augustus 2018

  • Vakantiemarkten, meer vermaak dan ooit!

    Op de maandagen 6, 13 en 20 augustus is het weer zover; de 56e Vakantiemarkten in Veendam worden dan gehouden. Een prachtig evenement in het centrum van Veendam waar elk jaar weer vele duizenden bezoekers op afkomen.
    Met ruim 150 standhouders, livemuziek op 5 podia en diverse attracties zorgen we weer voor 3 zeer aantrekkelijke maandagen in het centrum van Veendam. Ruim 100 standhouders en 50 centrumwinkeliers bieden u aantrekkelijke en gevarieerde koopjes.

  • Oud papier Muntendam

    Op 24 en 25 augustus zal het oud papier in Muntendam niet opgehaald worden, maar staan er containers bij sporthal "De Ruitershorn". Dit in verband met de zomer/bouwvakvakantie. De containers zullen in de loop van vrijdag worden gebracht, maar staan in ieder geval de gehele zaterdag op de parkeerplaats

  • Vrouw gewond bij frontale botsing

    Hoogezand - Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand is donderdagmiddag, bij een frontale botsing, een vrouw gewond geraakt.

    De vrouw was bijrijder toen de auto waarin zei zat geraakt werd door een auto die moest uitwijken voor een kat. De vrouw is door de ambulancedienst behandeld en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ondezoek naar de juiste oorzaak van de ongeval is verricht door de verkeers ongevallen analyse. De Abraham Kuypersingel was tussen de Dreeslaan en de Van Limburg Stirumlaan geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

  • Langs de Holland Amerika Lijn

    In het kader van twee bijzondere tentoonstellingen over de Holland Amerika Lijn zoals die lopen in het Veenkoloniaal Museum in Veendam en het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen, wordt er in samenwerking met de museumspoorlijn STAR uit Stadskanaal op zondag 26 augustus het arrangement 'Met de trein langs de Holland Amerika Lijn' georganiseerd.
    Langs de Holland Amerika Lijn

  • Exotenmarkt in Meeden

    Een nieuw evenement! Op 18 en 19 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden voor het eerst een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars presenteren er hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, bananen, cacteeën, agaves en andere, vaak ook winterharde, exoten. Uniek voor Noord-Nederland en een must voor liefhebbers van alles wat anders is op plantengebied.
     

  • Binnenkort heideschapen in het Gorechtpark

    Schapenboerderij Penninga gaat het Gorechtpark begrazen voor de gemeente Midden-Groningen. Het doel van de begrazing is om op een milieuvriendelijke manier het gebied onder stroomkabels van Tennet beheersbaar te houden. Daarnaast is de aanwezigheid van deze dieren een welkome aanvulling voor de uitstraling van het park.

  • Gratis SKV Bogdike Tribute festival

    Eigenlijk best wel uniek. De enige zelfstandige kabelstichting in de provincie Groningen, onze eigen SKV, viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Om dit jubileum groot te vieren heeft Bogdike op verzoek van SKV een muziekfestival georganiseerd dat gratis toegankelijk is. Op 31 mei jl. was de presentatie in het kantoor van SKV.
    Op zaterdag 25 augustus wordt op het Museumplein in Veendam het SKV Bogdike Tribute Festival gehouden. Van 14.30 tot 00.00 uur treden daar de volgende bands op: Spritz, Eagles Legacy, SOS ABBAcoverband, Mirage en Gruppo Sportivo.
    Het Tribute festival wordt om 14.00 uur geopend door Bert Feiken, algemeen manager SKV. De presentatie is in handen van Everhard Sprik.

  • Bestuurder ZINN vertrekt

    Na 18 jaar aan het roer gestaan te hebben van ZINN - zorgorganisatie voor ouderen - neemt bestuurder Wil Koopmans afscheid. Onder leiding van Koopmans heeft ZINN de transitie gemaakt van traditioneel verpleeghuis naar een eigentijds woonzorgcentrum dat op een ondernemende manier weet in te spelen op wensen van de huidige ouderen.
     

  • Slotfeest bij de Vakantie Voorleestent

    Dinsdag 28 augustus wordt de zomertour van de Vakantie Voorleestent afgesloten met een groot slotfeest. Tussen 18.30 uur en 20.30 uur kunnen jong en oud op de Wijk Ontmoetingsplaats in Veendam Noord gratis genieten van de leukste spellen en activiteiten.
    Samen met kinderopvang Meander en kindercentrum Hoi Pippeloi is Bibliotheek Veendam voor het derde jaar op rij met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijken Noord en Sorghvliet. 

  • Start Ebbe Bosscher Open TCM-toernooi

    Muntendam – Vanaf 27 augustus wordt door de Tennisclub Muntendam het 30e Open TCM tennistoernooi georganiseerd, dit jaar vernoemd naar Ebbe Bosscher. De tennisclub is al druk bezig het complex in optimale staat te brengen voor dit toernooi. Aanmelden voor dit toernooi is niet meer mogelijk, de inschrijfdatum is verstreken en het toernooi is met ruim 160 deelnemers zeer goed bezet.
    Ebbe Bosscher Open TCM-toernooi gaat van start

  • Spelweek Muntendam 2018

    Jongens en meisjes ook dit jaar is er weer een geweldige spelweek in Muntendam Deze wordt weer georganiseerd door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam en wordt gehouden van Maandag 27 augustus t/m Vrijdag 31 augustus a.s. Wederom op de IJsbaan aan de Zuiderstraat in Muntendam. De spelweek is voor Basisschoolkinderen die in Muntendam wonen ongeacht waar ze naar school gaan. Neem tussen de middag wel een broodje mee, drinken krijg je van de JWG. Even een greep uit het Programma, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen:

  • Mega Piraten Festijn Noordbroek

    NOORDBROEK/NIJMEGEN - Het gaat hard met de voorverkoop voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 22 september plaatsvindt in Noordbroek. Eind juni meldde de organisatie al dat na een voorverkoopavond in Noordbroek meer dan vijftig procent van de kaarten was verkocht. “Tijdens de vakanties bleef het even wat rustiger, maar we merken dat de voorverkoop nu weer aantrekt”, vertelt organisator Eddie Mensink. “Het is niet de vraag of we uitverkocht raken, maar wanneer!”

