Groei & Bloei bestaat 55 jaar

Groei & Bloei afdeling Hoogezand-Sappemeer e.o. viert op donderdagavond 22 januari haar 55-jarig bestaan. Dit doet zij met een feestavond waarin leden, genodigden en niet-leden naast een hapje en drankje een bijzondere natuurfilm over het gebied van Hunze en Aa wordt aangeboden. De ontvangst is in de kantine van het dr. Alette Jacobs College te Hoogezand, De film wordt vertoond in de spiegelzaal. Leden/genodigden hebben gratis toegang, niet-leden betalen entree. Groei & Bloei is een landelijke organisatie met ruim 35.000 leden. Deze zijn verdeeld over 140 afdelingen waar Hoogezand-Sappemeer e.o. er één van is. Naast abonnee van het Blad Groei & Bloei dat 11 keer per jaar uitkomt ben je ook lid van de afdeling. Het blad Groei & Bloei geeft veel informatie over tuinen, aanleg en onderhoud en over planten en hun kenmerken, groeiwijze en verzorging.
Ook wordt aandacht gegeven aan bloem-schikken, moestuinieren en vele andere onderwerpen. De vele foto’s in het tijdschrift geven een goed beeld van de tuinen en de planten en ondersteunen de informatie die in de artikelen wordt gegeven.
Groei & Bloei is ook een vereniging van tuin- en bloemschik liefhebbers, van ken-nissen die elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan de activiteiten die te maken hebben met hun passie: tuinieren, planten en bloemen.

55 Jaar geleden hebben een aantal tuin en plantenliefhebbers de afdeling Hoogezand-Sappemeer e.o. opgericht en al 55 jaar worden er door enthousiaste mensen activiteiten georganiseerd voor de leden om kennis te delen en kennissen te worden.
Maandelijks worden lezingen gegeven over natuur en tuinieren, in de zomer zijn er excursies naar tuinen of kwekers. Een enthousiaste commissie regelt cursussen, workshops en demonstraties over de kunst van het bloemschikken.

Reactie toevoegen