Zuidbroek

Burendag Zuidbroek

Voor de Burendag in Zuidbroek staat zaterdag 23 september weer een druk programma klaar. Gezelligheid, actief en leerzaamheid alom, voor iedereen en gratis toegankelijk. Er is een leuke snuffelmarkt, radiografisch bestuurbare vrachtauto’s, modelvliegtuigen, vliegsimulator, grote luchtkussens voor kinderen, schminken, muziek. De Brandweer brengt dit jaar het zeer belangrijk thema ‘Veilig thuis’ onder de aandacht. En zal het publiek de Brandweer in een oefensituatie kunnen volgen vanaf de melding tot aan het de bestrijding van de brand.

Nieuwe geschiedenis in historische omgeving

Velnini – School voor de toekomst start in september 2017 met vernieuwende opleidingen, cursussen en workshops in het historische Noord Nederlands Trein en Tram Museum in Zuidbroek. Velnini heeft verschillende doelgroepen, maar begint met na- en bijscholingscursussen voor leraren. Het instituut is geaccrediteerd door Registerleraar.nl. 

Monumentendagen bij NNTTM

Ook dit jaar is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum tijdens de Open Monumentendagen geopend. Op de entresol van het museum is een mini-expositie ingericht, waarbij wordt verwezen naar het landelijke thema van de Open Monumentendag: ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Zo wordt in de expositie onder meer gekeken naar het klassenverschil tussen reizigers en personeel. Behalve de mini-expositie is ook de Modelrailgroep Veendam aanwezig om de treinen op de grote modelbaan weer te laten rijden.

Pagina's