Muntendam

Disco in de Menterne

A.s. vrijdag 14 juli is het weer zover. Trek je mooiste outfit aan want we gaan weer feest vieren! De Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam organiseert weer een super leuke disco. Deze disco is wederom voor de basisschooljeugd en wordt gehouden in het dorpshuis ‘De Menterne’ te Muntendam. Dit is voorlopig de laatste disco van dit schooljaar. Voor de muziek wordt weer gezorgd door niemand minder dan onze bekende eigen vertrouwde DJ’s van de Jeugdwerkgroep Muntendam. Dat wordt weer feest! Kom je ook?

Akkoord krediet voor De Menterne

De raad is akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een krediet van € 2.530.000,- voor renovatie en aanbouw van de sporthal bij De Menterne. Ook is er 1 ton gereserveerd voor sloop van Ruitershorn op termijn. De eerste fase van het centrumplan bestaat dan ook uit de realisatie van de sporthal. B & W is er ook van uitgegaan dat minstens € 330.000,- subsidie wordt ontvangen.

Aanpassing bestemmingsplan de Heemtuin

Aan de westzijde van Muntendam ligt de Heemtuin en het natuurpark ‘Tussen de Venen’. Voor de Heemtuin is een bedrijfsplan opgesteld met als uitgangspunt een structureel gezonde exploitatie rondom vijf thema’s: duurzaamheid, horeca, groen, re-integratie & zorg en rust & ruimte. Om verdere ontwikkeling van deze thema’s mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Een route vol geheimen

Zaterdagmiddag 8 juli kun je allerlei elfjes en sprookjesfiguren tegenkomen in De Heemtuin in Muntendam. Door de tuin, over het Mammoetpad en in het Natuurpark Tussen de Venen wordt een route uitgezet. Elfjes wijzen je de weg langs elfendeurtjes en opdrachten die opgelost moeten worden, Onderweg kun je Sneeuwwitje, Belle, Olaf, Elza, Heksen, Donald en Mickey, dwergen en anderen tegenkomen en misschien helpen ze mee de oplossing te vinden. “Er wordt deze dag samengewerkt met vrijwilligers van de Sint Centrale uit Veendam”, laat Wietske Trausel weten.

Pagina's