met onder andere Bert Hadders.

Oud Muntendammer Irene Wilkens genomineerd voor Streektaalprijs Dagblad van het Noorden

De concurrentie op de longlist was dit jaar groot, met namen als Daniel Lohues en de Troebadoers. “Het is een enorme eer om naast Marlene Bakker en De Grup een van de kanshebbers te zijn”, aldus Irene. Naast de vakjuryprijs zal er dit jaar ook een publieksprijs worden uitgereikt. Mensen kunnen stemmen op de website van het Dagblad van het Noorden.op hun favoriet.
Irene zingt al enkele jaren in het Gronings en won hiermee in 2016 al het Grunneger laidjesfestival. In 2018 kwam Irene haar Debuut cd “Sikkom Kult” uit. Samen met haar 5 koppige band en producer Dik Pomp maakte zij een cd met 11 prachtige popliedjes  geschreven door Alex Schoenmaker in "de toal dei zo lekker bekt".
De prijsuitreiking vindt plaats op 14 april in theater Winsinghof in Roden waar publiek en vakjury zullen uitmaken wie de 1001 euro en eeuwige roem gaat winnen. "Het zou geweldig mooi zijn als we winnen maar op deze nominatie zijn we al heel trots. Het is een hele mooie erkenning voor het harde werken van het afgelopen jaar”. Irene Wilkens en Sikkom Kult is binnenkort onder meer te horen op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in Groningen. Meer muziek van Irene Wilkens is te vinden op Spotify en op www.irenewilkens.nl waar ook de genomineerde CD te verkrijgen is.

Sikkom kult bestaat uit Be Brakke, Ton de Boer, Stefan Kroes, Arko Kok en Jaap Velema.

Reactie toevoegen