mei 2011

  • VKM mini 2 kampioen

    Zaterdag 16 april jl. is het mini 2 team van volleybalvereniging VKM kampioen op niveau 3 geworden in Annen. Het was een spannende strijd, VKM moest 3 wedstrijden spelen. Hiervan werd 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Maar doordat concurrent Ritola-6 twee wedstrijden verloor was VKM de kampioen.

    VKM-Mini Muntendam
  • Diplomazwemmen

    Zaterdag 27 april jl. hebben 61 kandidaten in het D.G. van den Noortbad te Muntendam afgezwommen voor de diploma’s A, B en C. Dit gebeurde onder grote belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd.

  • Brunch in ‘de Menterne’ uitverkocht

    Op eerste Paasdag organiseerden Harry, Harma en Harvin Haan en hun medewerkers weer een Paasbrunch. “Nog voordat we echt reclame voor deze brunch gemaakt hadden was de tafelzetting al bijna uitverkocht”, vertelt Harry Haan enthousiast. “We mogen dus spreken van een groot succes! We zijn in 2005 klein begonnen met de Paasbrunch met 35 á 40 personen in de zaal van de soos. Het wordt elk jaar drukker en dit jaar waren er een record aantal aanmeldingen. We zijn natuurlijk ook niet duur en de prijs maakt het ook interessant voor de mensen.

  • Paasontbijt ‘t Rakkertje en Europaschool

    Woensdag 20 april jl. hebben alle kinderen en leerkrachten van de Europaschool en ‘t Rakkertje een paasontbijt aangeboden gekregen door de ouderraad in Sporthal Ruitershorn. Ze hebben allemaal genoten, een glaasje drinken en allerlei verse broodjes en een leuk broodje in de vorm van een haasje  gebakken door bakkerij Geertsema.
    Paasontbijt - Muntendam

  • Renners Omega presteren opvallend

    De 5e plaats van Johan Procee in de Elitewedstrijd in Aalten op 2e paasdag, het goede rijden van dezelfde Procee en Ronald Kruijer in het sterk bezette Koninginnedag-criterium in Beilen, alsmede de prestaties van de Masters met een 8e plaats en een 6e plaats van Gert de Veen uit Zuidbroek, respectievelijk in het paasweekend in Hardenberg en het Koninginnedag-criterium in Almelo en een 10e plaats van Steve McEwen uit Donderen in Almelo, is ook bij de sponsors niet onopgemerkt gebleven.

  • Longweek in de apotheek

    Van 9 t/m 13 mei is de Landelijke Longweek in uw apotheek. Tijdens deze week, maar ook daarbuiten, worden mensen met astma/COPD uitgenodigd voor een gratis persoonlijk astma/COPD-adviesgesprek. Bovendien kan iedereen de COPD risicotest invullen. De Longweek wordt georganiseerd in samenwerking met het Astma Fonds.

  • Lenteconcert Elk & Ain

    Komende vrijdag 6 mei om 20.00 uur geeft dameskoor Elk & Ain uit Noordbroek een lenteconcert in de Kerk Noordbroek. Tijdens dit concert zal het koor bekende liedjes en nieuw repertoire ten gehore brengen. Voor het koor is het een uitdaging om een concert in een grote kerk te geven vooral ook vanwege de akoestiek.
    Elk _ Ain Menterwolde

  • Piazzolla op het Schnitger-orgel

    Op zaterdagavond 7 mei geeft Crisitina Banegas uit Uruguay een orgelconcert in de middeleeuwse kerk van Noordbroek.
    Banegas zal werken ten gehore brengen van Johann Sebastian Bach en Astor Piazzolla. In Nederland is Astor Piazzolla erg bekend geworden door de uitvoering van ‘Adiós Nonino’ door Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima.

  • Nieuwbouw thuishuis ‘Oh gut oh grut’

    De nieuwbouw van het kinderdagverblijf is begonnen en donderdag 28 april is de eerste officiële steen gelegd, door opa. De kinderen van het Thuishuis verzamelden zich op de parkeerplaats  van boerderij café de Mausel en met muziek en ballonnen gingen ze lopend naar het Thuishuis.
    Opa was hier druk aan het werk met Bouwbedrijf de Boer. Hij wist van niets, dus het was het grote verrassing!
    Gut oh Grut

  • Expositie Jan Hidding

    Op dit moment is er een expositie van schilderijen en tekeningen in het Multifunctioneel Centrum ‘De Menterne’ in Muntendam. Jan Hidding uit Veendam toont hier 20 aquarellen en tekeningen.
    Jan Hidding was voor een aantal jaren terug werkzaam als schooldirecteur in het Basisonderwijs te Veendam. Schilderen en tekenen deed hij van jongs af.

