Noordbroek

Gockingaheem in vogelvlucht

24 Februari komt de aankondiging van Zonnehuisgroep Noord dat de locatie op 31-12-2018 hun deuren gaat sluiten. Na de eerste schrik komen er acties. Met medewerking van bewoners uit Menterwolde komt er een handtekeningenactie. In het bijzijn van RTV Noord worden deze handtekeningen door een bewoonster van Gockingaheem overhandigd aan burgemeester dhr. R. Munniksma. Daarna wordt de IBG (Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem) opgericht die naarstig op zoek gaat naar een nieuwe zorgaanbieder.

Feestelijke presentatie ‘De Midmuur’

Afgelopen maandagochtend was het een drukte van belang bij MFC “De Noordsuythoeve” in Noordbroek. Onder tromgeroffel werden de mensen naar binnen gehaald. Schoolkinderen en onderwijzers, ouders en andere dorpsbewoners, wethouder Van der Veen van cultuur en onderwijs; iedereen had zich verzameld rond de trap van het gebouw, voor de officiële presentatie van de muurschildering. De muurschildering is afgelopen maand gemaakt door de schoolkinderen van de Inspecteur Amerikaschool samen met kunstenares Adri Wolters van Atelier Karmozijn. 
Feestelijke presentatie ‘De Midmuur’

Fietstocht Vrienden v/d Lijwiekstee

Evenals vorig jaar organiseert Stichting Vrienden van De Lijwiekstee een fietstocht die gedeeltelijk door de Woldstreek en het Oldambt gaat. De fietstocht wordt gehouden op zaterdagmiddag 15 juli 2017. U kunt kiezen tussen 3 afstanden. 15,26,5 en 36,5 km. Het evenement is bedoeld, enerzijds om u een mooie fietstocht te bezorgen en anderzijds om Stichting Vrienden v/d Lijwiekstee financieel te steunen. Inschrijfkosten: Tot 6 jaar gratis. Verder wordt er een vergoeding gevraagd. Voor een drankje en versnapering voor onderweg wordt gezorgd.

Pagina's