oktober 2016

  • “Alle tijd voor de winkels en onze klanten”

    Bram Oldenburger en zijn vrouw Ineke Breedveld sloten zich deze zomer aan bij Decokay. Hun twee winkels in respectievelijk Winschoten en Nieuw-Buinen zijn inmiddels omgebouwd. “Decokay biedt een totaalpakket waarmee wij denken onze winkels naar een nog hoger niveau te kunnen tillen. Daarom zijn we na 22 jaar toch overgestapt”, zegt Bram Oldenburger, die de winkel in Winschoten runt.
  • Aignwies

    Voor alle mensen met een zorgdraag. “Hallo! Wij zijn Aignwies (Eigenwijs), een dagbesteding voor ‘Alle mensen met een zorgvraag’. Jong/oud, het maakt niet uit. Bij dit alles staat de persoon in kwestie en de familie/verwanten nadrukkelijk centraal.” 
    Aignwies
  • Meer dan een slag in de lucht…

    Badminton is een ideale sport voor zowel de recreant als de wedstrijdspeler en kan gespeeld worden op ieder willekeurig niveau. De basistechniek is vlot aan te leren en jong en oud is in staat op korte termijn een aantrekkelijke partij te spelen. Badminton is sinds de spelen van Barcelona in 1992 een Olympische sport. Badminton is de snelste racketsport. Het verenigt in zich de snelheid van squash en de schoonheid van tennis. Een speler is voortdurend in beweging: starten, lopen, afremmen, draaien, wenden en keren, terwijl tegelijkertijd slagbewegingen worden uitgevoerd.

  • Nieuwe shirts

    De spelers van ZNC J0 13-1 (de voormalige D1) zijn door Wierenga Schilderwerken en Gerard Jonker in nieuwe shirts gestoken.
    Nieuwe shirts ZNC J0 13-1
    Als dank hiervoor wilden ze, ondanks dat het regende, wel graag even poseren met hun begeleiders en de beide sponsoren. Het team, de sponsorcommissie en het bestuur zijn de sponsoren zeer erkentelijk voor deze geste.
  • Oktober Woonmaand

    Meubelhallen Kolham presenteert tijdens oktober woonmaand met trots hun showroom van ruim 10.000 m2 aan de Knijpslaan182 te Kolham. We nodigen u van harte uit om de vernieuwde showroom tekomen bewonderen. Er zijn weer verschillende internationale beurzen bezocht om van oktober woonmaand weer een succes te maken. Wat kunt u zoal verwachten binnen de mu-ren van Meubelhallen Kolham: Een totaal vernieuwde 1200m2 aan nieuwe keu- kens van de scherp geprijsde Superkeukens formule en een slaapafdeling van 1500m2.

  • De week van de opvoeding 2016

    De week van de opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals. Het thema gaat dit jaar onder andere over het contact tussen opvoeder en kind. Uit een enquête blijkt dat veel opvoeders vragen hebben over interactie. Denk aan vragen over driftbuien of het eetgedrag bij peuters. Of hoe je met een pasgeboren baby communiceert en je (communicatieve) signalen kunt herkennen zoals brabbelen en huilen.
     
    Logopedie & contact 
  • Coop in voor leukere schoolpleinen

    De Doekoe-spaaractie gaat van start! Tijdens de actie, die Coop Supermarkten samen met Unilever, Arla Foods en de Johan Cruyff Foundation organiseert, kunnen klanten van Coop  sparen voor sport- en spelmaterialen voor scholen uit de buurt. De Doekoe-actie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en belooft opnieuw een groot succes te worden. In genoemde plaatsen nemen 9 scholen deel aan de actie.
  • Valpreventie en valtraining

    “Vallen verleden tijd”. Staat u stabiel op uw benen?.Bent u bang om te vallen als u wat van de grond raapt? Vallen en struikelen is een veel voorkomend probleem bij ouderen boven de 65 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de mensen boven de 65 jaar minimaal 1x per week valt. Bij mensen ouder dan 80 jaar, neemt de kans op een valpartij toe met 50%. Vallen is de belangrijkste oorzaak van overlijden door een ongeval bij mensen boven de 65 jaar.
  • Bouwkavels Meeden

    Bij de Burg. Venemastraat te Meeden staat een wervend billboard om kavelverkoop te bevorderen. De heer Ploeger (KM) meldt echter dat er op het bord in Meeden al jaren een sticker zit geplakt met de tekst te laat. Wie deze er op geplaatst heeft is niet bekend, maar dat dit de verkoop niet bevorderd is duidelijk. Want er zijn nog wel degelijk kavels te koop. Diverse partijen willen graag weten of het bestemmingsplan ook kleinschalige bedrijvigheid toestaat. Wethouder Borg gaat dit bekijken.

