februari 2014

  • Goede prestaties de Pinquin op NK

    Op 24, 25 en 26 januari vond in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Masters plaats. Bij dit NK zwemmen masters (20-plussers) tegen elkaar in leeftijdscategorieën van vijf jaar. Namens De Pinquin deden er 4 zwemmers mee aan dit NK.

    Gouddelver was Elvira Jonkers. Zij behaalde twee keer een gouden plak en deed dit twee maal in een nieuw Nederlands Record. Ze mag zich nu de snelste 35-plusser noemen op de 50 en 100vlinderslag ooit. De nieuwe NR’s staan nu op 30.55 en 1.08.38.

  • Marielle Dolfijn naar NK-Junioren

    In het eerste weekend van februari stond in Amsterdam het Nederlands Junioren Kampioenschap (NJK) zwemmen op het programma. Namens De Pinquin wist Marielle Dolfijn zich op vier afstanden te kwalificeren.

    Voor Marielle was het de eerste keer dat ze op zo’n groot titeltoernooi aan de start mocht komen. En voor de eerste keer deed ze het super goed. Op zaterdag had ze een vol programma met de 100m rugcrawl, 200m vrije slag en de 200m wisselslag.

  • Asfaltwerkzaamheden aan N7 en A7

    Rijkswaterstaat voert van donderdag 6 februari 22.00 uur tot vrijdag 7 februari 05.00 uur asfaltwerkzaamheden uit aan de N7 tussen Hoogezand en Groningen. Daarnaast voert Rijkswaterstaat van vrijdag 7 februari 18.00 uur tot zaterdag 8 februari 07.00 uur asfaltwerkzaamheden uit aan de A7 tussen Winschoten en Bad Nieuweschans. Voor het verkeer is dan één rijstrook beschikbaar.
    Ter plaatse geldt voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden meteen langere reistijd.
  • Lancering app

    Geslaagde sponsoravond in de kantine van v.v. ZNC. Op vrijdagavondavond 31 januari waren de sponsoren, welke via de sponsorcommissie aan ZNC zijn verbonden, door deze commissie uitgenodigd voor een belangrijk evenement. Op deze avond zou de ZNC Applicatie gelanceerd worden.
     
     
  • Cheque voor v.v. ZNC

    In oktober en november van het vorige jaar hield Coop Zuidbroek een actie waarbij haar klanten voor elke besteedde € 10,00 en bij diverse actieproducten een voucher ontvingen. Deze vouchers kon men in de actiezuil in de winkel doneren aan de vereniging van hun keuze. 
     
     
  • Samen de Winter door

    Zonnehuis Gockingaheem organiseert op donderdag 13 februari weer een buurtactiviteit. Olympisch “Goud” veur jong en old. In het kader van de Olympische winterspelen organiseert Zonnehuis Gockingaheem een gezellige buurtavond in het restaurant. U bent uitgenodigd om lekker boontjessoep of snert te komen eten. Na het eten is er een lezing met Jaap Nienhuis over de tocht der tochten. Tevens geeft dhr. Marten Plat een demonstratie schaatsen slijpen. Kom gezellig langs! U kunt zich opgeven bij de receptie van Zonnehuis Gockingaheem.

  • Samen aan de slag

    Op 21 januari jl. hebben de leden van Kritisch Menterwolde in volstrekte eensgezindheid de kandidatenlijst vastgesteld. Ze hebben oud-wethouder Matty Siersema uit Zuidbroek gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart a.s. Markus Ploeger (Meeden), staat op plaats 2. Op nummer 3 staat Wanda Heij uit Muntendam.
     
     
  • Koorwerkplaats GMG muziekscholen

    Iedere woensdagmiddag wordt er in Zuidbroek gezongen! Kinderen van 7 tot 11 jaar laten dan hun stembanden eens flink tekeer gaan. Er worden nummers gezongen in het Nederlands, denk hierbij aan Kinderen voor Kinderen, maar ook in het Engels, bijvoorbeeld de CUPsong! En als je de CUPsong kent zal het je niet verbazen dat er niet alleen gezongen wordt!
     
     
  • Avondwandelvierdaagse in Noordbroek

    Op 20, 21, 22 en 23 mei wordt er voor de 15e keer alweer de avondwandelvierdaagse georganiseerd in Noordbroek en omgeving. Het bestuur is druk doende om er weer een geslaagde vierdaagse van te maken. Dit jaar dus een jubileum!
    We hopen dat er veel wandelaars mee gaan wandelen. Het is ook weer mogelijk om één avond mee te wandelen. De vierdaagse wordt georganiseerd van wat tijdelijk ons Dorpshuis Klipheerd is, aan De Clinge in Noordbroek.
    Nader bericht volgt natuurlijk in deze krant.

