Goede prestaties de Pinquin op NK

Op 24, 25 en 26 januari vond in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Masters plaats. Bij dit NK zwemmen masters (20-plussers) tegen elkaar in leeftijdscategorieën van vijf jaar. Namens De Pinquin deden er 4 zwemmers mee aan dit NK.

Gouddelver was Elvira Jonkers. Zij behaalde twee keer een gouden plak en deed dit twee maal in een nieuw Nederlands Record. Ze mag zich nu de snelste 35-plusser noemen op de 50 en 100vlinderslag ooit. De nieuwe NR’s staan nu op 30.55 en 1.08.38.

Margriet Pasma kwam 6 keer aan de start afgelopen weekend en behaalde daarbij twee bronzen medailles. Dit deed ze op de 200m vrije slag en de 200m rugcrawl. Helaas werd ze op een haar na vierde op de langste afstand: de 1500m vrije slag. Na 60 baantjes zwemmen tikte er iemand net 0.67 van een seconde eerder aan.

Henk Slomp draait al jaren mee met de landelijke top. In de categorie mannen 55+ zwom hij vier maal naar het brons en een maal kreeg hij een zilveren medaille uitgereikt. Brons won hij op de 50 en 100m rugcrawl, 50m vlinderslag en 400m vrije slag. Tweede van Nederland werd hij op de 200m vrije slag.

Tot slotte kwam Heleen ten Have aan de start. Dit was het eerste jaar dat zij mee mocht doen met het NK Masters aangezien dit het jaar is waarin zij 20 wordt. Heel tevreden kan zij terug kijken op haar debuut met een 12e plaats op de 400vrij, een 24e plaats op de 100m rugcrawl en een 26e plaats op de 100vrijeslag.