  • Kom naar De Heemtuin

    Bij De Heemtuin in Muntendam is elk seizoen leuk en leerzaam. In de herfst lekker wandelen door het prachtige natuurgebied, op zoek naar verschillende kleuren bladeren of paddenstoelen bewonderen. Daarnaast kunt u in het paviljoen lekker genieten van gerechten met een herfsttintje of een lekkere kop warme chocolademelk.
    Kom naar De Heemtuin
  • Keur mee en win

    Bij kaasshop Jan Meijering, die elke vrijdagochtend op de markt in Zuidbroek staat, kunt u deze week laten weten welke traditioneel bereide boerderijkaas u het aller lekkerste vindt. De kazen uit het assortiment van Holland Kaascentrum zijn bereid op basis van speciaal geselecteerde recepturen en gerijpt op de traditionele houten planken.

    Keur mee en win

  • Ruud Haan viert éénjarig bestaan

    Op 1 oktober 2015 heeft Ruud Haan (Noordbroek) zijn zaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: Ruud Haan Fotografie & Webdesign was geboren. Vanuit de gedachte dat het voor nagenoeg ieder budget mogelijk moet zijn een moderne website met kwalitatief goed beeldmateriaal te maken startte hij na jarenlang in de ICT te hebben gewerkt zijn zaak.
    Ruud Haan viert éénjarig bestaan
  • Dropshot’74

    Een zondag met winst en verlies voor de spelers van badmintonvereniging Drop-shot’74. In sporthal Ruitershorn ging het team in de 3e klasse U15 met een 7-1 winst tegen BC Bedum met een voldaan gevoel van de baan. 
    Dropshot’74
  • Kwestie Zendmast MFC

    Ingezonden: Bij deze vraag ik mij af of deze gemeente en de DAR (houden geen site bij en kan niet zien wie hier in zitten) wel capabel genoeg zijn om te beslissen over een zendmast bij het MFC. Door de Gemeente en de DAR zijn o.a.
    - De sportvelden verdwenen.      
    - Hebben we een nieuw jeugdhonk (dat al jaren leegstaat).                                        
    - Pannakooi (waar nog nooit een toernooi gehouden is).
    - Omnivereniging, eigen gebouw (wat allang weer weg is).
  • Een nieuwe gemeente; een nieuwe krant

    Een stukje geschiedenis… In de gemeente Menterwolde wordt al 37 jaar een weekblad verspreid. In 1983 het Muntendammer Handelsblad en op 3 september 1986 kwam er een samenvoeging met de Noord- en Zuidbroekster. Hiermee werd vooruitgelopen op de samenvoeging van de gemeente Muntendam en Oosterbroek. De krant ging later verder onder de naam Tussenklappen. Woensdag 17 september 1986 werd weekblad Tussenklappen voor het eerst verspreid in Menterwolde (Muntendam, Zuidbroek, Noordbroek, Meeden en een deel van Tripscompagnie). Dat is nu alweer

  • Begeleiding vergunninghouders in handen vHumanitas

    De gemeente Menterwolde heeft besloten om de maatschappelijke begeleiding van de vergunninghouders in haar gemeente in handen te geven van Humanitas. Onlangs is besloten om als gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren de handen in een te slaan en gezamenlijk de vergunninghouders te gaan huisvesten binnen de nu nog drie gemeenten. Hiermee wordt geanticipeerd op de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 waarbij de nieuwe gemeente ontstaat: Midden-Groningen.

  • Zaterdag Appelplukdag

    De nieuwe oogst van appels en peren is volop in gang. “Op ons fruitbedrijf mogen consumenten zelf een dagje fruit komen plukken. 16 Jaar geleden zijn wij gestart met een Appelplukdag waar een tiental mensen op af kwam. Elk jaar in oktober stellen wij onze boomgaard open voor het publiek tijdens de Appelplukdagen. Dit jaar kunnen de mensen weer heerlijke appels plukken zeker na zo’n heerlijke zomer en nazomer. Ook zorgen wij voor een heerlijk kopje koffie, om nog even na te genieten in de boomgaard.”
  • Akkoord van Westerlee

    In 2015 is het akkoord van Westerlee gesloten door de colleges van de Oost-Groninger gemeenten. Doel van dit akkoord is om een oplossing te bieden voor en de hoge kosten van de werkvoorziening en voor de te hoge werkloosheid in Oost-Groningen. Uit de media hebben we kunnen vernemen dat de gemeenteraden van Veendam en Stadskanaal hier niet verder mee willen gaan. Regisseur Middel van het akkoord vindt echter dat de raden moeten doen wat de colleges hebben besloten. Menterwolde is de laatste gemeente die ja of nee moet zeggen.