  • Buurtzorg Menterwolde

    Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat Buurtzorg Menterwolde is gestart. In het afgelopen jaar heeft het team een explosieve ontwikkeling doorgemaakt. Het cliënten bestand is groot geworden en ook het team heeft de nodige nieuwe gezichten mogen begroeten.
    Buurtzorg Menterwolde

  • Groninger Huis is zuinig op… Meeden

    Feestelijke start bouw 15 levensloopbestendige appartementen Meeden.
    Op maandag 9 mei a.s. wordt de bouw van 15 levensloopbestendige huurappartementen tegenover de Hof van Meeden feestelijk gevierd. Met de bouw van deze levensloopbestendige appartementen voorziet Woonstichting Groninger Huis in een behoefte. Met de bouw van deze appartementen hoeven oudere bewoners niet meer uit te wijken naar een andere woonplaats. Alle reden voor een feestje.

  • Historische Kring Menterwolde

    Wie bij de lezing “bouwen in de Middeleeuwen” iets had willen horen over handgevormde kloostermoppen, fundamenten en gewelven met sluitsteen kwam bedrogen uit. Toch klonken er vele verbaasde uitroepen uit de zaal gedurende de avond. De lezing bracht het antwoord op de vragen; hoe kwam men aan symmetrie, hoe kwam men aan de perfecte verhoudingen? Terwijl afbeeldingen uit die tijd bouwmeesters laten zien met alleen maar een passer en ongemerkte tekenhaak.

  • Taart voor 250ste deelnemer Burgernet

    Op woensdag 27 april jl. heeft mevrouw Marga Woldhuis te Muntendam uit handen van burgemeester van Zuijlen een taart en een mooie bos bloemen in ontvangst mogen nemen. Zij is de 250ste inwoner van Menterwolde die zich heeft aangemeld als deelnemer aan Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie, burgers en ondernemers om samen te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de eigen buurt.

  • Melrose afsluiting Feestweek Meeden

    De feestweek te Meeden, van maandag 4 t/m zaterdag 9 juli, zal worden besloten op zaterdag 9 juli met een avondvullend programma van Melrose op het manifestatieterrein aan de Zevenwoldsterweg te Meeden.
    Melrose houdt al jarenlang het Nederlandse publiek in de ban met een muziekshow vol covers omgeven door absurdistische totaaltheater met een vleugje satire. Een show die vooral te vinden is op dorpsfeesten. Een multimediaal spektakel vol theater, slapstick, video en lichtshow dat alle zintuigen prikkelt.

  • Achter de schermen bij de V.v.V.

    De laatste weken voor de feestweek van Zuidbroek zijn voor het bestuur en de medewerkers drukke tijden. Alles wat betrekking heeft op de organisatie wordt nog eens kritisch tegen het licht gehouden. Zo worden alle contracten met zowel leveranciers als artiesten nog eens doorgenomen. Zoals u wellicht weet gaat de 112e editie op woensdag 15 juni van start. Dit is de woensdag na pinksteren en dus zal de tent reeds opgebouwd worden tijdens de pinksterdagen. Vanaf woensdag 6 juni zullen er reeds voorbereidende werkzaamheden te zien zijn op het ijsbaanterrein.

  • Supermarkt Kort meeden

    50 Jaar geleden openden Jan en Thea Kort de deuren van de zelfbedieningswinkel in Meeden.
    Jan had een paar jaar ervaring opgedaan bij Simon de Wit supermarkt in Amsterdam. Toen hij de kans kreeg om voor zichzelf te beginnen in de buurt waar hij was geboren en getogen, greep hij deze met beide handen aan.
    Supermarkt Kort Meeden

  • Tijd voor… mooie bloemen!

