juni 2014

  • Uitje voor thuiszorg cliënten Veendam

    
In mei organiseerden medewerkers van het Zorg thuis psychogeriatrie-team in Veendam van Zorggroep Meander een middagje uit voor haar cliënten. Cliënten konden zich hiervoor opgeven en half mei ging men met een groepje van negen cliënten in een busje op pad door het mooie Groninger landschap.

Een gezellige dag was het zeker. Het uitje ging langs de prachtige koolzaadroute, waarvan de velden schitterend in bloei stonden. Onderweg was er tijd voor een kopje koffie of thee met natuurlijk iets lekkers erbij. Daarna ging men naar de Eemshaven. Daar keken de cliënten onze ogen uit.

  • Klaas Brouwer op dreef in Loopcircuits

    Zowel in het BuurContact Loopcircuit als in het Schutrups Loopcircuit heeft Klaas Brouwer van de SV Veendam Atletiek goede resultaten behaald.
    Tijdens de Steemer Omloop, de tweede wedstrijd van het BuurContact Loopcircuit behaalde de atleet uit Zuidbroek de derde plaats bij de mannen 40. Hij legde de afstand van 10 km af in een tijd van 38.19 minuten. In het klassement staat hij voorlopig op de derde plaats.

  • Professionele apparatuur Menterwolde

    De huidige rioolreinigingsaanhanger is na ruim 15 jaar gebruik aan vervanging toe. De nieuwe apparatuur is moderner en geschikt voor het ontstoppen van het gemeentelijk rioolstelsel tot ø 300mm.
    Ook heeft de gemeente een mobiele inspectiecamera aangeschaft om het gemeentelijk riool te onderzoeken op verstoppingen en breuken.
    Met de aanschaf van deze professionele apparatuur kunnen rioolverstoppingen efficiënter worden verholpen en kan schade aan het rioolstelsel nu zelf door de gemeente worden opgespoord.

  • Tjitske Siderius bezoekt Menterwolde

    Op vrijdag 6 juni brengt Tjitske Siderius een bezoek aan Menterwolde. Tjitske is Tweede Kamerlid namens de SP en is woordvoerder WMO en AWBZ. Samen met een afgevaardigde van de SP afdeling Menterwolde bezoekt ze twee woonvoorzieningen in de gemeente namelijk zorgboerderij “Dekkersnest” en het “Thomashuis” in Muntendam. De afdeling is van mening dat beide woonvormen kleinschalig en op een vernieuwende manier zorg leveren. Tjitske wil graag in gesprek met cliënten, ouders en hun begeleiders om te horen waar hun de zorgen zitten en hoe zij zich voorbereiden op de veranderingen binnen de AWBZ.

  • Spetterend optreden op Jaarmarkt

    Ook de Stichting Jeugdwerkgroep stond dit jaar weer op de Jaarmarkt. Het weer heeft ons gelukkig niet in de steek gelaten. Over publiek hadden wij niet te klagen. Het optreden van de Streetdance groep van GAV SOS Muntendamwas een groot succes.
    Voor de Jeugdwerkgroep was het een geslaagde dag. Uitslag broek hangen:
    1e Delano Lamain
    2e Desley Lamain

  • Muntendammer zanger landelijk bekend

    Peter Pijper, bekend als radiomaker van de lokale omroep menterwolde en daarnaast solo en duo actief als zanger is er in geslaagd voor de tweede keer dit jaar met een nummer op een landelijke verzamelcd te komen.
    de muziekserie lentekriebels,hitzomer,etc is een productie van hollandia music en showbizzinfo en zal als verzamelaar dit jaar 4 keer uitgegeven worden.
    zat peter met zijn single goed is goed in nederland en belgie in de playlijsten van vele stations nu probeert hij het opnieuw met de zomersingle leef en geniet.

  • Peuters op werkbezoek

    In het kader van het project: Hmmm lekker eten, zijn de peuters van peuterspeelzaal ’t Grutstee uit Meeden naar de bakker, slager en groenteboer geweest. Ze werden hartelijk ontvangen door Bakkerij Geertsma, Slagerij Bos en Groentespeciaalzaak De Groene Hoek in Muntendam.

  • “Ik snap het niet...”

