Wat kost een schilder

Als u de kosten van een schilder weet, kunt u een inschatting maken voor uw budget en beter vergelijken. Is uw huis toe aan nieuw schilderwerk? Vraagt u zich af hoeveel btw u moet betalen voor het laten schilderen van uw woning? Het schilderen van woningen kan onder de 6% btw regeling vallen. De woningen moeten dan wel ouder dan
2 jaar zijn. Het 6% btw tarief is verder ook van toepassing op: voorbereiding van het schilderwerk; voorbehandelingen en gebruik-te materialen.
Slechts 6% btw op schilderwerk!
Voor woningen die ouder dan 2 jaar zijn, is er sprake van 6% btw op het uit te voeren schilderwerk. De verlaagde btw voor schilderwerk is al een aantal jaren van kracht. De woning moet langer dan twee jaar bewoond zijn. Het lagere btw tarief voor schilderwerk is alleen voor particuliere woningen. U bespaart hiermee 15% btw op uw schilderwerk. Dit verlaagde tarief geldt nog tot 1 juli 2015. Het scheelt u 15% btw als u het schilderwerk in uw huis voor 1 juli laat doen. (Dit in verband met een tijdelijke regeling voor het verbouwen en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar).

Al het schilderwerk rondom uw woning valt ook onder het lagere btw tarief. Denk hierbij aan uw garage, schuur, serre, maar ook de tuinhekken.
Om gebruik te kunnen maken van het lagere btw tarief voor schilderwerk moeten deze zaken zich wel op hetzelfde perceel als de woning bevinden. En natuurlijk ook het schilderwerk in uw woning.
Voor vragen over het btw tarief van schilderwerk kunt u het beste contact met “de Schilder” opnemen. Ruud Kuiper helpt u graag. Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om te kunnen profiteren van het verlaagde btw tarief op schilderwerk?

Reactie toevoegen