Stop met diëten, ga bewuster (gezond) eten!

Afvallen als gezond voornemen voor 2015? Gewichtsconsulente Sandra ter Veer helpt u daarbij. Stop met diëten, ga bewuster (gezond) eten! Kijk bewust naar uw eten en leer luisteren naar uw lichaam, zodat u het kan geven waar het behoefte aan heeft. Leer variëren zodat u eigenlijk alles kunt eten. 
Sinds twee jaar heeft Zuidbroek een gewichtsconsulente: Sandra ter Veer. Dat is iets anders dan een diëtiste. “Een gewichtsconsulente werkt meer preventief. Mensen die overgewicht hebben, en daar iets aan kunnen doen, begeleiden.”
 
Wie van overgewicht (of ondergewicht) af wil, heeft vooral zichzelf nodig. “Mensen moeten willen, gemotiveerd zijn. Ik kan ze alleen dan begeleiden. Er moet qua voeding balans komen tussen koolhydraten, vet en eiwit. In het lichaam is balans nodig tussen spiermassa, vet en vocht”, aldus Ter Veer. “Dat betekent niet dat u alleen maar rauwkost mag eten. Het gaat er om dat u uw eetgedrag aanpast.”
 
Advies op maat, dat is wat een gewichtsconsulente als Ter Veer doet.
“Niet een crashdieet volgen en vele kilo’s afvallen om ze er vervolgens net zo hard weer aan te krijgen, maar afvallen met een blijvend resultaat. Het vergt wel iets van mensen. Ze moeten hun leefstijl en eetgewoonten aanpassen, anders werkt het niet. Het is een soort levenslang, maar dan in uw eigen belang.”
 
Morgen begin ik écht
Gewichtsconsulente Sandra ter Veer heeft vele avonden gehad waarop ze dacht: ‘Morgen begin ik écht, dus vanavond geniet ik nog even extra van de overgebleven chips of chocolade’. 
 
Ter Veer is haar eigen visitekaartje, ze is zelf zeer succesvol 35 kilo afgevallen. 
De beslissing om wat aan haar gewicht te doen bracht zoveel positieve veranderingen, en niet alleen in kilo’s, dat zij dat graag door wilde geven aan mensen die ook met hun gewicht kampen. Daarom volgde Sandra een opleiding gewichtsconsulente. Op basis van wat zij geleerd heeft, en haar eigen ervaring, begeleidt Sandra inmiddels mensen die overgewicht (of ondergewicht) hebben. 
 
Advies op maat
Voedingsadvies wordt zoveel mogelijk aangepast op de huidige leefwijze van de cliënt die gewicht wil verliezen of leefgewoonte wil veranderen. “Hoe beter ik het advies aanpas aan de cliënt, hoe makkelijker het vol te houden is. En de clou? Geen dure supplementen, geen dure merken voeding, geen hongerdieet. Voldoende eten en bewegen naar eigen kunnen!”
“Ik bereken voor iedereen persoonlijk hoeveel voeding nodig is en maak daarvoor een voedingsplan. Dat is voor iedereen anders. Er is geen standaard menu. Door te weten wat u eet en welke voeding u kunt vervangen kunt u vaak eten wat u wilt, alleen wat aangepast. Doordat dit geen dieet is, maar een andere leefwijze, is het ook echt vol te houden”.
 
Succes
“Mannen en vrouwen die bij mij in de praktijk komen zijn in eerste instantie sceptisch”, aldus Sandra. “De meesten hebben al vele diëten geprobeerd. Echter: de resultaten zijn meer dan positief. Gemiddeld valt men in mijn praktijk 0,5 kg per week af. Dit lijkt weinig, maar gewichtstoename is ook niet in een maand tijd ontstaan. Veelal is dit een proces van jaren.
De ervaring leert dat de meesten mijn werkwijze niet als een dieet ervaren. Het is een nieuwe leefstijl, die ze goed kunnen volhouden. Hierdoor is het gewichtverlies blijvend.”
 
U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. 

Reactie toevoegen