mei 2016

  • RME Service in Siddeburen

    RME Service is een elektronica- en computerbedrijf in Siddeburen welke zich richt op installatie, onderhoud en reparatie bij problemen rond tv’s en computers. Deze worden veelal bij de klant thuis uitgevoerd. Tevens verkoop van nieuwe apparatuur zoals tv’s, computers, randapparatuur, klein huishoudelijk, onderdelen en accessoires.

  • Informatieavond Psoriasis

    Woensdagavond 18 mei organiseert Apothekers Combinatie Veendam in Hotel Parkzicht in Veendam een informatieavond over psoriasis. Psoriasis is een aandoening met meerdere verschijningsvormen. Bij de één is het beperkt tot wat plekjes op de hoofdhuid, bij de ander kunnen grote delen van het lichaam aangedaan zijn, soms ook in combinatie met reuma. Psoriasis kan hinderlijk door de roodheid, schilfering en jeuk die het veroorzaakt.

  • Diplomazwemmen D.G. van den Noortbad

    Zaterdag 30 april jl. hebben 64 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma’s A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering-Oosterhuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd. 

  • Bloemen- en Tuinmarkt Veendam

    Zaterdag 7 mei as. is het weer de eerste zaterdag in mei en dat betekent de Bloemen- en Tuinmarkt in het centrum van Veendam. Een groot en gevarieerd aanbod van de grootste kwekers uit het gehele land vindt u op diverse locaties in centrum Veendam. Ruim 1000 m2 met perkplantjes, struiken, bloemen, gereedschappen, bloembollen, vetplanten en vele andere tuinartikelen geeft de garantie dat er voor ieder wat te halen is op deze mooie Bloemen- en Tuinmarkt.

  • 50 Jaar lid van FNV

    In april was het 50 jaar geleden dat de heer W. de Munck uit Zuidbroek lid geworden is van de FNV. Hij werd daarom bezocht door de bestuursleden van de FNV-afdeling Menterwolde, Selma Lamens en Ineke Meijer. De heer de Munck is op zijn 26e jaar op een accountantskantoor begonnen te werken. Voor die tijd had hij gestudeerd en was hij in dienst geweest.

  • 60 Jaar lid van FNV

    Deze maand was het 60 jaar geleden dat de heer Snippe uit Muntendam lid van de FNV geworden is. Daarom kreeg hij bezoek van de bestuursleden van de Woonafdeling FNV Menterwolde, Henk Koerts en Ineke Meijer. De heer Snippe is al jong begonnen met werken. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan lag in de metaal.

  • Bedrijfshulpverlening met de BSO kinderen

    Met de BSO kinderen is Thuishuis Oh Gut Oh Grut de afgelopen weken bezig geweest met het thema Hulpdiensten. In deze meivakantie gaan we dit afsluiten met een aantal activiteiten. Eén hiervan is een BHV (bedrijfshulpverlening) middag bij de fa. Holthausen in Hoogezand. Dit hebben we afgelopen zaterdagmiddag gedaan met een aantal van onze BSO kinderen vanaf zeven jaar (soms spannend en best eng zoals ze later die middag ook zeiden). 
  • Meeste jeugdhulp in Groningen

    Het CBS meldt op 29 april dat relatief veel jongeren in onze provincie jeugdhulp ontvangen. Meer dan 16 procent van de jongeren in Eemsmond, Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Veendam kreeg jeugdhulp. Van alle jongeren met jeugdhulp kwamen de meesten uit Rotterdam (13.000), Den Haag (13.000) en Amsterdam (12.000). In totaal kregen in 2015 210.000 jongens en 146.000 meisjes jeugd-hulp. Dat is één op de acht jongens en één op de elf meisjes. Vooral bij de 4- tot 12-jarigen zijn jongens oververtegenwoordigd.

  • Vogel gevonden

    Dierenasiel Winschoten vangt uit het wild afkomstige dieren op, en verzorgt ze tot ze op transport gaan naar een specialistische opvang. U kunt bij ons terecht als u in onze regio een hulpbehoevend, gewond of ziek wild dier heeft gevonden.
    Jonge vogel gevonden! Maar wat nu?

  • Open Dag ook voor bruidsparen

    De eerste stap naar een leven samen is gemaakt, want jullie hebben besloten JA! tegen elkaar te zeggen. Vervolgens komt er een heleboel op jullie af en moet er veel geregeld worden. Jullie moeten allerlei beslissingen nemen: wanneer is de grote dag, waar willen we getrouwd worden, wie nodigen we uit, wat willen we eten, welke kleuren of welk thema staat centraal?

  • Depot NNTTM geopend voor publiek

    Op zaterdag 7 mei aanstaande is het depot van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum geopend voor het publiek. Het NNTTM heeft een grote collectie spoorwegspullen. De collectie bestaat onder meer uit een groot aantal verzamelingen, zoals bijvoorbeeld spoorwegpetten, boeken en kleding. Veel van de voorwerpen zijn standaard niet in het museum te vinden maar liggen opgeborgen in het depot van het museum. Onder begeleiding van leden van de Collectiewerkgroep heeft u toegang tot de verborgen schatten van het museum en krijgt u uitleg bij de voorwerpen.

  • Regenboogvlag gaat uit

    De samenwerkende gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde steken op 11 oktober, de internationale Coming Out Day, de regenboogvlag uit om duidelijk te maken dat zij sociale acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) belangrijk vinden. Andere besluiten die de gemeenten genomen hebben om de positie van LHBT’ers te versterken zijn dat ze in hun overleg met onderwijs, welzijn, politie, sportclubs en wijkorganisaties aandacht hiervoor vragen en dat ze een trainingsmiddag organiseren voor hun eigen medewerkers en die van de sociale teams.

  • v.v. Muntendam 90 jaar

    Op 20 mei 2016 bestaat de voetbalvereniging Muntendam negentig jaar. Voorafgaand aan deze oprichtingsdatum, zijn er vanaf woensdag 11 mei een aantal feestelijke aktiviteiten opgezet, waarbij  het Jubileumfeest zal worden geopend door burgemeester Rein Munniksma van de gemeente Menterwolde.
  • Toekomstvisie Meeden

    Na bekendmaking van de gemeentelijke bezuinigingsvoorstellen, die ook de toekomstplannen voor het dorp Meeden raken, zijn er constructieve gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen, waaronder de beide schoolbesturen, het dorpshuisbestuur en de dorpscoöperatie. Die gesprekken hebben geresulteerd in een aantal scenario’s, die onlangs door het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde zijn besproken.

  • Opdat wij niet vergeten

    Rondom het herdenken op 4 mei; niet alleen militaire gesneuvelden, maar ook de vervolgden worden dan herdacht. Voor de Joodse weggevoerde mensen van Noord- en Zuidbroek wil de Historische Kring Menterwolde (HKM) ‘Commissie Stolpersteine’, uit eerbetoon aan de Joodse burgers, herdenkingsstenen in het trottoir van hun toenmalige woonplaats plaatsen, genaamd Stolpersteine. Op deze plek vindt u het verhaal over de familie Wolf te Noordbroek. 

  • Oorlog en bevrijding in Veendam

    Woensdagavond 11 mei organiseren Biblionet Groningen en Stichting De Verhalen van Groningen in Bibliotheek Veendam een verhalencafé over de oorlogsjaren van Veendam en omgeving. Tijdens het verhalencafé worden verhalen gedeeld over de oorlog en bevrijding in Veendam. Iedereen is welkom om zijn verhaal te komen te vertellen of te komen luisteren naar de verhalen van anderen.

  • Botjeszwembaai vanaf morgen open.

    Vanwege de gunstige weersvooruitzichten voor de komende dagen, heeft de gemeente besloten om Botjeszwembaai in Zuidbroek al vanaf morgen, 5 mei 2016, open te stellen voor bezoekers. De afgelopen tijd zijn het strand en de omgeving schoongemaakt. De toiletten zijn in gereedheid gebracht en de schoonmaak daarvan is geregeld met een lokaal schoonmaakbedrijf.
    De gemeente is nog op zoek naar een standplaatshouder voor de verkoop van frituur en ijs. Belangstellenden kunnen zich melden bij de gemeente.

