november 2014

  • Dropshot’74 koploper in de poul

    Zondag 2 november 2014 was het een drukte van belang in sporthal Ruitershorn te Muntendam; maar liefst drie teams speelden de thuiswedstrijden in de competitie.
    Het team wat uitkomt in de 2e klasse U17 regio Noord draait volop mee in deze poule. Afgelopen zondag was de tegenstander BC Hoogkerk uit Hoogkerk en hiervan wist Dropshot’74 met 5-3 te winnen in een zaal met veel toeschouwers. Met deze uitslag blijft Dropshot’74 nog steeds koploper in de poule. 
     
  • Zwemwedstrijd in Haren

    In het onlangs opnieuw geopende zwem-bad Scharlakenhof te Haren deden de wedstrijdzwemmers van ZCM’86 mee aan de 25/50 meter zwemwedstrijd georganiseerd door de plaatselijke zwemvereniging. Op de 25 meter borstcrawl waren medailles te winnen. ZCM’86 nam maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles mee naar huis. Daarnaast zwommen alle zwemmers 1 of meer persoonlijke records. 
  • Bomvolle zaal bij Gitje Genoat

    Op 25 oktober jl. gaf het vissersvrouwenensemble Gitje Genoat haar eerste ‘eigen’ concert in De Broeckhof. Ongeveer 250 mensen zorgden voor een bomvolle zaal en genoten van hetgeen de vrouwen met veel verve en plezier voor het voetlicht brachten. Een staande ovatie was het resultaat van dit optreden. Bij het naar huis gaan was er nog een verrassing: Een appeltje van Meinardi. Een avond om met veel plezier op terug te kijken.
  • Saksen Medisch Centrum

    Tijdens het vragenuur informeert mevrouw van Duren namens de PvdA naar de stand van zaken m.b.t. de bouw van het Saksen Medisch Centrum bij Van der Valk te Zuidbroek. Burgemeester Van Zuijen antwoordt dat de komst inderdaad veel langer duurt dan wie dan ook gewild had in dit gebied. Van de drie initiatiefnemers Structon, Oranjewoud en Philips heeft Structon zich teruggetrokken.

  • Schenking voor Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

    Onlangs heeft er een reünie plaatsgevonden van oud-leerlingen van De Hilgestede te Zuidbroek. Na het bekijken van kosten en opbrengsten bleek er nog een restant-bedrag over te zijn. Aangezien de gelden voor en door Zuidbroek zijn ingezameld heeft de Reüniecommissie besloten de overgebleven gelden te doneren aan doelen in Zuidbroek. Te weten de Openbare basisschool De Tandem en het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

  • Schenking voor De Tandem

    Tijdens het laatst gehouden dorpsfeest, afgelopen juni, in Zuidbroek hielden leerlingen van voormalige ulo, mulo en mavo De Hilgestede te Zuidbroek een reünie. Dit was een groot succes waar vele oudleerlingen elkaar na een flink aantal jaren terugzagen. Een geweldige belevenis.
    De organisatie van de reünie heeft echter geld over-gehouden en heeft nagedacht over de besteding daarvan. Er is besloten om dit o.a. aan OBS De Tandem te schenken.
  • Diplomazwemmen van den Noortbad

    Zaterdag 1 november j.l. hebben 44 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma’s A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering-Oosterhuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd. 
     
    Diploma A
  • Creativiteit op De Gouden Driehoek

    CreaTil, de showroom/winkel, webshop en workshopruimte aan de Europaweg 21 te Zuidbroek, groeit qua ruimte uit tot een overzichtelijke, gezellige en sfeervolle plek. Een plek waar iedereen welkom is voor benodigdheden op het gebied van décopatch, sieraden maken, papierhobby’s (scrapbooking en kaarten maken), overige homedeco en kant-en-klare woonaccessoires.
  • Boeken voor bibliotheek Muntendam

    In een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ vroeg de PvdA fractie de overige raadsleden allen een boek te doneren hiervoor. Alle fracties voldeden hieraan, behalve KM. Mevr. Siersema zei het populistisch te vinden. Zelf had ze nog wel boeken die ze aan de bibliotheek zou schenken, maar niet via de raad. Met de stemmen tegen van KM werd het voorstel aangenomen en ontving wethouder Batelaan (VVD) van de overige raadsleden een boek. Hij zal zorgen dat ze ter plekke komen. Op 3 november a.s. is de opening van de bibliotheek.
    Boek voor opa!

