Kerstwandeling 2014

De derde kerstdag valt dit jaar op zaterdag de 27e december. Het jaarlijks terugkerende fenomeen zal dit jaar plaats vinden op de meest noordoostelijke punt van onze gemeente. Daar waar we onderons de oorsprong van Noordbroek vermoeden.
De leden van de HKM zijn dan te gast bij de familie Ten Have op de Korengarst. Geuko ten Have zei het bestuur tijdens de wandeling in 2012 al toe, dat hij zou zorgen voor de wandeling dit jaar, daar hij vond dat er over deze bijna onbewoonde hoek van de gemeente, nog heel wat te vertellen valt. Kloostermoppen muren, ‘het leger’, de Rommelskerkensage, de ‘Slachterjongens’, de kleiput en de verhalen over allerlei gebeurtenissen die bij deze molenpolders hebben plaats- gevonden. Dit alles komt voorbij. Als de vorst niet te diep in de grond zit zullen we ook zelf nog even hier en daar een blik in de ondergrond kunnen werpen.
We verzamelen ons in de schuur van Geuko en Aagtje ten Have tussen 13.00 en 13.30 uur. En beginnen dan aan de stevige wandeling over de landerijen en langs schier onbegaanbare wegen. Zoals ieder jaar dus stevige schoenen of laarzen aan de voeten en rekening houden met een ‘dikke poeste wind’ op dit vlakke en onbeschutte land.
Na afloop voor de liefhebbers nog even napraten bij het genot van een warm drankje.

Route:
Tegenover de kerk van Noordbroek de pastorieweg in over het viaduct over de N33, dan direct links helemaal naar het einde van de weg, parallel aan de N33, direct na de bocht rechts de oprit rechts. Parkeren tussen de schuren.

Reactie toevoegen