Pronkjewails in Harkstede

U komt toch ook in Harkstede zaterdag 13 januari? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden. Heel graag willen we u ook in 2018 de pronkjewails van Harkstede laten zien. De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. De kerk zal aan de binnenkant worden gerestaureerd. Hoogstwaarschijnlijk zal de restauratie over niet al te lange tijd beginnen. Zeker is dat de kerk 13 januari open zal zijn.
Pronkjewails in Harkstede
De boekenmarkt in de kelder van de kerk is natuurlijk ook weer open. Tijdens het Rondje Harkstede kunnen ook weer boeken worden ingeleverd. U vindt er misschien wel het boek waarnaar u al zo lang hebt gezocht. Een boek kost één euro, de opbrengst is voor de instandhouding van de kerk. In de kelder zijn ook mensen van de Historische Vereniging, zij kunnen u heel veel vertellen over onze dorpen.
De rondleiders zijn weer in de kerk aanwezig. Zij weten heel veel over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. Zij willen u ook graag vertellen over de vele wetenswaar- digheden, die u kunt zien in de kerk, de toren en de kelder. Ook kunt u een film bekijken over de kerk. De kerk en de boekenmarkt zijn open van 13.00 – 16.00 uur.
In De Graankorrel, naast de kerk, kunt de expositie met foto’s van Rianne Wieringa uit Appingedam bewonderen. De monumentale kerk is een rijksmonument en dat is Stel’s molen ook. 13 januari zijn in Stel’s molen mensen aanwezig, die u  ook graag  willen ontvangen. Zij kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken. De molen is ook open van 13.00 – 16.00 uur.
 
Bij het theehuis “Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 uur de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.
 
13 januari kunt u hier zien wat de mensen van het Repair café allemaal kunnen repareren.
 
Wilt u het oude schoollokaal, Hoofdweg 89 in Scharmer, bezoeken? Ook dat is mogelijk. De familie Van Calkar ontvangt u graag. Wilt u  even laat weten dat u komt?

Reactie toevoegen