augustus 2014

  • Premièreweek Circus in Veen

    Deze week worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de grote muziektheaterproductie Circus in Veen. In stadion De Langeleegte wordt vanaf woensdag 6 augustus voor publiek gespeeld. Na drie dagen ‘try-­‐outen’ is op zaterdag 9 augustus om 20.30 uur de première. Circus in Veen is t/m 24 augustus 2014 te zien.

  • Veel vertier voor de kinderen op maandag 11 t/m vrijdag 15 augustus

    In de laatste week van de grote vakantie zijn weer de traditionele kinderspelweken. Al jaren vormt de spelweek een afsluiting van de zomervakantie voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. De kinderspelweek gaan maandag 11 augustus van start in Muntendam, Zuid- en Noordbroek. Op dinsdag 12 en woensdag 13 augustus worden de Kidzdays in Meeden georganiseerd. In Muntendam, Meeden, Zuid- en Noordbroek maken ze er weer een mooie, spannende en gezellige week van voor de kinderen van de basisscholen. Vele vrijwilligers zijn hiervoor in touw.

  • Zandsculptuurfestival in Blauwestad op maandag 28 juli t/m zondag 31 augustus

    Het hoogste zandkasteel staat deze zomer in Blauwestad. Aan de oevers van Strand Zuid. Het zandkasteel maakt onderdeel uit van het eerste en gratis toegankelijke zandsculptuur festival van Blauwestad. De sculpturen hebben als thema sprookjes en verhalen. Van 14 t/m 27 juli 2014 werden de zandsculpturen opgebouwd. In de weekeinden zijn er workshops zandkastelen bouwen en demonstraties.

  • ‘Oh Harma’

    De vakantie van RTV Noord-weervrouw Harma Boer uit Noordbroek is het duo Don & Rini niet ontgaan. Het in Groningen woonachtige duo bezingt in ‘Oh Harma’ hun verlangen naar haar terugkeer op de buis en in de ether.

  • Zomerconcert blokfluit en orgel Zuidbroek

    Op zondagmiddag 10 augustus zal organist Roelof van luit om drie uur een concert verzorgen in de Petruskerk van Zuidbroek, ditmaal samen met blokfluitiste Evelien Wolting. Beide musici zijn liefhebber van het spelen in kleine ensembles, en als duo inmiddels een vaak geziene combinatie in concertreeksen. Ze zullen in Zuidbroek een luchtig programma spelen.
    Evelien Wolting begon op 7-jarige leeftijd met blokfluit. Ze heeft les gehad van diverse docenten in en rond Zwolle. Op haar 15e is ze naast blokfluit ook pianolessen gaan nemen.

  • Laatste mogelijkheid tot bezichtigen station in restauratie

    Het stationsgebouw van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek is in restauratie en wordt op 10 oktober officieel geopend. Tot die tijd is er nog slechts één mogelijkheid het gebouw van binnen te bekijken.
    Een unieke kans de ontwikkeling van het gebouw te bekijken. Het gebouw ontwikkelt zich stapje voor stapje tot een nieuw museum over de geschiedenis van de trein en de tram in Noord-Nederland. Onlangs zijn de authentieke plafonds in oude staat teruggebracht.

  • Bibliotheken langer open

    Vanaf maandag 18 augustus zijn de bibliotheken in Meeden en Zuidbroek langer en vaker open. Bezoekers kunnen voortaan vijf dagen per week terecht in de Bibliotheek. Leden kunnen voortaan met behulp van een automaat zelf materialen lenen en inleveren. Een bibliotheekmedewerker is tijdens service-uren aanwezig voor vragen en advies. Buiten deze service-uren kunnen bezoekers in de Bibliotheek natuurlijk gewoon terecht om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen of gebruik te maken van (draadloos) internet.

  • Werkzaamheden N33 Noordbroek - Appingedam

    Rijkswaterstaat voert van maandag 18 augustus tot vrijdag 22 augustus en van maandag 25 augustus tot zaterdag 30 augustus werkzaamheden uit aan de N33 tussen Noordbroek en Appingedam in beide richtingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends. Tijdens deze werkzaamheden is de weg in beide richtingen dicht voor alle verkeer.

    Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de N362. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

  • Emotionele bijeenkomst in Meeden

    Afgelopen dinsdagmiddag 12 augustus was er een bijeenkomst georganiseerd door de PvdA in Menterwolde om van gedachten te wisselen in een openbare zitting over een beoogd windmolenpark bij Meeden. Door deze bijeenkomst wilde de plaatselijke PvdA de onrust onder de bevolking weg nemen en proberen voor uitstel van de besluitvorming te kunnen zorgen, zodat er meer tijd en ruimte is voor alternatieven. 

  • Afsluiting A7 bij Winschoten

    Rijkswaterstaat voert van dinsdag 19 augustus 14:00 uur tot en met woensdag 20 augustus 14:00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A7 tussen Heiligerlee en Bad Nieuweschans. Er is dan één rijbaan beschikbaar. Tussen 20.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends is de A7 ter hoogte van Winschoten afgesloten voor het verkeer vanuit Groningen richting Bad Nieuweschans.

    Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de afrit 47 Winschoten en oprit 47 Winschoten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

  • Ik hou van Holland

    De zomervakantie is helaas weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen, maar de kinderen hebben zich de laatste week van de vakantie prima kunnen vermaken bij de kinderspelweek van Noordbroek.  Het thema was dit jaar ‘Ik hou van Holland’ en daarom werd de opening verricht door Ot en Sien (Klaas en Frouwkje). 
  • Echinacea- en prairietuindagen

    Op 23 en 24 augustus organiseert Tuingoed Foltz in Meeden de Echinacea- en prairietuindagen. Tuingoed Foltz beheert de Nederlandse Planten Collectie Echinacea en toont 90 variëteiten van de zonnehoed in de speciaal aangelegde Echinacea- en prairietuin. Tijdens het weekend worden ook nieuwe kruisingen gepresenteerd. Maar er is meer: siergrassen, prairieplanten, rond- leidingen, lezingen, muziek, een beeldenexpositie, teas & scones etc. etc. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijk tuinweekend.
  • Provitaal verrast

    Bé Schmaal, orthopedisch manueeltherapeut en eigenaar van Gezondheidscentrum Provitaal in Meeden, is erg blij dat hij dankzij deelname aan het klanttevredenheidsonderzoek van Matrix gratis een upright bike in ontvangst mocht nemen.
  • Werkzaamheden N33 Noordbroek - Appingedam

    Rijkswaterstaat voert van maandag 18 augustus tot vrijdag 22 augustus en van maandag 25 augustus tot zaterdag 30 augustus werkzaamheden uit aan de N33 tussen Noordbroek en Appingedam in beide richtingen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends. Tijdens deze werkzaamheden is de weg in beide richtingen dicht voor alle verkeer. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via de N362.
  • Maatschappelijke stages 2014

    Op dinsdagavond 7 oktober 2014 organiseren de Winkler Prins, steunpunt Maatschappelijke Stages van welzijnsinstelling Compaen en de gemeente Veendam weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages (MaS-markt). Landelijk is besloten om MaS in 2016 af te schaffen, maar diverse partijen in Veendam blijven inzetten op vrijwilligerswerk voor en door jongeren. Wilma Biezen van de Winkler Prins: “Vanaf 2011 nemen alle leerlingen in het voorgezet onderwijs deel aan de maatschappelijke stage.

  • Kidz-Days in Meeden

    In openluchtbad De Kolck vonden in de laatste vakantieweek weer de Kidz-Days plaats. Dit evenement werd georganiseerd door de Kidzclub Meeden, een onderdeel van de Dorpsraadcoöperatie Meeden, in samenwerking met Sportimpuls Meeden.
    Op dinsdag 12 en woensdag 13 augustus kon de Meedener jeugd zich vermaken tijdens dit waterspektakel, bestaande uit diverse spelen in en rondom het zwembad.
  • Kampioenschap jeu de boules

    In Meeden wordt zaterdag 30 augustus het Meedener kampioenschap jeu de boules gehouden. Plaats van handeling is de jeu de boulesbaan op de hoek van de Burgemeester Venemastraat met Beneden Veensloot. De organisatie is in handen van Eenjo Feiken, Frits Kor, Harm Maathuis en Freddie Blaauw. Dit kwartet houdt deze titelstrijd onder auspiciën van Dorpscoöperatie Meeden (Sportimpuls). Iedereen vanaf 14 jaar kan meedoen. Er wordt gespeeld in twee categorieën; dames en heren. Belangstellenden kunnen zich tot zaterdag 23 augustus aanmelden bij Eenjo Feiken en Harm Maathuis.

