Circus Fiësta komt naar Menterwolde!

Wie Circus zegt, denkt in de Noordelijke provincies al snel aan Clown Franky en zijn circus Fiësta. Dit circus heeft de laatste tijd een plaatsje veroverd in de harten van vele bezoekers. Binnenkort komt dit circus naar Menterwolde. Op de vrijdagen is er een speciale familiedag, waarbij al kaartjes te koop zijn voor 10 euro per stuk. Op 13, 14 en 15 februari staat het circus in Muntendam op het Parkeerterrein Ruitershorn, Daarna staat het circus in Noordbroek op het Marktplein op 20, 21 en 22 februari en op 27, 28 februari en 1 maart staat het circus in Meeden op de parkeerplaats bij het Dorpshuis.
Deze circusfamilie bestaat uit vader, moeder en twee getalenteerde dochters, bijgestaan door wisselende circusartiesten. Zo biedt het circus jaar op jaar een variatie in haar programma, zodat de vaste bezoekers ook iedere keer worden verrast. Generaties aan circuservaring staan garant voor een leuke voorstelling. Franky stamt af van oude circusfamilies uit België en Nederland. Hij groei-de op bij een populair circus dat zowel in België als in Nederland naam heeft gemaakt. Dankzij de levenslange ervaring weet hij als geen ander het circuspubliek te verrassen en te plezieren. Zijn vrouw Lena is een ‘gewoon’ burgermeisje, met een beroep in de zorg. Lena is aangestoken door het circusvirus en werkt in haar vrije tijd zonder blikken of blozen zelfs mee aan heel wat mooie circusacts. Zoals een spectaculair en gevaarlijk messengooi nummer, maar ook voor magie en illusiekunsten draait ze haar hand niet om.
Een betere vrouw kan een rasartiest zoals Franky zich niet wensen, maar ook over de dochters niets dan lof. Dat zijn gemotiveerde dames van 15 en 18 jaar, vol enthousiasme begeven zij zich in het circusleven. Dat is te merken aan de constante stroom van nieuwe acts die deze twee aan hun ouders en het publiek presenteren. En ondertussen gaat het werk voor school ook gewoon door. Niet voor niets vielen zij afgelopen jaar in de prijzen tijdens hun werk bij het Groningse Kerstplaza. Bijna het hele jaar door is Circus Fiësta aan het reizen en dat is al bijzonder te noemen. De meeste circussen hebben zowel zomer- als winterstops, maar Fiësta weet van geen ophouden. Dit circus draait bijna vier volledige seizoenen. Behalve de artistieke nummers zoals jongleren, draaiende kubussen, acrobatiek en luchtacrobatiek, hoelahoeps en messenwerpen zijn er ook optredens van diverse boerderijdieren zoals: o.a. pony’s, ganzen, honden en huisvarkentje Franky. Zij laten zien hoe slim dieren zijn. Natuurlijk worden deze dieren met veel liefde en geduld getraind. We verklappen niet alles, liefhebbers van acrobatiek en jongleren komen ook aan hun trekken. 
(Zie de advertentie met kortings-bon elders in deze krant.) Tegen inlevering van deze bon ontvangt u op bepaalde dagen en tijden €2,- korting.
 

Reactie toevoegen