Zuidbroek

Museum Zuidbroek verwerft treinencollectie

Op 12 juli jl. heeft het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum uit Zuidbroek (NNTTM) een grote spoorwegcollectie verworven.
De collectie bestaat deels uit Nederlands en Duits modelspoor-materieel, alsmede een grote hoeveelheid boeken en daarnaast spoorwegcuriosa, waaronder een stuk rails van de NTM, de vroegere Nederlandsche Tramweg Maatschappij.

Brug Zuidbroek wegens werkzaamheden gestremd

Van maandag 24 juli 06.00 uur tot en met vrijdag 18 augustus 16.00 uur vinden werkzaamheden plaats aan de brug over het Winschoterdiep bij Zuidbroek tussen de Kerkstraat en de Spoorstraat. Op de brug wordt het asfalt vervangen. Ook wordt de brug schoon gemaakt en geschilderd. Vanwege de asfalteringswerkzaamheden wordt de brug voor alle verkeer gestremd op dinsdag 25 en woensdag 26 juli.

40 Jaar Muziekvereniging Oosterbroek

Muziekvereniging Oosterbroek uit Zuidbroek bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum, organiseert de vereniging allerlei activiteiten. Op zaterdagmiddag 15 juli aanstaande vindt er een open repetitie plaats in het gebouw Sound of Music, Heiligelaan 71 C te Zuidbroek. Lijkt het u leuk om mee te spelen? Kom gerust langs en doe mee! Samen muziek maken is ontzettend fijn. Er zijn tevens mogelijkheden voor jong en oud om een instrument te gaan leren bespelen via de muziekvereniging. Tijdens de open repetitie wordt er informatie gegeven over de mogelijkheden.

Modeltreinen in Zuidbroek

Net als ieder tweede volledige weekend van de maand, is ook komend weekend de grote modelbaan van de Modelrailgroep Veendam weer volledig in bedrijf. De treinen van de modelspoorliefhebbers rijden dan weer hun rondjes voor de bezoekers van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek. Voor bezoekers van het museum is een kijkje bij de modelbaan gratis. Bovendien kunnen jong en oud hun rangeerdiploma halen.

Kampioenen ZNC

De afgelopen voorjaarscompetitie heeft voor de jeugd van ZNC 4 kampioenen opgeleverd en één team is doorgedrongen tot de KNVB beker finale.
Kampioen zijn geworden: Jo11-1, jo11-4, jo9-1 en jo7-1.
Jo11-1 is kampioen geworden met 25 punten uit 10 wedstrijden. De concurrent Muntendam jo11-1 had net zoals ZNC ook 25 punten bijeen gespeeld, maar met een doelsaldo van plus 40 voor ZNC, tegen een doelsaldo van plus 25 voor Muntendam had ZNC aan het langste eindje getrokken en waren kampioen.

Pagina's