Nieuwe website Hulpwijzer gelanceerd

Op dinsdag 15 mei is de nieuwe website hulpwijzer.midden-groningen.nl door wethouder Peter Verschuren gelanceerd. Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Midden-Groningen in een digitale kaart zoeken naar antwoorden op vragen binnen de thema’s Zorg en gezondheid, Actief zijn en meedoen, Woonomgeving en vervoer, Wonen en huishouden, Jeugd en gezin, Geldzaken en Werk. Via adviezen en tips krijgen inwoners inzicht in de voorzieningen die binnen de gemeente worden aangeboden.

Hulpwijzer geeft antwoord op vragen over wonen, werken, zorg en jeugd

Hoe werkt het?
De Hulpwijzer geeft adviezen, oplossingen en tips via zogenoemde vraag-antwoord-combinaties. Wil een inwoner bijvoorbeeld weten welke inkomenstoeslagen er via de Wmo worden geboden, dan staat die informatie in begrijpelijke taal in de Hulpwijzer Midden-Groningen. Of is een senior op zoek naar een dagactiviteit om aan de eenzaamheid te ontsnappen, dan biedt de Hulpwijzer allerlei mogelijkheden. De inhoud is geschreven op een eenvoudige en heldere manier, zodat het begrijpelijk is voor alle leeftijden en bevolkingslagen. Ook kan de gebruiker de informatie met één klik laten voorlezen en kunnen slechtzienden de lettergrootte aanpassen.

Wie houdt de Hulpwijzer bij?
Actuele ontwikkelingen worden door de redactie van de Hulpwijzer bijgehouden. Iedereen, zowel inwoners als vertegenwoordigers van organisaties, kunnen onjuistheden, wijzigingen en aanpassingen via de Hulpwijzer rechtstreeks aan de redactie sturen via de website.

 

Reactie toevoegen