  • Beleef het paddenstoelen avontuur

    De vereniging Vrienden van de Heemtuin heeft een verrassend programma voor u! “Op zondagmiddag 9 oktober bent u van harte welkom op onze open dag.” In de herfst schieten de paddenstoelen altijd weer als … uit de grond. “We verbazen ons steeds weer over de grote hoeveelheden en over de vormenrijkdom. Maar wat is nou eigenlijk het nut van die paddenstoelen in al hun vormen en maten?” Kom 9 oktober naar De Heemtuin en wij nemen u die middag mee op een ontdekkingstocht.
  • Commotie rond UMTS-Zendmast

    Vodafone wil in verband met de verbetering van de huidige dekking en uitbreiding van haar netwerk in Noordbroek een 40 meter hoge UMTS zendmast plaatsen nabij het voormalig sportpark, in de buurt van MFC De Noordsuythoeve aan de Schoolstraat. De vergunning is verleend en tot 11 oktober staat de bezwaartermijn open.
    Commotie rond UMTS-Zendmast
  • Begroting 2015

    De begroting 2015 is afgesloten met een negatief resultaat van € 5.150.000,-, terwijl een negatief saldo van € 900.000,- was begroot. Grote boosdoener is een voorziening van ruim € 4.500.000,- voor een eventueel terug te vorderen bedrag door de overheid inz. voorziening verplichting SZW 2014. De heer Ploeger van Kritisch Menterwolde had veel vragen c.q. opmerkingen o.a.; is zo’n hoge voorziening wel echt nodig. Ook B&W verwacht toch dat er geen of een veel lager bedrag betaald zal hoeven te worden? Is het geld dan niet beter te gebruiken voor onze dorpen bijv. het zwembad?

  • Bijdrage college voor organisatie ouderendag

    Het college van de gemeente Menterwolde heeft besloten om een bijdrage te verlenen aan ANBO Veendam-Menterwolde voor het organiseren van een gezellige middag in de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank. Deze middag wordt gehouden op vrijdag 7 oktober aanstaande en is bedoeld voor ouderen vanaf 55 jaar die in de gemeenten Menterwolde en Veendam wonen. Tot 2010 werd in de gemeente Veendam jaarlijks de Nationale Ouderendag georganiseerd. Door meerdere omstandigheden heeft dit de afgelopen jaren geen vervolg gekregen.

  • Omgaan met gedragsveranderingen

    Marlies van der Wijk, psycholoog bij ZINN bespreekt hoe iemands gedrag kan veranderen als gevolg van dementie tijdens het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer van woensdag 19 oktober. Elke derde woensdag van de maand vindt het Alzheimer Café Hoogezand Sappemeer plaats in ZINN-locatie De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, Hoogezand.
    Van te voren aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten.

  • RegioBank maakt van sparen een feest!

    Kinderspaarweken van 5 tot en met 31 oktober. Het is belangrijk om kinderen al vroeg te leren omgaan met geld. Daarom beloont RegioBank kinderen die gaan sparen tijdens de jaarlijkse Kinderspaarweken. Bij Huis Verzekeringen en Hypotheken, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Zuidbroek, is het van 5 tot en met 31 oktober een feest voor kinderen. Stort het kind geld op de bestaande rekening van RegioBank, dan mag hij een leuk cadeautje uitkiezen en direct mee naar huis nemen. Ook kinderen die nog geen rekening hebben, zijn van harte welkom.
  • Geef om een littekenvrije toekomst

    De collecteweek van de Nederlandse Brandwonden Stichting is van 9 t/m 15 oktober 2016. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt deze week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte. 
  • Uitreiking herfstdozenprijs in Heemtuin

    De winnaar was helaas niet aanwezig om zijn/haar prijs in ontvangst te nemen. Op de foto Danique en Julian Hendriks uit Zuidbroek voor hun dozen. Roel Pekelder deelde namens de Vereniging Vrienden van de Heemtuin de prijzen uit (voor ieder een zoekkaart paddenstoelen en een zoekkaart waterdiertjes) Voor de winnaar ligt nog een paddenstoelenpakket klaar om zelf oesterzwammen mee te kweken.
  • Programma-begroting 2017 is sluitend

    Het college van Menterwolde presenteert een sluitende programmabegroting voor het jaar 2017 aan de gemeenteraad. De ramingen voor volgend jaar en de jaren erna laten een positief beeld zien. De programmabegroting wordt behandeld in de raadvergadering van 10 november 2016, aanvang 14.00 uur. Dit is de allerlaatste begroting van de gemeente Menterwolde; voor het jaar 2018 zal een begroting voor de gemeente Midden-Groningen worden opgesteld waarin de begroting van Menterwolde is opgegaan.

  • 15-Jarige zangeres in Meeden

    Op 16 oktober a.s. zal in de Oude Dorpskerk van Meeden zangeres Lieneke van Eijkelenburg uit Musselkanaal medewerking verlenen aan de morgendienst die om 11.00 uur begint. Zij zal in de dienst een drietal prachtige liederen ten gehore brengen. Zij wordt begeleid op orgel en piano door organist Wim Glasbergen.

  • Spooktocht zit VOL!!

    Op vrijdag 21 oktober 2016 organiseert Dorpsvereniging de Schrijvershoek weer een spooktocht! Dit wordt al jaren door de vereniging georganiseerd maar sinds 6 jaar wordt de tocht steeds groter en spannender. Dit mede dankzij een grote groep vrijwilligers en sponsoren. Ook dit jaar staan er weer 50 spoken te popelen om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. De plannen zijn bedacht, projecten worden uitgevoerd en zo veranderen we de bospercelen aan de noordkant van de a7 weer in een horror scene.