  • De scholen zijn weer begonnen

    De scholen in Groningen zijn maandagmorgen 18 augustus jl. weer begonnen. Voor de schoolkinderen kwam er een einde aan de schoolvakantie. Lastig voor veel kinderen en ouders; want juist nu de zomervakantie tot een einde kwam, regende het ook nog eens in een groot deel van de provincie en kwam de temperatuur lang niet aan de 20 graden.
     
    Wees alert
  • Weekendafsluiting N33


    Rijkswaterstaat sluit van vrijdag 22 augustus 19.00 uur tot maandag 25 augustus 06.00 uur de N33 tussen Assen en Gieten + Veendam - A7 Zuidbroek af. Gedurende deze periode zijn deze wegdelen in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.
    Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.
  • Concert Erwin de Vries

    Muziek in het Gronings dialect. Zondagmiddag 24 augustus 2014 geeft Erwin de Vries een concert in de boomgaard van de Heemtuin in Muntendam. De zanger/tekstschrijver uit Meeden is ambassadeur van De Heemtuin. De Vries laat zich inspireren door zijn verbindingen met Groningen en zijn bestaan. Zijn lied-jes zijn door en door zuiver en recht uit het (Groningse) hart.
  • Rommelmarkt/Carwash in Muntendam

    Zaterdag 30 augustus wordt er bij de Baptisten kerk (het witte kerkje) in Muntendam een rommelmarkt georganiseerd. Veel spullen kunnen dan weer een tweede kans krijgen. Wellicht is er ook iets bij voor u. Kom gerust kijken.
    Ook zullen er tijdens de rommelmarkt enkele kraampjes zijn waar iets voor de inwendige mens te koop is. Terwijl u/jij rustig over de markt loopt kunt u/jij de auto laten wassen door enkele jongeren. Kom zaterdag dus rustig even langs.

  • AMV-kennismakingsles

    Muziekschool Menterwolde gaat ook dit jaar weer AMV-lessen geven in de gemeente Menterwolde. Om de kinderen kennis te laten maken wat ze kunnen verwachten bij de AMV-lessen zijn er twee zogenaamde kennismakingslessen.
    Dinsdag 2 september in Noordbroek (De Klipheerd) en in Zuidbroek (de Broeckhof). 
    AMV-lessen zijn bedoeld als opstap naar (als voorbereiding op) de reguliere muzieklessen.
  • De 55+ activiteiten Noordbroek

    In september gaan de 55+ activiteiten weer van start, eerst nog even op de voor ieder vertrouwde plek van het afgelopen jaar nl. ‘De Klipheerd’ aan de Clinge. In onderling overleg zullen, in de loop van september, de activiteiten overgaan naar het nieuwe MFC en dan zal ook het BOS-project weer van start gaan in de gloednieuwe sporthal.

  • Feestweek in bibliotheken

    Sinds maandag 18 augustus kunnen inwoners uit Meeden en Zuidbroek vijf dagen per week terecht in de Bibliotheek. De vernieuwde openingstijden worden gevierd met een feestweek van maandag 1 tot en met vrijdag 5 september. Leden kunnen voortaan vijf dagen per week met behulp van een automaat zelf materialen lenen en inleveren. Een bibliotheekmedewerker is tijdens service-uren aanwezig voor vragen en advies. Buiten deze service-uren kunnen bezoekers in de Bibliotheek natuurlijk gewoon terecht om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen of gebruik te maken van (draadloos) internet.

  • GMG muziekscholen Menterwolde

    Na een zeer succesvol eerste jaar zijn de muziekdocenten van GMG muziekscholen weer klaar om lessen en cursussen te verzorgen in onze gemeente. Er is in de vakantie flink geïnvesteerd in materialen zoals;  gitaren, slagwerk, versterkers en blaasinstrumenten zodat ze de leerlingen van de GMG muziekescholen en de kinderen op de basisscholen nog beter kunnen bedienen.