Epimedium- en Eenjarigen-Dagen

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op 20 en 21 mei voor de tweede maal de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaarsbloeiers.
Epimedium- en Eenjarigen-Dagen
Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen, bijzondere gastkwekers en de mogelijkheid om te praten met de experts. Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium.
 
Rondleidingen
Op beide dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier worden veel wetenswaardigheden verteld. Op het terras wordt koffie en gebak geserveerd.
 
Gastkwekers
Op zaterdag neemt Flores del Campo aparte groenteplanten mee naar Meeden. Op zondag is De Keukentuin uit Zuidbroek te gast met bijzondere kruiden en groentes. De toegang is gratis.
 
Hele maand mei: Elfenbloemen-route
In samenwerking met twee andere tuinen in de regio – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee –  besteedt Tuingoed Foltz de hele maand mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Alle drie tuinen herbergen unieke Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Beide genoemde tuinen zijn geopend op zaterdag en zondag en op afspraak, Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag.
 

Reactie toevoegen