Stadion-in-stadion aan de Langeleegte

Een stadion in een stadion! Speciaal voor de uitvoering van voetbalopera ‘Veendammer Wind’ wordt op het heilige gras van de Langeleegte een tijdelijke arena gebouwd. De tribunes bieden plaats aan 2.000 bezoekers. In dit knusse stadionnetje zitten alle liefhebbers van muziek, locatietheater, opera én voetbal dus allemaal eerste rang!

Uitleg bij de maquette met v.l.n.r. productieleidster Ien Oostindie, visagiste Marjan van den Hof, regisseur Harm-Ydo Hilberdink en vormgever Janco van Barneveld

De regisseur van Veendammer Wind, Harm-Ydo Hilberdink, en decorbouwer Janco van Barneveld vinden dat het publiek deze zomer overweldigd moet worden door de ambiance van deze unieke voetbalopera.
‘Iedereen zit straks bovenop de voorstelling en dat is exact onze bedoeling. Het eerbetoon aan SportClub Veendam moet tot diep in onze haarvaten doordringen’, aldus de regisseur.

Eigen knusse arena voor voetbalopera

Optimaal genieten
Het speelveld van dit unieke openluchtspektakel bestrijkt circa 30 bij 20 meter. De tribunes worden daar strak omheen gebouwd. Iedereen kan zo inderdaad optimaal genieten van het decor, de emoties, de mimiek, de prachtige aria’s, de figuranten en changementen, tragedie, humor en wie weet een happy end.
Medio juni ondergaat de Langeleegte de gedaanteverwisseling. Eén van de korte zijdes van de ‘Lutje Langeleegte’ wordt ingeruimd voor het Veenkoloniaal Symfonieorkest en het voetbaloperakoor. Op de andere delen kunnen per voorstelling maximaal tweeduizend mensen plaatsnemen.

Reactie toevoegen