    Geniet u ook zo van het prachtig warme voorjaarsweer en is het u al opgevallen hoe rijkelijk de bloemen al weer kleuren en geuren. Heeft u een bloem al eens van dichtbij bekeken? Hoeveel variatie er in vorm, kleur en geur te vinden is? Zaterdagmiddag 7 mei vanaf 14.30 uur organiseert de Vereniging Vrienden van de Heemtuin een excursie in de Heemtuin. Samen met een deskundige gids gaan we ons verdiepen in het leven van de bloem. Komt u ook?

  • Twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt

    Afgelopen vrijdag was traditioneel de dag dat een selecte groep Nederlanders een koninklijke onderscheiding ontving. Dit was ook het geval voor mevrouw A.E. Huisman uit Noordbroek en mevrouw T.J. Steenhuis-van Duinen uit Muntendam. Beiden hebben zich veelvuldig ingezet als vrijwilliger.
    Anneke Huisman was met een smoes gelokt naar Drukkerij de Bruin, waar vele familieleden, vrienden, partijgenoten en de burgemeester haar opwachtten.
    Mevr. Huisman - Menterwolde

  • Feest rond komst trein

    Vanaf 1 mei 2011 rijdt er sinds 1953 weer een personentrein tussen Veendam en Groningen; afgelopen weekend werd dit groots gevierd. Het Noord Nederlands Trein en Trammuseum in Zuidbroek had zaterdag 30 april en zondag 1 mei jl. een expositie in het station in Zuidbroek. Er was een kort welkomstwoord van de voorzitter van NNTTM, de heer Jur Stavast en daarna verrichtte burgemeester Eduard van Zuijlen de openinghandeling.
    Trein Zuidbroek - Veendam

  • Hennepkwekerij opgerold

    De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Burgemeester Venemastraat in Muntendam een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. In het huis vonden agenten 116 hennepplanten. De drugs en de benodigde kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie trof in de woning een 34-jarige vrouw uit Muntendam aan. Zij zal later door de politie worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

  • Duo aangehouden voor drugsbezit- en gebruik

    De politie heeft zaterdagavond in de Kerkstraat in Muntendam een 39-jarige man uit Eext en een 28-jarige vrouw uit Haren aangehouden voor drugsbezit. De Drent was door omstanders onder controle gebracht, nadat hij door het lint was gegaan. De man werd vervolgens aangehouden en ingesloten in een cel. Even later troffen agenten de Harense aan bij een geparkeerde auto. In een tas in de auto troffen de dienders een wikkel papier met vermoedelijk harddrugs aan. De vrouw verklaarde dat zij samen met haar vriend speed en alcohol had gebruikt. De Harense werd hierop aangehouden en ingesloten.

  • Muntendam D1 in het nieuw

    Het D1 team van VV Muntendam is in nieuwe kleding gestoken dankzij autorijschool A.G. Loorbach te Muntendam.
    Muntendam D1
    Bovenste rij van links naar rechts:
    L. Broekman (leider), D. Faber (trainer), J. Wiebrands, D. Krekel, T. Wijchers, R. Eble, A. Grol, R. Abee, P. Piening, R. Eble (grensrechter) en A.G. Loorbach (sponsor).
    Onderste rij van links naar rechts:

  • Muntendam C1 kampioen

    De voetballers van het C-elftal van v.v. Muntendam hebben afgelopen zaterdag het kampioenschap behaald in hun klasse. Aan de Zuiderstraat werd v.v. Nieuw Buinen eenvoudig aan de kant gezet: 11-1. Met 42 punten uit 16 wedstrijden (14 keer winst, 2 keer verlies) was de ploeg van de trainers Kevin Keizer, Arjan Faber en Christiaan van Unen en elftalleider Jeanet Wildeboer de concurrentie te slim af.
    Miuntendam C1

  • Week van de Pedicure

    “Wat voor voeten u ook heeft, verzorg ze goed.” Lichaamsverzorging houdt niet op bij uw enkels. Als de teenslippers en korte broeken weer uit de kast kunnen, is het prettig dat óók uw voeten de nodige aandacht hebben gehad. Geen ontsierende dikke nagels of droge plekken, maar voeten die gezien mogen worden en u pijnloos door de zomer loodsen.
    De Week van de Pedicure, die van 16 tot en met 21 mei wordt gehouden, roept u (jong of oud, man of vrouw, gezond of net-niet-helemaal-gezond) op, om eens stil te staan bij uw voeten.