  • Kasten volledig op maat

    Multimate Siddeburen heeft uitgebreid met een nieuwe lijn kasten van Garobe. De klant kan zijn eigen kast ontwerpen en deze wordt volledig op maat gemaakt. Er is keus uit diverse stijlen, van klassiek, landelijk tot modern. Voor elk interieur is een passende kast leverbaar.  “Onze maatwerkproducten zijn een belangrijke aanvulling op ons assortiment” verteld Boonstra van Multimate Siddeburen. 
  • Koopavondoptreden

    Optreden van Vive la Sjans op donderdag 12 mei 2016 in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Ondanks de Franse naam van dit koor komen de dames allemaal uit onze eigen regio. Onder leiding van dirigent Harm Pals repeteren 40 enthousiaste dames elke donderdagavond in het bekende Hotel Faber in Hoogezand. 
  • Opdat wij niet vergeten...

    Woensdag 4 mei j.l. werd ook in Noordbroek op passende wijze stilgestaan bij de dodenherdenking. Van 19.00 tot 19.30 uur was er een bijeenkomst in de kerk, wethouder Thea van der Veen sprak herdenkingswoorden en haalde o.a. de betekenis van de herdenking aan. We herdenken niet alleen slachtoffers van W.O. II, maar we staan stil ter nagedachtenis aan alle burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de 2e W.O., in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

  • Pinksterplantenmarkt in Meeden

    In het Pinksterweekend organiseert Tuingoed Foltz in Meeden een nieuw evenement, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarigen. Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. Voor de liefhebbers is er een enorm aanbod om uit te kiezen. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen, bijzondere gastkwekers en de mogelijkheid om te praten met de experts. Een heerlijk ‘Pinkster-planten-weekend’.

  • Topdag voor 5 mei comité

    Het ‘5 mei comité Noordbroek’ organiseerde op 5 mei verschillende activiteiten bij MFC de Noordsuythoeve. Daarnaast verkocht het comité huisgebakken taart en zelfgemaakte advocaat. Er was een CupCakeCup georganiseerd, negentien kinderen leverden hun zelfgemaakte cupcakes in. De beste bakker van Nederland Sarena Solari jureerde, samen met Gockingaheem-kok Henk Wolter, Nikla Roosken (Thuishuis Oh gut oh grut), Hennie Dijkhuis (5 mei comité) en directeur van obs Inspecteur Amerikaschool Gert Hilbolling.
  • Modeshow en koopavond

    Dinsdagavond 24 mei is er weer een modeshow in badmode en lingerie voor vrouwen bij en na borstkanker in dorpshuis De Menterne te Muntendam. Er wordt speciale lingerie, badkleding en toebehoren geshowd voor vrouwen bij en na borstkanker (ook geschikt als grote maten lingerie/badkleding). De avond zal verzorgd worden door mammacare specialiste Margreet Dik met ondersteuning van Fysiotherapie Menterwolde. De toegang is gratis.

  • Ronkende motoren in Zuidbroek

    Afgelopen zondag 8 mei kwamen verschillende coureurs naar Zuidbroek, om hun motoren en hun behendigheid tijdens de Classic motorraces op het bedrijvenpark De Gouden Driehoek in Zuidbroek hiermee te demonstreren. De deelnemers werden niet gewaardeerd op snelheid maar op regelmatig rijden. De winnaars van deze demoritten zijn degenen die over 2 manches het kleinste verschil in tijd hebben.
  • Lekker Noordbroek

    Is het gebeurd met de rust en stilte op het Groningse platteland? “Lekkerbekken in Stad en Ommeland kennen de route naar Noordbroek in- middels. Bovendien hebben we hier alle ruimte voor een feestje,” aldus de organisatie. In het weekend van 28 en 29 mei beleeft het dorp dan ook z’n eerste food truck festival ‘Lekker Noordbroek’. Ondernemers en buren Wietze Snaak en Huib Meinardi beschikken samen over een fors bedrijfsterrein aan de Zuiderstraat dat gemaakt lijkt voor zo’n populair festival. ‘Aandacht voor Noord- broek als culinaire hotspot is goed voor het hele dorp.

