oktober 2013

  • Start Pilot technieklessen

    Ruim 1.000 leerlingen van groep 7 en 8 duiken in de techniek. Op initiatief van Win-kler Prins Veendam en het basisonderwijs is de afgelopen periode een technieklokaal voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs ingericht. Na een aantal proefsessies gingen op maandag 30 september de lessen op locatie Raadsgildenlaan 1 echt van start. Gedurende dit schooljaar werken alle leerlingen van de groepen 7 en 8 aan een technische opdracht. Het doel van het project is leerlingen al op jonge leeftijd bewust te maken van de vele mogelijkheden en kansen binnen techniek.
  • Word spelenderwijs!

    Tijdens de Week van Opvoeding organiseren de bibliotheken in Menterwolde, Pekela en Veendam, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin, ‘Spelen met Taal’. Dit keer rondom het thema ‘Word spelenderwijs’. Spelen met Taal is hét voorleesfeestje van de bibliotheek. Deze terugkerende activiteit wordt georganiseerd om kinderen in een vroeg stadium kennis te laten maken met (voor-)lezen, boeken en de bibliotheek. Op een leuke en speelse manier worden kinderen betrokken bij het verhaal.

  • Nederlands kampioen

    In het weekend van 7 September was het weer de strijd om de Nederlandse titel voor meertallen tijdens de Hippiade te Ermelo. In 2012 behaalde het Z 4-tal team uitkomend voor S.E.O ook al de Nederlandse titel in de afdelings dressuur. Dit team wist met een prachtige score van 65.40% haar titel te behouden en mag zich weer een jaar Nederlands kampioen Z 4-tal noemen, tevens werd dit team reserve kampioen kür op muziek met een score van 66.58 %.
     
  • Boerenkaas proeven

    De kaasshop van Jan Meijering kunt u vinden op markt in Zuidbroek. Tijdens de Week van de Smaak kunt u proeven van een aantal prachtige Hollandse boerenkazen. Maak kennis met eerlijke, duurzame producten van dichtbij. Er is voor elk wat wils!
     
     
    Op de markt in Zuidbroek kunt u a.s. vrijdag de lekkerste en mooiste kazen proeven. U vindt er o.a. een groot assortiment aan boerenkazen; puur ambacht en puur van smaak.
  • Fancy Fair Koppiusstraat Veendam

    Woensdagmiddag 2 oktober is iedereen van harte welkom op de
Fancy Fair van Koppiusstraat in Veendam. Er zijn gezellige kraampjes aanwezig met onder andere verkoop van zelfgemaakte spullen van cliënten van Koppiusstraat. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u een kijkje nemen. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten waaronder een grabbelton. Dr. Koppiusstraat is onderdeel van Zorggroep Meander en biedt begeleid wonen aan mensen met beginnende of lichte dementie.

  • Bouwen en Wonen te Zuidbroek

    Op 4 t/m 6 oktober a.s. vindt in de Eurohal te Zuidbroek de beurs ‘Bouwen en Wonen Oost Groningen’ plaats. Deze beurs wordt voor de eerste keer gehouden. Bezoekers worden geïnspireerd en geïnformeerd over de nieuwste ideeën voor binnen en buiten, leuke gadgets, klussen, bouwen, koken en wonen. Maar ook de financiën zijn van belang bij aankoop/verbouw van een woning. Daarom staat ook Huis Verzekeringen en Hypotheken met een stand op deze beurs. Wilt u weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Bij hun stand kunt u hiervan een indicatie krijgen.

  • Open dag Dierenasiel Winschoten

    In het kader van 4 oktober Wereld Dierendag zet dierenasiel Winschoten op zaterdag 5 oktober de deuren open voor geïnteresseerde dierenliefhebbers. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur en u bent van harte welkom om eens te kijken in het asiel.
    Er is een chipactie tussen waarbij men, tegen betaling, het eigen huisdier kan voorzien van een chip.
    Voor de kinderen is er een springkussen, een mooie kleurplaat, grabbelton en brokjes raden, verder kan men lootjes trekken met leuke prijzen.

  • Goede prestaties van De Pinquin

    Afgelopen zaterdag vond in Hoogezand de eerste wedstrijd plaats van het 100meter circuit. Dit circuit bestaat uit zes delen. In dit circuit worden alle afstanden van 100, 200 en 400m afgewerkt en is voor de meesten de ultieme kans om zich alvast te kwalificeren voor de regionale of nationale kampioenschappen. In elk deel kunnen er op een ander onderdeel medailles gewonnen worden. Gister waren er medailles te winnen op de 100m schoolslag.

  • Judo Cup 2013

    Judo Ryu was in alle vroegte vertrokken richting de Stad. Deze keer met 8 van onze judoka’s om het judo jaar 2013/2014 in te luiden. Als eerste mocht Isa Heideveld starten en hoe je kon zien dat ze er zin had om helemaal los te gaan en wist met mooi en goed judo en met veel overmacht al haar partijen om te zetten in winst en ging met de 1e prijs richting huis.
     
