Wijzigingen afval dienstverlening december 2017/januari 2018

Afval informatie? Gebruik de gratis Afvalwijzer app! Vanaf half december zijn de inzameldagen voor 2018 beschikbaar.
 
Week 51 
De afvalinzameling gebeurt op de voor u gebruikelijke dagen. Kijk in de AfvalWijzer voor de voor uw adres geldende dagen. In de tweede helft van december worden de prullenbakken en textielcontainers verplaatst naar een tijdelijke opslag. Deze plaatsen we in de loop van januari terug. 
 
Week 52
Op 25 en 26 december (Eerste en Tweede Kerstdag) vervallen de afval inzamelroutes, ook zijn de afval brengpunten en het Composteerterrein gesloten.
• De inzameling van het verpakkingsafval in een deel van deelgebied Hoogezand-Sappemeer is verplaatst naar zaterdag 23 december.
• De inzameling van de 1100 liter bedrijfsafvalcontainers is verplaatst naar woensdag 28 december.
Op zaterdag 31 december om 18.00 uur gaan de ondergrondse (rest) afvalcontainers op slot. U kunt zondag 1 januari 2017 vanaf 09.00 uur uw afval weer storten. 
De container bij het wijkgebouw aan de Klompéstraat in Hoogezand wordt in verband met risico op vandalisme tijdelijk verwijderd. 
 
Jaarwisseling
Oudejaarsavond zijn medewerkers van de politie, brandweer en gemeente aan het werk zodat u kunt genieten van een plezierige jaarwisseling. De hulpverleningsdiensten moeten altijd vrije doorgang hebben, zodat zij veilig en ongestoord hun werk kunnen doen.
 
Vuurwerk afsteken mag alleen van: 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur
Eventuele schoonmaak- en reparatiekosten na de jaarwisseling zijn voor rekening van alle bewoners van de gemeente. Dit geeft een onnodige verhoging van de gemeentelijke belastingen. Ruim dus zelf uw (vuurwerk)afval op.
 
Week 1
Op maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag) vervallen de afval inzamelroutes. De afval brengpunten en het Composteerterrein zijn tot 4 januari gesloten. 
• De inzameling van het restafval in deelgebied Menterwolde is verplaatst naar zaterdag 6 januari 2018.
• De inzameling van glas en elektr(on)ische apparaten in een gedeelte van deelgebied Hoogezand-Sappemeer is verplaatst naar zaterdag 6 januari.
 
Week 2 Kerstbomen
Kerstbomen (spar of den) kunt u in de tweede week van januari aan de straat zetten. Kijk in de AfvalWijzer app of op www.mijnafvalwijzer.nl voor de geldende dag voor uw adres. U kunt de kerstboom ook gratis brengen naar het Composteerterrein aan de Volholen in Sappemeer.