Klounedag

Op zaterdagmiddag 9 september organiseert Stichting Bogdike i.s.m. Summerfun, Sintcentrale en Hoi Pippeloi wederom de Hee doe Kloune dag in Veendam. Wat was het de afgelopen vier jaar superleuk op Hee doe Kloune dag. 
Klounedag
Ook dit jaar wordt het centrum van Veendam weer bevolkt door een groot aantal clowns. Ze komen uit alle hoeken en gaten en ze nemen dit keer ook nog eens veel vriendjes, hun kameroadjes mee. Dit jaar is namelijk de Living Statue dag samengevoegd met Klounedag. De Sintcentrale zorgt dit keer voor heel veel gekke, malle, grappige, vrolijke, muzikale, lollige, lenige en creatieve clowns en zoete clowns die bonnen uitdelen voor gratis popcorn. Scouting zorgt voor het vermaak op het Veenlustplein. Circus Saranti uit Leeuwarden geeft op het Museumplein workshops en voorstellingen. Ook op het Museumplein Hoi Pippeloi met o.a. een spelletjesparcour. Bij de kraam van Summerfun in de Kerkstraat kun je feestelijke ijsjes knutselen en Fun to Feest komt schminken. Naast de vele clowns kom je ook Mickey en Minnie mouse tegen en kun je op de foto met een Minion.
Standbeelden
Theatergroepen Feniks verzorgt in de Kerkstraat de levende standbeelden. Zo kan het publiek zich vergapen aan Assepoester, Heksen, Verpleegster, Vogelverschrikker en een Serveerster. Feniks is ook de organisatie die zorgdraagt voor het standbeeldenspektakel in Rolde.
 
Kinderen kunnen ook mee doen! 
Zij kunnen als clown, piraat, superheld, prinses verkleed naar het centrum komen. Uiteraard nemen de kinderen weer hun vaders, moeders, opa's en oma's, ooms en tantes mee naar Hee doe Kloune en kameroadjes. 
 
Die dag is het extra gezellig in het centrum van Veendam.

Reactie toevoegen