  • Veel medailles voor De Pinquin

    Zaterdag vonden er verschillende wedstrijden plaats waar zwemvereniging De Pinquin aan mee deed. De allerjongste zwemmers kwamen aan start bij de Swimkick in Winschoten. Hier moesten sommige zwemmers voor het eerst 100 meter zwemmen, maar ze lieten duidelijk zien dat ze dit goed konden! De kanjers die dit voor het eerst volbrachten waren: Laura Altena en Marthijs Hogerman. Dikke PR’s kwamen op naam van Ellen Altena, Marielle Dolfijn en Antwan Prins.

  • ‘Wie verdient een bloementaart?’

    Elsiena’s Bloemenhuis in Muntendam heeft een hele bijzondere actie opgestart om mensen in het zonnetje te zetten ‘Wie verdient een bloementaart?’. Met deze actie wordt mensen die het minder makkelijk hebben, of het gewoon verdienen, een hart onder de riem gestoken. Wie wil er nu niet blij gemaakt worden door een bloemetje? Iedereen toch? 
    Esliena Muntendam

  • Mariaconcert

    Op zaterdagavond 14 mei geven het Kielzog Vrouwen- en Jongenskoor een Mariaconcert in de middeleeuwse kerk van Noordbroek. Op het programma staan het Magnificat (ook wel de lofzang van Maria genoemd), Ave Maria en Stabat Mater.

  • Uw kapper aan huis

    Annetta - MenterwoldeWordt uw haar te lang? Moet u echt naar de kapper, maar heeft u geen tijd? Uw haar verven, een permanent of highlights? Voor alround thuiskapster Annetta Afman is dit geen probleem. U bepaalt zelf wanneer u geknipt wil worden. Na 8 jaar in een kapsalon gewerkt te hebben besloot kapster Annetta Afman een ‘eigen weg’ in te slaan als mobiele thuiskapper. Ze komt bij u thuis voor alle mogelijke kappersbehandelingen.
    Een kapper aan huis is ideaal wanneer u even geen tijd hebt om naar de kapper te gaan of wanneer u wat minder mobiel bent “Kwaliteit vind ik heel belangrijk. Regelmatig volg ik cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken in het kappersvak.

  • 4 Mei: ‘Opdat we niet zullen vergeten’

    Op woensdagavond 4 mei jl. vond de Nationale Herdenking plaats. In alle vier dorpen van Menterwolde stonden we stil bij alle burgers en militairen, die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog waar ook ter wereld in het belang van het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen of door oorlogshandelingen, terreur en bij vredesmissies zijn omgekomen. De herdenking is ook een moment van bezinning op heden en toekomst. Een moment waarop stilgestaan wordt bij de kwetsbaarheid van onze democratische samenleving. 
    4 mei Menterwolde

  • Poko Loko open voor Opa en Oma

    Op 2, 3 en 4 mei konden de kinderen hun Opa en Oma meenemen naar kindercentrum Poko Loko in Zuidbroek. Feest dus voor groot en klein! De grootouders waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij hun kleinkind(eren). Alle opa’s en oma’s werden vriendelijk en gezellig ontvangen met een kopje koffie of thee en natuurlijk een uitgelaten kleinkind. Want dat is wel weer eens wat anders dan een gewone speel- en leefdag op het kinderdagverblijf. Op iedere groep hingen foto’s van opa en oma die de kinderen van te voren mee hadden genomen.

  • Burgers van Muntendam, jongens en meisjes,

    Vandaag herdenken we onze doden. Morgen vieren we onze vrijheid. 4 Mei en 5 Mei – als twee kanten van dezelfde medaille horen ze bij elkaar. Eerst gedenken we de doden; dan vieren we de bevrijding.

    Iemand vroeg eens: hoelang nog moeten de voetstappen van de vrijheid graven zijn? Is het werkelijk nodig dat aan bevrijding oorlog en dood vooraf gaan? Of is het misschien zo dat we pas werkelijk snappen hoe vrij we zijn, wanneer we stilstaan bij de dood van hen die ervoor zijn gestorven?