  • Uittreding kost bijna half miljoen

    Menterwolde werkte met Veendam, Pekela, Oldambt en Bellingwedde aan de GRID (Gezamenlijke Regionale ICT Dienst). De gemeenteraad van Menterwolde besloot 25 april vorig jaar unaniem uit dit samenwerkingsverband te stappen (ze waren met de prestaties niet tevreden) en gaat voor haar ICT aansluiting zoeken bij Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. 
  • Vechten tegen de bierkaai! UPDATE!

    Actiegroep MFC Noordbroek stopt met geld inzamelen. De actiegroep die voor het MFC Noordbroek € 100.000,-- bijeen probeert te brengen is al een eind op weg. De teller staat nu op € 31.700,00. Met o.a. een concert van Benny Jolink in het verschiet en subsidieaanvragen verwacht de actiegroep de ton te kunnen overschrijden. Echter de actiegroep stopt met het inzamelen van geld. De DAR Noordbroek heeft als coordinator het gemeentebestuur per brief laten weten dat zij het er niet mee eens zijn dat er steeds wijzigingen plaatsvinden t.o.v. de oorspronkelijke plannen en het ergste vinden zij dat dit gebeurt zonder enig overleg.

  • Automobilist raakt onwel en botst tegen boom

    Zaterdagochtend is op de Borgercompagnieweg in Borgercompagnie een 62-jarige automobilist uit de gemeente Menterwolde tegen een boom gebotst.
    De man verklaarde tegenover de politie dat hij duizelig was geworden en daardoor van de weg geraakt. De man werd ter controle per ambulance naar een ziekenhuis in Winschoten overgebracht.

  • Ingezonden: Janny Meuken in actie!

    Ik wil graag met u over de lees bibliotheek hebben die gevestigd is in het Dorpshuis de Menterne te Muntendam
Deze bibliotheek is eind december 2013 opgeheven. Alle ouderen moeten nu naar Veendam of Zuidbroek om lees boeken te halen. Ook aan de Jeugd is gedacht, er komen binnen de scholen bibliotheken.
Voor ouderen en gehandicapten is ook wat geregeld, er word een boeken dienst op gezet, mooi is het dat de mensen voor jullie denken?
Maar kunnen wij ons hier in vinden voor een boeken dienst?

  • Prachtige persoonlijke cadeautjes

    Lowieke van der Heide uit Zuidbroek maakt gedichten, gedachten of prachtige hersenspinsels; hoe je het maar noemen wilt. Korte, krachtige, maar niet te zware poëtische teksten, die ergens over gaan. Met verf of inkt maakt zij daar een achtergrond bij. Het ‘Veronzinsel’ kan afgedrukt worden op alle mogelijke formaten en verschillende producten.
     
     
  • Collecte Reumafonds

    In de week van 10 t/m 15 maart start weer de collecteweek voor het Reumafonds. Daar zijn heel veel vrijwilligers voor nodig. Heb je de tijd, lijkt het je leuk om een keer te collecteren dan is dit je kans.
    Je kunt bellen naar Luusje Smit tel: 0598-690129.

  • Zuidbroekster Haring

    Het is al weer anderhalf jaar geleden dat Bert’s-Visstee aan de Kerkstraat in Zuidbroek zijn deuren opende. We proefden toen de zalig in de mond zalvende haring alsof ze rechtstreeks van de logger kwamen. Maar ook zijn heerlijk krokant gebakken koningsgarnalen, kibbeling en we smulden van de lekkerbekjes. Als regelmatige klant proef je dat de kwaliteit alleen maar heel goed is gebleven en dat is klasse. Maar wat verwacht je anders van een ervaren chef kok die jarenlang creatief met vis omgaat. Nieuw is dat er de laatste weken ‘Zuidbroekster Haring’ wordt verkocht. Wie ze nog niet geproefd heeft… Heerlijk!  
  • Atelier Karmozijn Noordbroek

    Cursussen voorjaar 2014. Twee maal per jaar starten bij Karmozijn teken- en schilderlessen voor kinderen en jongeren. In tien afwisselende lessen leren de kinderen werken met verschillende materialen en technieken, o.a. houtskool, pastelkrijt, acryl- en olieverf, linoprint. Ook maken zij kennis met het werk van beroemde kunstenaars en ervaren zij hoe het is om in een bepaalde stijl te werken. Deze lessen vinden één keer per twee weken plaats op woensdagmiddag of zaterdagmorgen.
     
  • Norder sporttalent provincie

    De 15-jarige judoka Aniek Norder uit Muntendam is verkozen tot sporttalent 2013 van de provincie Groningen. De verkiezing zou op 16 december 2013 plaatsvinden op het Sportgala in Martini Plaza. Helaas kon de organisatie, het Huis voor de Sport de financiën niet rond krijgen en is daardoor het Sportgala niet doorgegaan. Ook is het niet gelukt om dit in een kleinere setting te organiseren. De organisatie had graag de prijzen op een welverdiend podium willen uitreiken aan de winnaars maar dat is zelfs niet gelukt. Hierdoor is het alleen gebleven bij het bekendmaken van de winnaars.

