De veredeling van Alstroemeria's

Donderdag 28 maart 2019 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Carla van Schaik. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Carla van Schaik studeerde Biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar zij Cum Laude haar doctoraal examen deed. Na haar werk als onderzoeker is zij momenteel werkzaam als veredelaar van diverse groene planten bij kwekerij Smit in Sappemeer en als veredelaar van Alstroemeria's bij kwekerij Melenhorst in Erica. De Alstroemeria is een geslacht van vaste planten uit de familie Alstroemeriaceae. Er zijn ongeveer 65 soorten, merendeels afkomstig uit koele bergstreken in de Andes. Carl Linnaeus vernoemde het geslacht naar Clas Alströmer (Claus Alstroemer, afkomstig uit Alingsås Zweden, 1736-1794). Alstroemeria's worden ook wel Incalelies genoemd, zij hebben dikke, taaie wortels en lelieachtige bloemen die bloeien in juni en juli. Het is een geschikte snijbloem die men vaak in boeketten tegen komt. Aan de hand van dia's zal Carla van Schaik vertellen over de veredeling van deze Alstroemeria's.

Reactie toevoegen