World Wide wint Grote prijs

Publiek in volle Eurohal ziet zinderende barrage. Harrie Wiering met World Wide is de winnaar van de Grote Prijs tijdens het 53ste Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. In de spannende barrage wist hij de Brit Mark Bunting met Eurohill’s Alcatraz en Wiljan Laarakkers met Nerono Z voor te blijven. De finale zorgde ervoor dat het publiek in de volle Eurohal op het puntje van de stoel zat.
Van de 48 combinaties in de Grote Prijs wisten 10 zich te plaatsen voor de barrage, waarin 7 combinaties foutloos wa-ren. Publieksfavoriet Jur Vrieling wist de barrage niet te halen. Hij reed foutloos, maar had een tijdsoverschrijding van een honderdste. De winnaar van vorig jaar, Albert Zoer, wist zich met Abra Kadabra wel te plaatsen voor de barrage. Het lukte hem niet foutloos te blijven en werd uiteindelijk negende voor Jeroen Dubbeldam op de tiende plaats.
 
Finales Young Horses, 1.30 meter en 1.35 meter
In aanloop naar de Grote prijs zijn er een aantal spannende finales verreden in de klasse Young Horses, 1.30 meter en 1.35 meter. De finale in de klasse 1.35 meter werd gewonnen door Wiljan Laarakkers met Duchesse de Pomme. Tweede werd Charlotte Bettendorf (Luxemburg) met Aran voor Michel Hendrix met Baileys. In finale 1.30 meter was James Paterson-Robinson (Australië) met Ciabeau het snelste voor Willem Greve met Fara van de Maltahoeve en Annelies Vorsselmans (België) met Avalon.
 
Winnaar in de klasse Young Horses was Hendrik-Jan Schuttert met Donnalier Hs voor Albert Zoer met Dakota en Mark Bunting (Groot Brittannië) met Eurohill's Design.
 
De volledige uitslagen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl.
 
De organisatie van het 53ste Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen bedankt alle sponsoren, vrijwilligers, ruiters en bezoekers voor het mede mogelijk maken van dit evenement.

Reactie toevoegen