Goede zaken HS88 Vrouwen 1

Afgelopen zaterdag kwamen de ongekroonde koninginnen van de 3e klasse i, SIOS Vrouwen 1, op bezoek bij HS88. Deze degradant uit de 2e klasse laat dit jaar toch wel zien oppermachtig te zijn en lijkt als enige recht te hebben op het kampioenschap, maar zelden wordt een team ongeslagen kampioen. Eerder hadden ze bij de huidige nr 4 Gorecht al punten laten liggen en vandaag was HS88 steevast van plan om hun slogan; “Succes Is Ons Streven” onderuit te halen.
Uit in Sauwerd was kersverse 3e klasser HS88 de eerste helft nog onder de indruk van dit solide en geslepen spelend team, maar in de 2e helft al bleken beide ploegen gelijkwaardig.
Juist voor de wedstrijd van zaterdag kwam het bericht door, dat Oranje Nassau die de 2e plaats bezette, had verloren van Bedum en dat betekende, dat HS88 deze 2e plaats zou overnemen bij winst. Deze trigger was genoeg en nodig om de vrouwen van HS88 op scherp te zetten.
In de beginfase van de wedstrijd had HS88 grote moeite met de dieptepasses over de verdediging, maar had het geluk, dat er tot drie keer toe slecht werd afgerond door SIOS. In de 7e minuut wist Daphne Wollinga voor HS88 een solo door de verdediging van SIOS wel af te ronden met een goal. Deze wedstrijd vergde veel kracht, maar gelukkig was het Nicole Kruijer die juist voor rust een voorzet van Theresia van der Vinne met haar lichaam over de doellijn wist te werken.
Na rust werd het zelfs 3-0 toen Mandy van der Molen 1 van de vele corners van Selina Santing met het hoofd hard inkopte en de wedstrijd leek beslist. Toch zag SIOS een kwartier voor tijd hun inzet deze middag nog beloond met een tegengoal, wat een eindstand van 3-1 opleverde.
Gouden punten voor de Vrouwen van HS88, want ook nummer 4 Lycurgus had verloren vandaag. Er is een prima uitgangspositie gecreëerd voor het spelen van nacompetitie voor een plek in de 2e klasse. Een knappe prestatie voor deze kersverse promovendus.