Harkstede wil u graag ontvangen!

U komt toch ook in Harkstede zaterdag 14 oktober? Dan wordt weer het Rondje Harkstede gehouden. U kunt verrassende ontdekkingen doen. De monumentale kerk, Hoofdweg 63, is open. De kerk zal aan de binnenkant worden gerestaureerd. Aanvankelijk werd gedacht dat de restauratie in januari 2017 zou beginnen. Misschien wordt het nu eind 2017.  Er moet  eerst nog onderzoek plaatsvinden en dit is nog niet afgerond. Dit duurde de mensen van de boekenmarkt te lang, daarom hebben zij ervoor gezorgd dat de boekenmarkt voor een tijdelijke periode terug is geplaatst. Tijdens het Rondje Harkstede kunnen ook weer boeken worden ingeleverd. U vindt er misschien wel het boek waarnaar u al zo lang hebt gezocht. Een boek kost één euro, de opbrengst is voor de restauratie van de kerk.
Harkstede wil u graag ontvangen!
In de kelder zijn ook mensen van de Historische Vereniging, zij kunnen u heel veel vertellen over onze dorpen.
De rondleiders zijn weer in de kerk aanwezig. Zij weten heel veel over de beroemde stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. Zij willen u ook graag vertellen over de vele wetenswaardigheden, die u kunt zien in de kerk, de toren en de kelder. Ook kunt u een film bekijken over de kerk. De kerk en de boekenmarkt zijn open van 13.00 – 16.00 uur.
In De Graankorrel, naast de kerk, kunt de expositie met foto’s van Rianne Wieringa uit Appingedam bewonderen. 
De molenaars van Stel’s molen willen u ook graag ontvangen. De molenaars kunnen u veel interessante zaken over de molen vertellen. Ook hier kunt u een film bekijken.
Bij het theehuis “Ons Hertenkamp” van NOVO staat vanaf 13.00 de koffie/thee weer klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.
Het oude schoollokaal , Hoofdweg 89 in Scharmer, is 14 oktober niet open.
Zie ook de vernieuwde website: www.rondjeharkstede.nl
Van harte welkom. 
 

Reactie toevoegen