     
  • Warm Aanbod voor huurders

    Voordelig en zonder zorgen uw woning isoleren! Met deze boodschap gingen maandag 23 september medewerkers van Woonstichting Groninger Huis langs de deuren in de gemeente Oldambt om haar huurders persoonlijk een Warm Aanbod aan te bieden. De corporatie biedt haar huurders een compleet geïsoleerde woning aan tegen een bijzonder lage huurverhoging.
  • HaFaBra-concert in De Menterne

    Zaterdag 5 oktober zal ‘De Menterne’ in Muntendam omgetoverd worden tot een concertzaal. Hier kan het publiek een concert bijwonen dat de grote variëteit van de blaasmuziek zal laten horen. Bij dit HaFaBra-concert zullen harmonieorkest, fanfareorkest en brassband hun unieke klanken ten tonele brengen en het publiek vermaken met een prachtig concert.

  • 1 Jaar kapsalon Jose

    En dat moet gevierd worden. Jose Steenbergen is eigenaresse en drijvende kracht van de kapsalon in Meeden, die ze in haar eentje runt. “Om de klanten te bedanken voor hun trouwe klandizie en vertrouwen, heb ik voor oktober een speciale actie”, vertelt Jose. Maak in oktober een afspraak en u ontvangt tegen inlevering van de advertentie (zie elders in deze krant) 10% korting op alle behandelingen.
     
  • Metamorfose bij No Nonsense

    Tijdens de jaarmarkt in Muntendam hadden Martin en Jan van No Nonsense een ludieke prijsvraag bij de kraam voor hun kapsalon. “We hebben een prijsvraag gedaan waarbij we een glazen kist gevuld hadden met haar en de bezoekers van de markt konden raden hoeveel gewicht er aan haar in zat”, vertelt Jan. 
     
  • Verkiezing leukste kapsalon

    In de verkiezing kapsalon van het jaar is kapsalon Gré Rijskamp uitgeroepen tot leukste kapsalon in de categorie gemeente. De salon is in het begin voorgedragen door een aantal klanten en de dames van de salon hebben dit opgepakt om verder te gaan door Twitter en Facebook in te zetten en bezoekers van de salon flyers mee te geven.
     
     
  • Trimloop succesvol

    Afgelopen woensdag vond weer de jaarlijkse trimloop plaats voor de basisschoolleerlingen van Menterwolde. Circa 180 kinderen van alle acht Menterwolmer basisscholen stonden bij de JF Kennedypark in Muntendam om 14.00 uur aan de start om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Ook scholieren van de Wim Monnereauschool en van De Vennen hebben aan de trimloop deelgenomen.
     
     
  • VVD steunt MFC

    Met deze 20 euro draag ik mijn steentje bij, omdat ik voor het sporten liever niet over de gemeentegrenzen rij.  VVD Menterwolde is zeer positief over de inzet van de inwoners van Noord- en Zuidbroek. Zaterdag 29 september hebben de gebruikers van het dorpshuis in Noordbroek een zeer geslaagde bazaar georganiseerd.
     
     
  • Unieke rugtraining

    Vaker terugkerende rugklachten komen veel voor. Als u eenmaal rugklachten gehad heeft is de kans meer dan 80% dat deze terug zullen komen of sluimerend aanwezig blijven. Toch is dat niet nodig!
    Door op gestructureerde wijze, onder deskundige begeleiding, de goede training te doen en de belasting op de rug op te bouwen gedurende langere tijd kan het grootste deel van de rugklachten zeer effectief en zeer langdurig verholpen worden. Daarbij is slechts 1 training per week vereist!
    De training is in de afgelopen jaren succesvol ingezet in Zwitserland, Duitsland en Nederland.

  • Inloop Kerkhorn

    Afgelopen woensdag was er gelegenheid om in ogenschouw te nemen hoe het met de renovatie staat van de Kerkhorn in Zuidbroek. Onder het genot van een kop koffie of thee lieten meer dan 50 mensen zich informeren over de voortgang van de verbouwing. Velen keken hun ogen uit. 
     
     
  • 2e Hands speelgoed- en kinderkledingbeurs

    Vrijdagavond 18 oktober is het weer zover. Dan wordt er voor de vijftiende keer een tweedehands speelgoed- en kinderkledingbeurs georganiseerd in het dorpscentrum de Broeckhof te Zuidbroek. Er is kleding in allerlei maten. Op de beurs wordt tweedehands speelgoed en kinderkleding van eigenaar gewisseld.
    Behalve spullen kopen kunt u ook uw spullen verkopen.
    Meer info: www.kinderkledingbeurs.nl

  • Dag van de regio

    Zoals elk jaar doet de Heemtuin weer mee aan de dag van de regio. Tevens combineren ze dit met de week van de smaak en de aftrap van oktober kindermaand. Het thema van dit jaar is “boerengoed”.
    De Onstwedder gaarv’n geven een demonstratie van oude agrarische ambachten.
    Verder is er een actieve demonstratie van de eerste boeren in de prehistorie, waar kinderen ‘prehistorische koekjes’ kunnen bakken.
    Kinderen kunnen een oude ploeg trekken en ervaren hoe dat is.