    Nieuwe raadsleden zet hem op! De handtekeningenactie van de dorpsraad in Muntendam om de bibliotheek in De Menterne weer open te krijgen is boven verwachting verlopen. Afgelopen woensdag 28 mei werden 1750 handtekeningen aangeboden aan wethouder Jan Batelaan.
     
     
    De bieb is al sinds 1 januari van dit jaar dicht; vanwege bezuinigingen en omdat de overeenkomst met Biblionet is beëindigd.
  • NNTTM 7 juni geopend

    Komende zaterdag, 7 juni, is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum deelnemer aan Mobiel 2014. Dit is een samenwerking tussen het Brandweermuseum Sappemeer, het Nationaal Bus Museum en het NNTTM in Zuidbroek.
    Zaterdagmorgen rijden er ouderwetse bussen vanaf het Groninger hoofdstation naar de genoemde musea. Om 10.30 en 12.30 komen deze bussen bij het station Zuidbroek aan.

  • Nacht van Gebed

    Een aantal gemeentes uit Veendam/ Muntendam houdt in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni een Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. Daarmee geeft zij gehoor aan de veelgestelde vraag van vervolgde christenen: ‘Bid voor ons’. Christenen uit de omgeving zijn van harte welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.
    De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht van Gebed wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

  • Sven van Dijk districtskampioen

    Vorige week is Sven van Dijk van L.t.c. Aloe districtskampioen van Groningen en Drenthe geworden in de leeftijd categorie 9 en 10 jaar. Deze wedstrijden werden op het park van de tennisvereniging Veendam gespeeld.
    Nadat de eerste ronden vrij gemakkelijk werden gewonnen moest er in de finale nog even flink worden gestreden. Na een 5-2 achterstand in de eerste set, won Sven uiteindelijk met 7-6 en 6-3.

  • Bloemenactie ’t Lutje Grut’

    Op zaterdag 10 mei jl. hebben we namens de peuterspeelzaal “t Lutje Grut” een bloemenactie gehouden in Noordbroek. Dit is gedaan om extra geld in te zamelen voor leuke dingen o.a het jaarlijkse uitje naar de speeltuin, een theatervoorstelling en het Sinterklaasfeest, maar ook voor het aanschaffen van nieuwe materialen voor de nieuwe locatie in het MFC later dit jaar. De bloemenactie was ondanks het slechte weer toch een groot succes geworden en heeft een bedrag van € 576,23 opgeleverd! We hopen dat het volgend jaar weer zo’n succes mag worden.

  • De Nijs Hoveniers

    Als kind wilde Danny de Nijs boer worden. Op het Aletta Jacobs college kreeg hij daarom het advies om naar de Tuinbouwschool in Frederiksoord te gaan. Uiteindelijk koos hij daar voor de opleiding tot boomkweker. Deze opleiding gaat niet alleen over het kweken van bomen, maar ook het vakkundig snoeien en groenbeheer in het algemeen.
    Na 7 jaar in dienst bij een grote boomkwekerij is hij nu bezig een eigen bedrijf op te bouwen, zowel voor tuinaanleg, onderhoud en renovatie.

  • Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz

    Zaterdag 14 en zondag 15 juni - ‘een eldorado voor verzamelaars’. Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die toch in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur. Ze zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-planten-dagen’ die dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen. 
  • Muziek in de Bieb!

    Donderdag 12 juni om 19.00 uur organiseert Bibliotheek Veendam in samenwerking met de Muziek-, Dans- en Theaterschool een muziekmoment in de Bibliotheek.
    Onder het motto ‘boeken ruilen met een cultureel toetje!’ wordt iedereen uitgenodigd om naar het verhaal te luisteren van gastspreker Gelly Veenstra en te genieten van muziek uitgevoerd door leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool.

  • Orgelconcert Zuidbroek

    “Bach als Inspiratiebron” Op zaterdag 14 juni zal ’s avonds op het befaamde Schnitger/Freytag-orgel van de Petruskerk in Zuidbroek het eerste concert van dit concertseizoen worden gegeven door organist/componist Piet Groenendijk. Het thema is: “Bach als Inspiratiebron”.
    Groenendijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keyzer, waar hij in 1975 het eindexamen behaalde. De Prijs van Uitnemendheid behaalde hij in 1978.
    Hij studeerde ook muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium.