  • Alles is nieuw bij Union fietsen

    Het 110 jaar oude fietsenmerk Union is terug bij de fietsenvakhandel. Pon, importeur van de automerken VW, Audi en Porsche, heeft de rechten op het oeroude merk verworven. Door de overname van diverse fietsfabrieken is Pon in korte tijd een speler van formaat geworden in de wereld van mobiliteit. Eerder kocht Pon namelijk al de fabriek van Koninklijke Gazelle en meerdere Europese fietsmerken, zoals Kalkhoff, Raleigh en Focus. De verkoop- en serviceafdeling van Union hebben een plekje gevonden op het bedrijfsterrein van Gazelle in Dieren. Assemblage vindt elders in Nederland plaats.

  • Kinderfysiotherapie

    Het team van Fysiotherapie Menterwolde wil haar collega Hester van der Werf even in het zonnetje zetten. Hester is jl. december geslaagd voor haar 4-jarige master opleiding kinderfysiotherapie. Naast algemeen fysiotherapeute is Hester nu dus ook geregistreerd kinderfysiotherapeute.
     
     
  • Wat is logopedie?

    Logopedie heeft als doel het verbeteren of vergemakkelijken van communicatie. Een logopedist verleent hulp bij stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak & mondfuncties, taal, adem & stem, gehoor & luistervaardigheden. De logopedist ondersteunt en begeleidt in processen die bij de meeste mensen schijnbaar automatisch verlopen. Wanneer iemand problemen heeft met spreken, kan een logopedist worden inge- schakeld. Na gericht onderzoek geeft de logopedist persoonlijk advies. Indien nodig volgt behandeling. Behandeling of begeleiding door een logopedist kan zowel direct als indirect plaatsvinden en is dus al mogelijk vanaf zeer jeugdige leeftijd. 
  • Jonge mantelzorgers op het podium

    Open Inspiratie Festival 2014. Hoe ziet het leven eruit van kinderen of jongeren die opgroeien in een gezin met een ziekte of een beperking? Vrienden of vriendinnen hebben ze lang niet altijd. Hun leven is gericht op zorg. Is er tijd voor een hobby, dan vaak binnenshuis om ook nog een oogje in het zeil te kunnen houden. Aandacht komen ze vaak tekort. Wat zou jij kunnen betekenen voor hen zodat zij zo gewoon mogelijk kunnen opgroeien?

  • Een sterkere bekkenbodem

    Pijn in de onderbuik, onderrug of rond de geslachtsorganen?
    Bekkenfysiotherapie bij Gezondheidscentrum Provitaal te Meeden kan uitkomst bieden!
    Mogelijk werken uw bekkenbodemspieren dan niet zoals ze horen te werken. Dit kan met betrekking tot de bekkenbodem betekenen dat het gaat om een tekort aan spierkracht, een onvoldoende bestuurbaarheid van de bekkenbodemspieren of een teveel aan spierspanning in de bekkenbodem.

  • Zwembad Van der Valk en De Kolck moeten open blijven!

    Menterwolde VVD’ is van mening dat het zwembad in Zuidbroek en in Meeden open moeten blijven en dat het zwembad in Muntendam geprivatiseerd kan worden. Dit leiden ze af uit het rapport van het Huis voor de Sport die van mening zijn dat alleen zwembaden met regionaal belang toekomstperspectief hebben.
     
  • Marielle Dolfijn naar Junioren Kampioenschappen

    In het eerste weekend van februari stond in Amsterdam het Nederlands Junioren Kampioenschap (NJK) zwemmen op het programma. Namens De Pinquin wist Marielle Dolfijn zich op vier afstanden te kwalificeren.
    Voor Marielle was het de eerste keer dat ze op zo’n groot titeltoernooi aan de start mocht komen. En voor de eerste keer deed ze het super goed. Op zaterdag had ze een vol programma met de 100m rugcrawl, 200m vrije slag en de 200m wisselslag.

  • Van Oeckelen op zondagmiddag

    Op 16 februari 2014 heeft de St. van Oeckelenorgel weer een concert georganiseerd in de PKN te Muntendam, te Muntendam. Een heel bijzonder concert waar u ook inbreng in heeft.
    Mariette Witteveen, alt en Femke de Graaf, piano geven voor de pauze een uitvoering van de Dichterliebe van Robert Schumann met een korte toelichting over de cyclus.

  • Gegarandeerde kwaliteit

    Kleinere ondernemers moeten vaak opboksen tegen al het geweld dat supermarkten over hen heen storten, een haast onmogelijke taak om dan een gezonde onderneming op te bouwen.
    Maar Erik en Boukje Raven van de bekende groentezaak ‘De Groene Hoek’ in Muntendam hebben daar niet zo veel moeite mee, volgens Erik moet je wat je doet gewoon het beste doen en zorgen dat alles meer dan perfect is, dán gaat het lukken! Lekkere simpele woorden, maar wat is de praktijk.