  • Nieuw in Hoogezand, mindful kinderyoga

    Kinderyoga is fijn! Kinderen mogen stralen, genieten en zijn zoals ze zijn. Mindful kinderyoga is een afwisseling van bewegen en ontspannen. Het is kinderyoga in combinatie met Mindfulness voor kinderen. Kinderen leren om naar hun eigen lichaam te luisteren en een plekje van stilte in zichzelf te vinden. Ze krijgen handvatten mee waar ze hun hele leven wat aan hebben.
    Nieuw in Hoogezand, mindful kinderyoga

  • Pruiverij nieuwe stijl

    Reeds vele jaren vindt de Pruiverij, Oetmaarkt en Straatmuzikantenfestival plaats in centrum Veendam. Na de evaluatie vorig jaar van het evenement is de conclusie getrokken dat het teveel een muziekevenement was geworden. De winkeliersvereniging en enkele deelnemers wilden het accent graag weer meer naar de culinaire kant laten vallen. Vandaar dat we wat aanpassingen hebben gedaan aan het evenement. De Pruiverij zal zich niet alleen concentreren op het Museumplein. Ook op de Promenade en op het Veenlustplein kan er nu worden genoten van diverse lekkernijen.

  • Buurtfestival in Noordbroek

    Op de nationale Burendag op zaterdag 22 september vindt in Noordbroek een Buurtfestival plaats. Het festival heeft een lokaal karakter: lokale winkeliers verzorgen de hapjes en drankjes en muzikanten uit de omgeving verzorgen de muziek. Verschillende partijen uit Noordbroek hebben de samenwerking gezocht voor de organisatie van het Buurtfestival.

  • Fietstocht langs restanten spoorlijn NOLS

    Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum organiseert op zaterdag 1 september een interessante fietstocht langs de restanten van een verdwenen spoorlijn. Om 13.00 uur start de tocht van ca. 12 kilometer vanaf het stationsgebouw in Zuidbroek. Onder leiding van museummedewerker Wim Mensinga gaat de tocht via de restanten van de Noord-Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) richting Noordbroek. Onderweg volgt uitvoerige uitleg.

  • Open Monumentendag Midden-Groningen

    Zaterdag 8 september 2018 wordt de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden in Midden-Groningen. De opengestelde monumenten zijn op zaterdag en enkele ook op zondag gratis te bezoeken. Dit jaar draait alles om het thema ‘In Europa’. Door de samenvoeging van Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer is de gemeente veel groter geworden. Bezoekers kunnen daarom dit jaar kennismaken met veel "nieuwe" monumenten in hun eigen gemeente.

  • Training Buitengewoonzijn van start

    In september gaat het nieuwe seizoen van BuitengewoonZijn.NU van start. De trainers van BuitengewoonZijn.NU helpen deelnemers bij het opstarten van projecten om hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier te maken. Vrijwilligers in de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en inwoners van de gemeente Winsum mogen gratis deelnemen.
     

  • Wat is dementie?

    Woensdag 19 september staat deze vraag centraal in het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer. Jacqueline van der Gaag-Bodewes, specialist ouderengeneeskunde van Team290, vertelt wat dementie is en in welke vormen dementie zich kan uiten. Aanwezigen krijgen ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

    Het café is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De toegang is gratis evenals de koffie en de thee. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden zijn van harte welkom.

  • Muntendammers jagen op miljoenen

    Amsterdam, 29 augustus 2018 – Vijftig inwoners van Muntendam uit postcodegebied 9649 strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in tv-show ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een felbegeerde studioplaats in de spelshow die Linda de Mol presenteert. Of inwoners uit Muntendam daadwerkelijk in de prijzen vallen, is zondag 9 september vanaf 20.00 uur te zien bij RTL 4.

  • Wild West, Veendam op zijn best!

    Het is toch een geweldig idee om net als de cowboys en indianen in het Wilde Westen te leven. Wakker worden van een kraaiende haan, je mooiste hoed of je stoerste verentooi opzetten en op een paard naar school. Jong en oud is er mee opgegroeid, en nog veel leuker, iedereen kan de Wild West avonturen nu zelf eens gaan beleven.
    Stichting Bogdike en de Sintcentrale organiseren op zaterdag 8 september in het centrum van Veendam een nieuw kinderevenement: Wild West, Veendam op zijn best!

  • Zwartboek helpt sommigen: nieuwe versie nodig

    Begin juli overhandigde het Groningse Tweede Kamerlid Sandra Beckerman een zwartboek over de afhandeling van oude schades door gaswinning. De verhalen over scheuren in de huizen en de zielen van Groningers zijn vaak heftig. Gedupeerden vertellen hoe ze na jaren vechten alsnog niet het beloofde rechtvaardige eindbod kregen en wat dat met hen doet. Het zwartboek heeft beperkt succes gehad.

  • Hellum muzieklint

    Zondagmiddag 9 september is in Hellum het vierde Muzieklint. Deze keer een Helmster versie van het bekende evenement, waarbij een ieder kan genieten van muzikale optredens. Deze zijn gratis toegankelijk en worden op verschillende locaties bij mensen thuis langs het dorpslint van Hellum gehouden.