  • Winnaar verloting ZNC bekend

    Wilma Meeuwenoord is de winnaar geworden van de eerste prijs van de jaarlijkse verloting van voetbalvereniging ZNC, ten bate van de jeugd. 
     
     
    Op de foto neemt zij, geflankeerd door haar zoon, de waardebon in ontvangst, welke goed is voor een panasonic 32 inch LCD led televisie. De prijs werd uitgereikt door Albert Gorter, de voorzitter van ZNC.
  • Bevestigingsdienst Petruskerk Zuidbroek

    Op 15 juni a.s. hoopt kandidaat H. Zeilstra bevestigd te worden als predikant van de GKV in Zuidbroek. De bevestigingsdienst is om 11.00 uur in de Petruskerk in Zuidbroek door Ds. A.A.J. de Boer. In de middagdienst die om 16.00 uur begint zal Ds. Zeilstra zijn intredepreek houden. Ook deze dienst zal in de Petruskerk worden gehouden. Het adres van Ds. Zeilstra wordt Kerkstraat 21 te Zuidbroek.
    Belangstellenden zijn van harte welkom.

  • Leerlingen AJC op Ardennentocht

    Voor de 27e keer organiseerde het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand een Ardennentocht voor haar leerlingen. Zes dagen en vijf nachten onder begeleiding van een aantal docenten met rugzak, lopen en kamperen in de Ardennen, ver weg van huis. Zelf koken, lopen over smalle weggetjes, door heg en steg, langs en door beekjes, over verlaten spoordijken, door velden, bossen en over heuvels, trekkend van kampplaats - ‘bij de boer’ - naar kampplaats. De afstand is 120 kilometer.

  • 1e Heren team L.t.c. Aloe kampioen

    Het eerste herenteam van Tennisvereniging Aloe is afgelopen competitie kampioen geworden in de derde klasse op zaterdag. Er werden deze competitie slechts 5 verlies punten genoteerd en zodoende werden de heren met maar liefst 8 punten voorsprong kampioen.

    Door deze promotie mogen deze heren volgend jaar weer aantreden in de tweede klasse. Het kampioenschapsfeest is inmiddels uitbundig gevierd.

  • Jaarlijkse wielerronde

    Zondag 15 juni vindt weer de jaarlijkse wielerronde plaats in Muntendam. De sportklasse/masters 40+ starten om 12.00 uur, gevolgd door de Dikke Banden Race. De DBR is een wielerwedstrijd voor basisschoolleerlingen op gewone fietsen. De start is om 13.45 uur. Als laatste start mannen Elite/Beloften/Amateurs.
    Het parcours is als vanouds: Kerstraat, Jan Bakkerstraat, Zuiderstaat, Middenweg.

  • Embrace MY ride

    500 kilometer in 24-uur voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt de HomeRide plaats. HomeRide is een wielertocht van 500 kilometer van Groningen naar Maastricht, langs acht Ronald McDonald Huizen. 
     
     
  • Meeden wordt Sportdorp

    Meeden wordt Sportdorp Meeden. De officiële starthandeling is zaterdag. 14 Juni in het openluchtzwembad De Kolck. Vanaf 14.30 uur vinden activiteiten plaats in en rondom het bad. Daarbij speelt water een grote rol: er zijn waterspelen en een zwemdisco, met medewerking van MAT Sounds.

  • Brief Pinquin aan de raadsleden

    Zuidbroek, 11 juni 2014

    Geachte raadsleden,
    In uw komende raadscommissie-vergadering spreekt u over het Integraal Accommodatiebeleid en Accommodatieplan Menterwolde van het bureau M3V. In dit beleid en plan worden toekomstige keuzes voorgesteld, op basis van het coalitieakkoord, betreffende de accommodaties binnen onze gemeente. Het betreft hier ook de keuzes van sportvoorzieningen en de zwembaden.

  • Fantastische eindresultaten Winkler Prins Veendam

    Verwacht slagingspercentage ligt op 95,3%. Directie en medewerkers van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zijn heel blij met de behaalde resultaten van de examenkandidaten vmbo kader/ basis, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium).
     
    - 95,3 % van de leerlingen behaalt het diploma (verwacht percentage na herkansing)
    - Het slagingspercentage ligt op het gebruikelijke hoge niveau van voorgaande jaren (vorig jaar was dit 94,4%)