Publiek loopt uit voor Hengstencompetitie

Tijdens Indoor Groningen werd 7 januari jl. de Isah / Blom Hengstencompetitie verreden. Zowel tijdens het dag -als avondprogramma waren de tribunes in de Eurohal in Zuidbroek goed gevuld. De Isah / Blom Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. Hans Peter Minderhoud won in de klasse Z/ZZ dressuur met Dark President D&R. In de klasse Z/ZZ springen won Jur Vrieling met Dallas Vdl.             
Winnaar in de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur klasse M werd Severo Jurado Lopez met Franklin. De dressuur klasse L werd gewonnen door Kirsten Brouwer met Eye Catcher.  In de klasse L springen van de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie won Jur Vrieling met Freeman Vdl. Tweede werd Manon Hees met  Flying Dream voor Judith Emmers met Catoki Boy op de derde plaats. De klasse M springen werd gewonnen door Kristian Houwen met Edinburgh.   

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De 1e prijswinnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden hebben zich gekwalificeerd voor de grote finale. De finalisten reden elk een parcours op de hoogte van zijn of haar klasse. De winnaar, Aniek Diks met  Dazard, won een splinternieuwe 2-paards paardentrailer.                

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl.   

WK team
Door het toevoegen van  twee ranking wedstrijden zijn de internationale rubrieken van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen op 8,9 en 10 januari nog aantrekkelijker. Voor deze wedstrijden is onder andere het volledige WK team van de World Equiestrian Games 2014 in Normandië aanwezig. Dit team won goud met Gerco Schroder, Jur Vrieling,  Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam. Dubbeldam werd tijdens dit WK met Zenith SFN ook individueel wereldkampioen. De internationale rubrieken starten donderdag 8 januari 2015 om 12.30 uur.  

Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats tot en met 10 januari 2015 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Reactie toevoegen