Nieuwjaars Zweminstuif Pinquin

Op 2 januari is zwemvereniging De Pinquin gestart met een ‘warme’ nieuwjaarsduik en zweminstuif in Zwembad Zuidbroek. Onder het genot van een duik in het water en drankje konden leden en andere belangstellenden elkaar een goed nieuwjaar wensen. Voor de jeugdige zwemmers waren verschillende attributen in het water. Natuurlijk konden er ook baantjes getrokken worden of een echte training afgewerkt worden. Veel belangstellenden gingen hun goede voornemens gelijk omzetten in daden!
“Het was een geslaagde en leuke activiteit die naar meer smaakt. We hopen dat veel mensen gaan zwemmen bij De Pinquin om actief te zijn en te bewegen. Iedereen is van harte welkom”, aldus zwemtrainer Geert Rakers.
 
Zwemvereniging De Pinquin kan in 2015 gebruik maken van het zwembad Zuidbroek in het Van der Valk complex. Eind vorig jaar is in de gemeenteraad besloten om ook in het komende jaar een bijdrage te verstrekken aan de exploitatie van het zwembad. Hierdoor kan De Pinquin, de zwemlessen en de andere gebruikers, zoals een duikvereniging blijven zwemmen in Zuidbroek. Daarnaast zal in 2015 De Pinquin met anderen en de gemeente kijken naar de mogelijkheden van toekomstig (nieuw) zwemwater in Menterwolde.
 
Natuurlijk zal De Pinquin ook in 2015 weer verschillende zwemwedstrijden gaan organiseren. Op zaterdag 14 maart zal voor de 19de keer de zogenaamde 
1-uurs-estafette georganiseerd worden. Honderden zwemmers zullen dan in een estafette proberen een zo’n groot mogelijke afstand af te leggen in 1 uur. De inschrijving voor deze wedstrijd is reeds geopend.

Reactie toevoegen