Indoor Groningen klaar voor eerste wedstrijden

Volledig WK team van start
Zondag 21 december 2014 was de start van het 53e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 21 december 2014 tot en met 10 januari 2015 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.
Het concours begon met het springconcours in de klasse B. Er zijn 6 rubrieken verreden in deze klasse.
Henriette Veldsema met Elievia heeft 2 rubrieken gewonnen. Daarnaast wisten Maxime van Andel, Willemijn van Dijken, Lysanne Kruizinga en Welmoed Lyklema elk een rubriek te winnen. De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.iichgroningen.nl.
Tijdens het concours worden de uitslagen hierop live weergegeven.
 
Door de overweldigende belangstelling voor B, L en M springen paarden zijn er extra rubrieken aan het programma toegevoegd.
 
Vernieuwde website
De website www.iichgroningen.nl is volledig vernieuwd. Tijdens het concours worden de uitslagen live weergegeven.
 
KNHS/KWPN Hengstencompetitie
Op 7 januari 2014 maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Isah KNHS/ KWPN hengstencompetitie dressuur en Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie springen. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.
 
Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De 1e prijswinnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden kwalificeren zich
voor de grote finale. De 24 finalisten rijden elk een parcours op de hoogte van successievelijk, zijn of haar klasse.
Voor elke afgeworpen hindernis krijgt de combinatie drie strafseconden bij de eindtijd opgeteld. De winnaar van deze finale krijgt een splinternieuwe 2-paards paardentrailer. De finale is op 7 januari 2015 rond 19.30 uur.
 
WK team
Door het toevoegen van twee ranking wedstrijden zijn de internationale rubrieken van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen op 8, 9 en 10 januari nog aantrekkelijker.
Voor deze wedstrijden hebben 274 combinaties zich ingeschreven waaronder het volledige WK-team van de World Equiestrian Games 2014 in Normandië. 
Dit team won goud met Gerco Schroder, Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam. Dubbeldam werd tijdens dit WK met Zenith SFN ook individueel wereldkampioen.

Reactie toevoegen