  • Haal je rangeerdiploma

    Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei aanstaande is de spoorbaan van Modelrailgroep Veendam in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum weer geopend voor publiek. Er zal worden gereden met materieel uit diverse tijdperken. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor het vergaren van informatie en idee‘n en staan
    de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over vele facetten van de modelspoorhobby: baanontwerp, bouwen en het aankleden van de baan. Ook kunt u met uw eigen materieel rijden.

  • Loop en sta stil bij kanker

    Op 4 en 5 juni vindt weer de ‘Samenloop voor Hoop’ plaats. In onze Gemeente Midden-Groningen is een Samenloop georganiseerd in het Gorechtpark. De SamenLoop voor Hoop is een lokaal 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Tijdens deze estafette worden er verschillende activiteiten georganiseerd en staat alles in het teken van de voortdurende strijd tegen kanker.

  • Verkeersmaatregelen Meeden

    In verband met een bodemsanering ter hoogte van het perceel Hereweg 266 in Meeden, gelden er sinds 25 april 2016 tijdelijke verkeersmaatregelen in Meeden. Deze situatie geeft onvermijdelijk overlast voor de inwoners van het gebied rondom de saneringslocatie. De gemeente vindt dat vervelend, maar hoopt door goede communicatie deze overlast tot een minimum te beperken. Na klachten van bewoners, heeft de gemeente, in overleg met de politie, de maatregelen aangepast. Zo zijn de Kerkstraat en de ingang van het parkeerterrein bij het dorpshuis aan de Hereweg, afgesloten.

  • Jubileumweekend Baptisten gemeente

    Op 2 mei 2016 is het 125 jaar geleden dat de Baptisten gemeente te Muntendam werd gesticht, want op 2 mei 1891 werden de eerste 6 Muntendammer gemeenteleden gedoopt te Foxhol. Nadat men eerst in een zaal achter een huis in de Kerkstraat bijeen kwam, en de gemeente groeide, werd op 10 januari 1916 het huidige kerkgebouw in gebruik genomen. Inmiddels is het gebouw al weer vele malen verbouwd tot wat het nu is. Deze heugelijke feiten wil men niet ongemerkt voorbij laten gaan. 
  • Stadscamping en Oldtimerrally

    Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei a.s. staat het centrum van Veendam in het teken van oldtimers in de breedste zin van het woord. Het hele weekend hebben we de stadscamping en op zaterdag de welbekende oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. Vrijdagmiddag worden de eerste campinggasten welkom geheten en kunnen ze hun plekje zoeken op het Raadhuisplein of Veenlustplein. Aansluitend komen de oldtimer-caravans op het Museumplein te staan. Vrijdagavond wordt er voor de campinggasten en andere liefhebbers in van Beresteyn een campingbingo gehouden (Vol = Vol)

  • Feestelijke opening!

    Op zaterdag 28 mei a.s. is de opening van kledingboetiek De Zonnestraat en Kapsalon Merlin’s Haar & Visagie. Wij willen deze opening graag met jullie vieren. Iedereen is welkom. Wij staan vanaf 14.00 tot 18.00 uur klaar met een hapje en een drankje aan de Spoorstraat 2 in Zuidbroek.

  • Modeshow en koopavond

    Dinsdag 24 mei organiseert Margreet Dik, compressie & mammacare specialist, in samenwerking met Fysiotherapie Menterwolde, in dorpshuis De Menterne te Muntendam, de jaarlijkse modeshow van de nieuwe collectie lingerie en badmode voor bij/na borstkanker.
    O.a. geschikt bij het dragen van een borstprothese of na een borstsparende operatie. Diverse mannequins tonen tijdens deze show de nieuwste collectie badmode, lingerie en toebehoren voor 2016 De deur is vanaf 18.30 uur open en de toegang is gratis. De avond duurt van 19.00 - 21.00 uur.