2015 ingeluid met nieuwjaarsduik!

Bij Botjes Zwembaai in Zuidbroek hebben donderdag 1 januari 105 mensen, een recordaantal, meegedaan aan de traditionele nieuwjaarsduik. Verwacht werd dat het vrij zacht zou zijn en daardoor mogelijk de warmste nieuwjaarsduik ooit, maar dat viel een beetje tegen. Het water was 4 tot 5 graden (kouder dan het zeewater dat ongeveer 7 graden was ), de buitentemperatuur was ook 7 graden. 
Het was een gezellige drukte afgelopen donderdagmiddag bij het Botjes Zwembaai. Op weg er naar toe zag je overal mensen op de fiets of in de auto richting het Botjes Zwem-baai gaan. Het was wel duidelijk; hier ging wat gebeuren. Echte bikkels kwam je tegen, die er helemaal klaar voor waren om even later het water in te springen. Maar ook heel veel toeschouwers waren op het gebeuren afgekomen. Vrolijke mensen, die elkaar een gelukkig nieuwjaar toewensten en de deelnemers natuurlijk gingen ondersteunen tijdens de duik. De zwemmers kregen allemaal een prachtige Unox muts en stonden te wachten op het startschot.
Klokslag 14.00 uur, na een openingswoord en het startschot van burgemeester Eduard van Zuijlen, rende iedereen het wa-ter in. Enkele ogenblikken later haastten ze zich weer terug richting de warme handdoeken. 
 
Kontiki Diving kreeg ook dit jaar hulp van duikteam De Koraal- duikers en de Stichting Klokkenluiden Noordbroek. Zij namen ook een duik in het water. 

Reactie toevoegen