  • De BMR- en DTP-Vaccinatie voor 9-jarigen

    Kinderen die negen zijn of dat dit jaar worden zijn eind april uitgenodigd om twee prikken te komen halen die hen beschermen tegen BMR en DTP; 1 prik tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en 1 prik tegen difterie, tetanus en polio. GGD Groningen staat in de week van 16 mei tot en met 19 mei klaar om de ca. 6000 kinderen te vaccineren. Dit gebeurt in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinaties worden op acht verschillende locaties in de provincie Groningen gegeven.

  • B(l)oeiende Oldambtster koolzaad-merentocht

    Het koolzaad bloeit in mei volop. Voor de pr-commissie van de afd. Oldambt van LTO-Noord (Land- en Tuinbouw Organisatie) en SLO (Stichting Landschap Oldambt) reden om fietsers uit te nodigen voor twee routes langs mooie plekken in het Oldambt. Op zondag 15 mei starten twee routes vanaf boerderij-café Mausel in Noordbroek (Noorderstraat 21), een van 35 en een van 65 km. De start is vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis. De routebeschrijvingen worden ter plekke uitgereikt.

  • Avondwandelvierdaagse Noordbroek

    Het is bijna zover en dan wordt er in Noordbroek voor de 12e keer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd. En wel op 24, 25, 26 en 27 mei 2011. U kunt als school, vereniging of individueel meedoen. Ook de hond mag mee, mits aangelijnd.
    De inschrijving is op dinsdag 24 mei tussen 17.30 en 18.00 uur in dorpshuis de Klipheerd. Er zijn routes van 5 en 10 km. Tevens is het mogelijk om één avond mee te wandelen, u krijgt dan een dagspeld. Degene die de hele vierdaagse volbrengt kan een medaille of speldje verdienen.

  • Vogels spotten in Meeden

    Buurtactief Meeden, onderdeel van DRC Meeden, neemt u deze keer mee naar buiten, waar de vogeltjes fluiten. Maar herkent u het vogeltje ook dat fluit? Jaap Tonkes, uw gids en lid van de K.N.N.V., weet dat wel en vertelt u waar de vogel zit. U kijkt in uw verrekijker en zo leert u ook hoe het vogeltje er uit ziet. U gaat op de fiets om Meeden heen. Op deze manier leert u op een recreatieve manier vogels herkennen.

  • Muntendam A1 Kampioen

    Muntendam A1 is kampioen geworden in de 1e klasse F en heeft hierdoor promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. 3 Wedstrijden voor het einde van de competitie was een 2-2 gelijkspel tegen Valthermond genoeg voor het kampioenschap. Dit is het 2e jaar op rij dat Muntendam A1 kampioen wordt, vorig jaar werden ze kampioen in de 2e klasse.Muntendam A1 Kampioen

    Op de foto staan van links naar rechts:

  • Nacompetitie voor Meeden Zat. 1

    Meeden zaterdag is erin geslaagd de nacompetitie te halen voor promotie naar de 4e klasse!! Nog nooit heeft Meeden zaterdag 4e klasse gespeeld, dus wordt dit nodig tijd. Er wordt een uit- en een thuiswedstrijd gespeeld tegen 4e klasser VV Ezinge.
    De winnaars van bovenstaande wedstrijden promoveren naar, of handhaven zich in de 4e klasse.
    De verliezers handhaven zich in of degraderen naar de 5e klasse.

    VV Ezinge - VV Meeden >> Zaterdag 21 mei 2011, aanvang 14.30 uur.
    VV Meeden - VV Ezinge >> Zaterdag 28 mei 2011, aanvang 14.30 uur.

  • Winnaars kleurwedstrijd Meander

    Vrijdagmiddag 13 mei jl. namen de vijf winnaars van de kleurwedstrijd van Kinderopvang Meander hun prijs in ontvangst. Zij deden mee aan de kleurwedstrijd, die was uitgezet, omdat de nieuwe website www.kinderopvangmeander.nl per 1 februari online ging.
    Veel kinderen hebben hun uiterste best gedaan en de kleurplaat ingestuurd. Het was dan ook een moeilijke beslissing voor onze twee juryleden, mevrouw Bakker en mevrouw Hadderingh, bewoonsters van woonzorgcentrum De Breehorn, om de winnaars te kiezen.

    De prijswinnaars zijn:
    • Elise Hamminga, 1½ jaar.
    • Iris Ketelaar, 4 jaar.