Goud en Brons op Special Olympics Worldgames

Dubai - Zondag 17 maart weer een spannende zwemdag in het Hamdan Sports Stadium in Dubai  tijdens de Special Olympics World Games in de Verenigde Arabische Emiraten. Chris Kuiper won goud op de 200 meter vrije slag en Bart Hol won brons op de 1500 meter vrije slag, tijdens twee bloedstollende finales.
Goud voor Chris Kuiper en Brons voor Bart Hol op de Special Olympics Worldgames - Foto: Marinus Hol
Tijdens de finale van Chris Kuiper bleef het tot de laatste meter wel heel spannend; want tot de finish gingen de nummers 1 en 2 gelijk op. Het verschil was uiteindelijk maar zes honderdste van een seconde tussen Kuipers en de Sloveen Alen Soster. Chris won in een tijd van 03:20:78 minuten, wat ook een verbetering was van zijn persoonlijk record en goed voor een gouden medaille. “Dit voelt heel goed” aldus Kuiper. De andere tegenstanders van Chris kwamen uit Canada, Australië, Luxemburg en IJsland.

Bart Hol kwam uit op de langste afstand tijdens deze wereldspelen; de 1500 meter vrije slag. Ook deze finale was bloedstollend. Even leek het er op dat Bart net buiten het podium dreigde te eindigen maar in de laatste meters wist hij toch, luid aangemoedigd  door de meegereisde fans, de Duitser Moritz Glotz achter zich te laten in een persoonlijk recordtijd van 22:45:54 minuten. De Canadees Michael Yang Qing en de Rus Danil Kirillovich Chibirev bleven hem voor. Voor Bart Hol is dit de tweede medaille op de spelen. Afgelopen vrijdag won Bart nog een zilveren medaille op de 400 meter vrije slag.

Felicitaties van de Consul-generaal Mr. Hans Sandee
De Consul-generaal van Nederland in de Verenigde Arabische Emiraten Mr. Hans Sandee was naar het Hamdan Sports Stadium in Dubai gekomen om de medailles om te hangen en Chris en Bart te feliciteren met de gewonnen medailles. Hij was trots op de zwemmers van Team-NL en de coaches en begeleiders.

Dinsdag 19 maart komt Bart uit op de 800 meter vrije slag en Chris op de 100 meter vrije slag. Woensdag zwemmen Chris en Bart nog de 50 meter wisselslag estafette gemengd, samen met samen met Maud Jonkman en Meike Terhorst van het zwemteam van Team-NL.