Uitvoeringen Theaterschool Veendam

Veendam- In de week van 12-16 februari presenteren de leerlingen van Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam (MDT) zich in maar liefst 8 voorstellingen als afsluiting van de 5e editie van de jaarlijkse Ensemblemaand.  Jaarlijks hebben alle muziekleerlingen in plaats van de reguliere individuele lessen, een maand lang les in ensemblespel. Individuele wekelijkse lessen zijn gericht op instrumentbeheersing, leesvaardigheid en muzikale ontwikkeling. Het spelen in een ensemble leert de leerlingen beter samen te spelen en toe te werken naar een uitvoering op het podium. Afhankelijk van leeftijd en niveau worden ze ingedeeld in diverse stijlen. Dit kan in pop- en rockbands, slagwerk-, renaissance- of barokensembles, symfonieorkesten,  klezmergroepen, blaasorkesten en wereldmuziekgroepen.

Uitvoeringen Theaterschool Veendam

De week van de uitvoeringen begint op maandag 12 februari om 19.30 en dinsdag 13 februari om 19 uur in de Jonkherenzaal boven de bibliotheek met piano- en familie ensembles (gratis toegang). In de foyer zijn er op dinsdag vanaf 17 uur en op woensdag vanaf 17.30 uur in totaal 16 bands te horen die onder leiding van de docenten hebben gerepeteerd in de popkelder. De woensdagmiddag van 16.30-17.30 uur staat in het teken van de jongere MDT leerlingen met een kinderkoor van de Algemene Basis Cursus Muziek, een schoolorkest van 26 beginnende leerlingen en een strijkorkest met daarin de leerlingen cello en viool. Die voorstelling wordt begeleid door een docentenband in de foyer van Cultuurcentrum van Beresteyn (gratis).
Op woensdag en donderdagavond zijn er zeer gevarieerde uitvoeringen in de Ned Mag Zaal van Theater van Beresteyn (3 euro entree). Dan zijn diverse orkesten en ensembles te horen met zowel klassieke alsook  lichte muziek met de leerlingen slagwerk, blaas-, strijk en toetsinstrumenten. Als onderdeel van de woensdagavond  presenteert het Veendammer symfonieorkest Educa Symfonia (foto) zich met het meespeel project ‘’Symfonia in G’’, waarin leerlingen uit de hele provincie Groningen kunnen instromen. De week wordt afgesloten door het MDT dwarsfluitkwartet dat speelt bij de inloop van de voorstelling van Ronald Snijders op vrijdagavond. Kaarten voor de woensdag en donderdagavond zijn uitsluitend aan de theaterkassa verkrijgbaar. Overige voorstellingen zijn vrij toegankelijk.

Reactie toevoegen