Het orgel en jeugdcircus Santelli

Een unieke voorstelling in Winschoten en Groningen

Veel mensen associëren orgels met plechtige oude muziek, uitgevoerd in een kerk. Verrassend is dan ook de voorstelling, die op 13 en 20 oktober in respectievelijk de Vennekerk in Winschoten en de Doopsgezinde Kerk in Groningen te zien is.
Het orgel en jeugdcircus Santelli
De organist zet zijn hoedje op en zwiert zijn lange slipjas naar achteren over het bankje als hij plaatsneemt achter het Hammondorgeltje. De eerste tonen klinken en daar verschijnen de acrobaten in radslag over het toneel! Het is een beeld van lang geleden, maar oude tijden herleven op 13 en 20 oktober als jeugdcircus Santelli een voorstelling geeft. Acrobaten, jongleurs, evenwichtskunstenaars op de bal en op de eenwielers: ze zijn er allemaal en ze laten hun kunsten zien op de muziek van∑ het orgel. Organist Vincent Hensen, altijd in voor originele acties en een ster in improvisatie, zit op het orgelbankje en doet naar hartenlust mee met de artiesten.
 
Workshop
Als de artiesten klaar zijn met hun show is er een workshop voor de kinderen in het publiek, waarbij ze alle attributen mogen bekijken en onder begeleiding mogen uitproberen. Vincent Hensen vertelt alles over het orgel en laat zien hoe hij het bespeelt. Deze spetterende cross-over voorstelling is de perfecte gelegenheid om kinderen op een andere manier te laten kennismaken met het orgel.

De voorstellingen zijn mogelijk mede dankzij een subsidie van de Kunstraad Groningen en van de gemeente Oldambt. De coördinatie is in handen van Erfgoedpartners.

Data
13 oktober 15:00 uur - Vennekerk Winschoten, Venne 152
20 oktober 13:30 uur - Doopsgezinde Kerk Groningen, Oude Boteringestraat 33

Kaarten
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, jongeren tot en met 16 jaar • 5, begeleiders • 10.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Schnitgerfestival en aan de kassa van beide kerken.

Reactie toevoegen