Stadsdichter geeft juniorcollege dichten

Hoe schrijf je een gedicht? Hoe verzin je een mooi onderwerp? Hoe begin je? En hoe zorg je ervoor dat je gedicht tot leven komt in het hoofd van je lezers? Op donderdag 4 april geeft Renée Luth, stadsdichter van Groningen, van 15.30 – 17.00 uur een juniorcollege in Bibliotheek Hoogezand waarin ze antwoord geeft op al deze vragen. Het college is geschikt voor jongeren van 10 t/m 18 jaar oud en deelname is gratis. Meld je snel aan door een mail te sturen naar i.buijs@biblionetgroningen.nl en schrijf samen met Renée je mooiste gedicht!
Stadsdichter Renée Luth geeft juniorcollege dichten in Bibliotheek Hoogezand
Stadsdichter van Groningen
Al sinds haar vijftiende staat Renée Luth op literaire podia in heel Nederland. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong (2011) en Preparaat (2016) bij uitgeverij Passage en stond in meerdere bloemlezingen, waaronder Queer (Atlas Contact), Moederlief (Rainbow pockets) en De 100 beste gedichten voor de VSB prijs (Arbeiderspers). Daarnaast geeft ze onder andere lessen en lezingen poëzie en spoken word aan leerlingen op basis- en middelbare scholen en presenteert ze culturele evenementen. Op 4 februari 2019 werd Renée benoemd tot ‘Stadsdichter van Groningen’. Tot 2021 zet ze zich vol overgave in voor de poëzie in Groningen. Meer poëzie op straat en een schrijversacademie voor jong talent staan hoog op haar wensenlijstje.
 
Juniorcolleges
Het juniorcollege van Renée Luth is een van de vele juniorcolleges die Bibliotheek Hoogezand organiseert. Op donderdag 11 april leert Ida Buijs je hoe je je eigen stop-motion verhaal maakt en op donderdag 18 april helpen Arnoud Wilpstra en Thijs Vos je bij het bouwen van een boomhut in Minecraft. Het laatste juniorcollege, op 25 april, wordt gegeven door schrijfster Sanne Rooseboom, die het populaire boek Het Ministerie van Oplossingen schreef en je leert hoe je zelf een spannend verhaal kunt schrijven. Alle juniorcolleges vinden plaats in Bibliotheek Hoogezand van 15.30 – 17.00 uur. Meedoen? Geef je dan op door een mail te sturen naar i.buijs@biblionetgroningen.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!

Reactie toevoegen