Zuidbroek

Museum open op Hemelvaartsdag

Komende donderdag, 25 mei, is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum geopend voor het publiek. Daar waar het spoorwegmuseum normaal gesproken alleen in het weekend geopend is, wordt deze keer een uitzondering gemaakt. Bezoekers van het museum kunnen behalve de vaste expositie, die de geschiedenis van trein en tram in het Noorden van Nederland weergeeft, eveneens de wisselexpositie over de stoomtram bekijken. Eenmaal boven aangekomen, wacht de filmzaal. Een doorlopende filmvoorstelling maakt het bezoek compleet en biedt tevens de mogelijkheid een heerlijke kop koffie te nuttigen.

Naar het Groninger Museum

Afgelopen week gingen de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de Wegwijzer in Zuidbroek naar het Groninger Museum. De leerlingen werden gehaald en gebracht met een oude bus van het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand. In het museum maakten de kinderen kennis met verschillende kunstvoorwerpen en schilderijen. Met behulp van medewerkers van het museum leerden ze goed kijken en ontdekken wat de kunst betekent. In het atelier van het museum konden ze zelf aan de slag met verf om zelf een werkstuk te schilderen. Al met al een leerzame en indrukwekkende middag! groningermuseum

W.A. Scholtenweg wordt aangepakt

De W.A. Scholtenweg te Zuidbroek is een belangrijke ontsluitingsweg aan de westzijde van het dorp. Zo is het de verbindingsweg met Sappemeer, maken er heel wat scholieren gebruik van de weg en komen er veel bussen langs. De exacte aanleg van de weg is lastig te achterhalen maar vermoedelijk heeft de weg een belangrijke rol gespeeld in de gloriejaren van de Aardappelzetmeelfabriek Motké (1859 - 1966), die gevestigd was tussen de W.A. Scholtenweg en het Winschoterdiep in de richting van Sappemeer. De oude betonplaten veroorzaken veel lawaai en trillingsoverlast bij de naast gelegen woningen.

Moet de bibliotheek verhuizen?

De bibliotheek in Zuidbroek krijgt een ander onderkomen. Dat heeft u, evenals de vrijwilligers, in de krant kunnen lezen. Het is een gemeentelijke kwestie. En geen idee van Biblionet. Een zaak van bezuinigingen zegt B en W. Maar een fusie van gemeenten, waardoor men gaat voor één bieb in de nieuwe gemeente, lijkt ons, vrijwilligers, geen belangrijk gegeven. Waarom veranderingen in een bibliotheek met 1444 leden aanbrengen? Alleen van Zuidbroek. Dat begrijpt toch niemand.

Pagina's