Spoorwegboekenbeurs

Komend weekend is er weer van alles te doen in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek. Behalve de standaard museumactiviteiten, met onder andere de expositie ‘Harlingen-Nieuwe Schans 1863-1868’, is er zaterdag 13 en zondag 14 december een boekenbeurs voor spoorwegboeken en -tijdschriften.
De Collectiewerkgroep van het museum brengt beide dagen een deel van de dubbele boeken van het museum aan de man. Het NNTTM bezit ongeveer 3000 verschillende boeken. De opbrengst van de boekverkoop komt ten goede aan de collectie van het museum, voor het geld kunnen in de toekomst nieuwe collectie-items aangeschaft worden.
Bent u al jaren op zoek naar dat ene spoorwegboek? Of ontbreekt er nog net dat ene jaargang in uw tijdschriftenverzameling? Kom dan langs op 13 of 14 december.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het gerestaureerde station is momenteel onder andere de openingsexpositie over de geschiedenis van de trein en de tram in Noord-Nederland te bekijken. De eerste spoorlijn van Noord-Nederland – de lijn Harlingen-Nieuwe Schans uit de beginjaren vanaf 1863 – geeft een kijkje in de wereld van het reizen toen.

Reactie toevoegen