Bord N33 zorgt voor verwarring

CDA Groningen wil op alle fronten een veilige N33. Hoe mooi en veilig de N-33 ook geworden is, dankzij de verdubbeling, zo zit er in de staart van deze weg toch een onveilige bewegwijzering. Op de aansluiting naar de A7 net over de brug van het Winschoterdiep staat op het informatiebord dat de afslag naar Groningen en Zuidbroek rechtdoor is. 
Rijkswaterstaat heeft dit inmiddels ook al onderkent en heeft  ‘gele noodborden’  geplaatst met wel de juiste pijl erop. Aan de overkant van de A7 doet men er nog een schepje bovenop en zegt men met een digitaal bord dat je bij de volgende afslag, t.h.v. Noordbroek kan omdraaien om zo de weg naar Groningen-Zuidbroek te volgen. Truus van Kleef, CDA Statenlid heeft afgelopen woensdag in de statencommissie mobiliteit haar ongenoegen kenbaar gemaakt.
Behalve de irritatie en onjuiste informatie geeft het vooral een onveilige situatie. Je krijgt plots afremmende automobilisten, of dat men net een stukje achteruit gaat rijden, of nog erger, verder op: keren op de weg. “De weg is nu ruim een half jaar open voor verkeer, officieel geopend door de minister, en dan mag je er toch vanuit gaan dat juist deze zaken op een druk knooppunt goed en veilig geregeld zijn”, al-dus Van Kleef. 
 
Afslag gemist? Rij door
Mocht u de afslag toch missen; rij dan door tot de volgende afslag naar Noordbroek/Scheemda. Keer niet op de weg.
 
Rijkswaterstaat vervangt in maart het verwarrende verkeersbord langs de N33. Er komt een portaal boven de weg waarop boven elke rijstrook de juiste bestemming wordt aangegeven. Zo kan de weggebruiker zien op welk deel van de weg hij/zij moet rijden om op de plek der bestemming te komen. Deze bewegwijzering is besteld. Er zijn tijdelijk ondersteunende borden geplaatst.

Reactie toevoegen