Geld voor leerlingen basisonderwijs

Gemeente Menterwolde wil leerlingen basisschool leren verantwoord om te gaan met geld In aanwezigheid van wethouder Veenstra, wordt donderdag 11 december op de Europaschool te Muntendam op feestelijke wijze het startschot gegeven voor het werken met de Klasse!kas. Met de Klasse!kas wil de gemeente in samenwerking met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) leerlingen verantwoord leren omgaan met geld.
Steeds meer jongeren vertonen risicovol financieel gedrag. Een zorgwekkende ontwikkeling vinden de gemeente Menterwolde en de GKB. Daarom besloot de gemeente Menterwolde de Klasse!kas, een product ontwikkeld door de GKB en Bureau voor Levend Leren, gratis beschikbaar te stellen voor al haar basisscholen. Door kinderen in een vroeg stadium te leren omgaan met geld, hoopt zij schulden op latere leeftijd te voorkomen.

De Klasse!kas is een leermiddel voor het basisonderwijs om kinderen op jonge leeftijd verantwoord en ondernemend met geld te leren omgaan. Met de Klasse!kas hebben leerlingen zelf de beschikking over een beperkt geldbedrag. Ze kunnen dit bijvoorbeeld gebruiken om hun klas in te richten, materialen te kopen of uitstapjes te organiseren. Volgens pedagoog en ontwikkelaar van de Klasse!kas, Jimke Nicolai, nemen kinderen, door ze zelf de beschikking over het geld te geven, de verantwoordelijkheid om verantwoord met het geld om te gaan. “Uiteraard wordt het leerproces ondersteund door de leerkracht, maar de kinderen hebben uiteindelijk het laatste woord.”

De gemeente Menterwolde en de GKB hopen dat alle scholen in de gemeente permanent met de Klasse!kas gaan werken.

Reactie toevoegen