  • Spoorstraat geasfalteerd

    In 2011 is het asfalt in de Spoorstraat te Zuidbroek i.v.m. de herinrichting van het centrum vervangen door klinkers. Over  de Spoorstraat gaat veel verkeer, waaronder ook flink wat vrachtverkeer. Dit heeft geleid tot verzakkingen en oneffenheden in het wegdek, waardoor omwonenden overlast ervaren. 
     
     
  • Kinderboeken-spelletjes

    Op de laatste middag van de Kinderboekenweek is er een spelletjesmiddag in de Bibliotheek van Meeden. Op vrijdagmiddag 11 oktober kunnen kinderen vanaf groep 4 gratis spelletjes komen doen. De spelletjes zijn gemaakt van kinderboeken. Alleen van de allermooiste kinderboeken worden spelletjes gemaakt. Het gaat daarom onder andere om: in een weerwolf veranderen met Dolfje Weerwolfje, griezelig memorie met De griezels en gekke opdrachten, met Hoe overleef ik.
    Bibliotheek Meeden is gevestigd in het Dorpshuis Meeden aan de Tussen baide Meulens.

  • Klaverjasmarathon Noordbroek

    Op zaterdag 5 oktober jl. werd voor de vijftiende keer de jaarlijkse klaverjasmarathon gehouden in het tijdelijke dorpshuis aan de Clinge in Noordbroek. Het aantal deelnemers was behoorlijk: 60 kaarters deden deze dag mee. De eerste prijs, een winkelwagen met boodschappen t.w.v. honderd euro werd gewonnen door dhr. de Koe met 8991 punten. Tweede werd dhr. Bloem met 8974 punten en de derde prijs was voor dhr. Tj. Doornbos met 8955 punten. Deze winnaars kregen beiden een vleespakket t.w.v vijftig en dertig euro. Alle andere deelnemers gingen met een vleesprijs naar huis.

  • Klaar voor de start!

    Op woensdag 2 oktober jl. is de Kinderboekenweek feestelijk geopend op de Burg. Verkruisenschool. Na een openingswoord van de directeur werd er een dansoptreden gegeven door Brenda Jager, een streetdance lerares bij gymnastiekvereniging SOS. Tijdens dit optreden werd er volop meegedanst door de leerlingen, leerkrachten en ouders.
     
     
  • Fietsen met de Jeugdwerkgroep

    De Stichting Jeugdwerkgroep doet ook mee aan de “Week van de Opvoeding”, met als thema “SPORT en SPEL” en organiseert op zondag 13 oktober a.s. een fietstocht met verschillende opdrachten. De tocht gaat langs een mooi natuurgebied en is ongeveer10 km lang.

    Het is voor het hele gezin en natuurlijk mogen ook opa’s en oma’s hieraan meedoen. Eigenlijk is het dus voor iedereen. Mocht het slecht weer zijn, dan zal er een alternatief worden geboden en wel in de Sporthal Ruitershorn. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het vertrek is ’s middags vanaf de Ruitershornhal.

  • Open Huis Me Voilá!

    Me Voilá gericht op natuurzuivere huidverzorging en aromatherapie breidt uit! Naast een huidige verhuizing worden de behandelingen ook uitgebreid en kunt u naast de schoonheids- behandelingen ook terecht voor lichaamsmassages enof ontspanningsbehandelingen.
    Me Voilá schoonheid en aromatherapie bevond zich voorheen aan het Winschoterdiep te Zuidbroek. Inmiddels is de salon verhuisd en omgetoverd in een prachtige praktijk aan huis aan de Beatrixlaan te Zuidbroek.

  • Voorlichtingsavond FNV Bondgenoten

    Op 17 oktober a.s. houdt FNV Bondgenoten woonafdeling Menterwolde een voorlichtingsavond over sociale verzekeringen. Zowel de werknemersverzekeringen (ZW, WW, WIA en WAJONG) als de volksverzekeringen (AOW en ANW) worden uitvoerig behandeld.
    Spreker is Jan Labots, die jarenlang bij het UWV (uitvoerder van de werknemersverzekeringen) gewerkt heeft.
    De heer Labots maakt aan de hand van voorbeelden duidelijk hoe deze verzekeringen in elkaar zitten. Ook beantwoordt hij de vragen, die de aanwezigen hebben.

  • Thaise kookworkshop

    Thaise gerechten; veel Nederlanders genieten ervan in een restaurant of tijdens hun vakantie. De Thaise keuken is een van de rijkste ter wereld. Wie graag wil leren hoe je diverse gerechten zelf kunt maken kan een Thaise kookworkshop volgen. Tang Banchong uit Winschoten onthult u het geheim van de Thaise keuken.
     
     
  • Het Sociaal Team Menterwolde

    Door de veranderingen in de zorg verandert er veel voor ouderen in de gemeente Menterwolde. Het Sociaal Team is opgezet om de samenwerking rondom hulp aan ouderen te verbeteren. Het is een nieuw samenwerkingsverband van zorg en welzijn.  Het team bestaat uit twee wijkverpleegkundigen en de mantelzorgconsulent.