  • Bosschaart 15 jaar in Noordbroek

    Het Fruitbedrijf is van oorsprong een akkerbouwbedrijf met een Oldambtsterboerderij. Sinds 1999 worden er op het Fruitbedrijf ker-sen, pruimen, appels en peren aangepland. Wat begonnen is met 3 ha. is nu uitgebouwd tot 7 ha. fruit. Dit fruit vindt u weer terug in de Plattelandswinkel. Daarnaast zijn er elk jaar, een tweetal zaterdagen in september/oktober Appelplukdagen.
  • ...”Zie ginds komt de stoomboot”…

    Dit liedje en nog vele andere zal zeker gezongen worden tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten op zaterdag 22 november aanstaande. Met de gezellige klanken van een originele oude draaiorgel op de achtergrond zal Sinterklaas Zuidbroek weer binnenvaren. Als het weer een beetje meezit zal de boot omstreeks 13.30 uur aanmeren aan de kade van het Winschoterdiep, ter hoogte van het oude gemeentehuis.

  • Oproep voor de kinderen!

    Er zijn zwarte Pieten gezien in het centrum van Muntendam. Duidelijk is dat Bakkers Piet chocoladeletters heeft gemaakt in de keuken. Cup-cake Piet, Verrassing Piet, Kleur Piet en Zwarte Piet hebben deze letters verstopt in de etalages van de verschillende winkels in het centrum van Muntendam. Van bakker tot de kapper, en van de slager tot de fietsenwinkel.
    De chocoladeletters zullen te vinden zijn in de etalages in Muntendam. Ga alle etalages bij langs om te kijken of je ze kunt vinden! Probeer van deze letters een zin te maken.

  • Modelspoor in Museum

    Komend weekend zijn leden van de Model Rail Groep Veendam aanwezig in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Zij zijn aanwezig met een grote modelbaan. De MRGV huurt een ruimte in het stationsgebouw en is regelmatig in het station aanwezig. Voor bezoekers aan het museum een leuke aanvulling. Het museum is ook komende zaterdag en zondag geopend.

  • Horeca in het buitengebied

    Onder strikte voorwaarden o.a. m.b.t. geluidsoverlast, verkeershinder en parkeergelegenheid is beperkte horeca voortaan mogelijk in het buitengebied. Zelfstandige horeca moet wel een bedrijfsplan indienen en de benodigde bestemmingsplan- of omgevingsvergunning procedures doorlopen. Ook mag er geen beperkende werking zijn voor andere bedrijven. Bij ondersteunende of ondergeschikte vormen gaat men uit van o.a. een Bed en Breakfast. Dat mag in hoogstens drie kamers en voor maximaal tien personen. De afstand tot andere bedrijven moet minimaal 10 mtr. zijn.

  • Historische Kring Menterwolde

    Kornelis ter Laan werd in 1871 te Slochteren geboren. Zijn vader was een dagloner, maar slaagde erin een boerderij te kopen. Ruim kregen de Ter Laan’s het echter niet. Er waren twee zoons in het gezin. Maar vader Remco zag een toekomst in de landbouw voor zijn kinderen niet zitten en liet zijn kinderen leren. Kornelis ging naar de hbs in Sappemeer. Daarna volgde hij enige cursussen en begon als vervangend onderwijzer te Noordbroek.
  • Het Leespunt Muntendam geopend!

    Op maandagmiddag 3 november open-de wethouder Jan Batelaan tezamen met alle betrokken vrijwilligers het Leespunt in Muntendam. “We zijn ondanks alles erg blij met dit Leespunt“, vertelt Kor Beishuizen, voorzitter van de Dorpsraad Muntendam. “Natuurlijk hadden we liever een echte bibliotheek behouden maar dit is in ieder geval wel een heel leuk alternatief.

  • Afsluiting N33 Noordbroek - Appingedam

    Rijkswaterstaat voert van maandag 10 november tot en met donderdag 13 november werkzaamheden uit aan de N33 tussen Noordbroek en Appingedam. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends. Tijdens deze werkzaamheden is de N33 tussen de aansluiting met de Scheemderweg en de aansluiting met de N362 in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

    Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de N362. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.
     

  • Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

    Op donderdag 20 november houdt het Refaja ziekenhuis in samenwerking met de stichting Look Good…Feel Better in Musselkanaal een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop is bedoeld voor mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil het ziekenhuis uit Stadskanaal de patiënten een steuntje in de rug geven.
     
  • Ubbo Emmius in de Lego League

    Sinds 2009 neemt Ubbo Emmius Veendam deel aan de FIRST LEGO League. Ook dit jaar zijn er twee teams in Veendam die de competitie aangaan. De FIRST  LEGO League is een wedstrijd, die jongeren tussen de  9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Elk jaar is er een nieuwe “challenge”. 
  • Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima

    Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam starten een kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima. Deze organisaties willen zoveel mogelijk kleding, boeken en geld inzamelen voor kinderen die opgroeien in gezinnen die leven van een minimuminkomen.
    Vorig jaar heeft kindercentrum Hoi Pippeloi geld ingezameld voor 3FM Serious Request. Via verschillende acties werd bijna € 2.500,- binnengehaald voor het Rode Kruis. Dit jaar organiseert Hoi Pippeloi samen met kinderwinkel Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek een kinderkerstactie voor een lokaal doel: Kledingbank Maxima.

  • Tegelzetbedrijf Wieringa sponsor Muntendam 5

    Muntendam 5 is onlangs in een nieuw tenue gestoken door Veolia en Tegelzetbedrijf Wieringa uit Muntendam.
    Op de foto ziet u van links naar rechts: bovenste rij: Peter Mik, Dennis Pronk, Rene Munneker, Lennart Weijnans, Bert Bos, Edwin Kuiper, Jan Dekker, Hilko Oldenburger, Jos Boiten, Rik Meter, sponsor Jos Wieringa en grensrechter Henny Overdijk.
  • Sfeervolle Winter kadomarkt in Veenkade

    Kom uw decemberkadootjes inkopen op zaterdag 22 november tijdens de Winter kadomarkt in woonzorg en revalidatiecentrum Veenkade, Kaap de Goede Hoop in Veendam. De markt wordt feestelijk geopend door draaiorgel de Zwarte Dorus. Op de markt staan vele kramen met een breed assortiment aan kaarten, handwerkartikelen, sieraden en veel meer. Ook kunt u lekkere broodjes kopen, apfelstrudel en een heerlijk winters warm appeldrankje.
    Verder is er live muziek en een lootjesverkoop met prachtige prijzen. U bent van harte welkom in Veenkade.

  • Humanitas zoekt maat(jes)

    Wat voor maat(je) wilt u zijn? Humanitas Veendam Menterwolde Pekela zoekt mensen die het fijn vinden iets voor een ander te betekenen . Mensen die naast iemand staan en bijvoorbeeld: met hem/haar onderzoeken hoe iemand meer structuur in zijn leven kan krijgen, met hem/haar bekijken hoe hulp uit de omgeving kan worden gevraagd, met hem/haar bekijken hoe hun netwerk kan worden versterkt, een luisterend oor kunnen bieden, af en toe samen iets leuks ondernemen, zodat de ander daarna weer energie heeft om verder te kunnen, of..................

  • MS Collecteweek

    Op maandag 17 november gaat de MS Collecte weer van start. Een bijzonder jaar, omdat de MS Collecteweek 10 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd met 500 collectanten. Dit jaar gaan ca. 14.000 vrijwilligers in het hele land op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor Multiple Sclerose (MS).
  • Huldiging vrijwilligers KWF

    Op donderdag 6 november zijn in de Noordsuythoeve, in aanwezigheid van de regio coördinator Ingrid Ludden, enkele vrijwilligers gehuldigd. De heer Leo Muller, zelf al 40 jaar belangeloos voorzitter van de KWF afdeling Noordbroek, overhandigde een mooie bos bloemen aan de volgende vrijwilligers.
    - Nellie Dingelhoff heeft zich gedurende 34 jaar als secretaris van het bestuur ingezet voor het KWF
    - Anje Jansen heeft 25 jaar lang gecollecteerd in Noordbroek 
  • Succesvolle hobbybeurs

    De hobbybeurs die het afgelopen weekend in de Broeckhof werd gehouden is succesvol verlopen. Vergezeld door muziek van De Stroatklinkers die op passende wijze hun liedjes ten gehore brachten was het bijzonder gezellig en konden de bezoekers naar hartelust langs de standjes zien wat de ruim 30 standhouders hadden te bieden.