Jazzavond in het station Zuidbroek

Op vrijdagavond 29 maart treedt de Second Life Jazz Band op in het Museumcafé bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek. De Second Life Jazz Band bestaat inmiddels twee jaar. De band bestaat uit louter ervaren muzikanten die hun sporen in de jazzmuziek al vele tientallen jaren geleden hebben verdiend. De meesten van hen maakten voorheen deel uit van de gerenommeerde jazzformatie Pax.

Vrijdagavond 29 maart: Jazzavond in het station Zuidbroek

Die band hield na 38 jaar, door het overlijden van de man van het eerste uur - trompettist Herman Blaauw - op te bestaan. Vervolgens hebben vier voormalige Paxleden de draad weer opgepakt. Ze zijn met twee nieuwe leden een nieuwe band begonnen en hebben die de toepasselijke naam Second Life Jazz Band gegeven.
De band speelt oude stijl New Orleansjazz met hier en daar een uitstapje naar muziek die raakvlakken heeft met deze stijl. De door de wol geverfde bandleden beheersen de muziek en die aanverwante stijlen tot in de details. Zij staan garant voor een swingende avond van hoog muzikaal niveau. De band bestaat uit Rob Bosloper (klarinet), Gerrit Baas (trombone), Erwin Weggemans (trompet en zang), Tom Brans (contrabas), René Kuiper (banjo, gitaar en zang) en Hendrik Schuitema (drums).
Het concert begint om 20.00 en duurt ongeveer drie uur. Het Museumcafé is vanaf 19.30 uur geopend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum, via 0598-450518.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen