Rondje Harkstede

Pronkjewails in Harkstede. U komt toch ook in Harkstede op zaterdagmiddag 9 december? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden. U kunt dan weer de pronkjewails van Harkstede bezoeken.
De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. De mensen van de boekenmarkt hebben ervoor gezorgd dat de boekenmarkt voor een tijdelijke periode terug is geplaatst. Tijdens het Rondje Harkstede kunnen ook weer boeken worden ingeleverd. U vindt er misschien wel het boek waarnaar u al zo lang hebt gezocht. Een boek kost één euro, de opbrengst is voor de restauratie van de kerk. In de kelder zijn ook mensen van de Historische Vereniging, zij kunnen u heel veel vertellen over onze dorpen. De rondleiders zijn weer in de kerk aanwezig.
In De Graankorrel, naast de kerk, kunt de expositie met foto’s van Rianne Wieringa uit Appingedam bewonderen. De molenaars van Stel’s molen willen u ook graag ontvangen. De molenaars kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken. Bij het theehuis “Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.
Zie ook www.rondjeharkstede.nl

Reactie toevoegen