Pinquin zwemt hard in laatste competitieronde

Afgelopen weekend vond in het thuisbad in Zuidbroek de vijfde en laatste ronde plaats van de Verenigings Competitie. Na vier rondes zwemmen stond De Pinquin op een achtste plaats in het klassement. De vijfde ronde werd echter alles uit de kast getrokken om te proberen hogerop te komen. Met maar liefst 42 zwemmers werd ten strijde getrokken en met resultaat…
De Pinquin wist de derde snelste ronde te zwemmen van alle verenigingen. Dit heeft er toe geleid dat De Pinquin op een keurige zesde plaats is geëindigd in het eindklassement. Al wisten ze deze ronde veel harder te zwemmen dan concurrent G.Z.V.W. uit Winschoten, het was net niet genoeg om deze club voorbij te gaan. Echter met een zesde plaats kunnen hoofdtrainer Geert Rakers en zijn zwemmers zeer tevreden zijn. De wedstrijd begon met twee estafettes, één voor de jongens en één voor de meiden onder de 18 jaar. De jongens wisten als tweede aan te tikken en de meiden waren veruit de snelste. De positieve sfeer zat er dus al direct in. Daarnaast was het de beurt aan de jongste zwemmers die voor het eerst 100 meter wisselslag mochten zwemmen. Dit was erg spannend voor hun, maar ze deden het allemaal heel goed. Iris Nieuwhof haalde de winst binnen voor De Pinquin. Natuurlijk werd er door de zwemmers alles gegeven bij deze wedstrijd en dit resulteerde in veel persoonlijke records. Vincent Hartman had de grootste persoonlijke verbetering. Andere grote persoonlijke verbeteringen kwamen op naam van: Margriet Bieze, Camilla Dortmond, Melanie Gall, Marjolein de Haan, Vincent Hartman, Yvette Hogerman, Lonneke Koers, Rosa Koetsier, Silke Muthert, Maaike Niemeijer, Miriam Scheffer, Tim Speijer en Willianne Vos. De wedstrijd werd afgesloten met een hele spannende 8x50 meter mix estafette. Van elke leeftijds-categorie kwam één jongen en één meisje aan de start. In het begin lag De Pinquin een flink stuk achter op G.Z.V.W., maar op een gegeven moment ging het tempo bij De Pinquin flink omhoog en wisten de oudere zwemmers van De Pinquin dit gat zo goed als dicht te zwemmen. Al met al kan De Pinquin heel tevreden terug kijken op de Verenigings Competitie 2012-2013.
De wedstrijden in teamverband zitten er dus (helaas) op voor dit seizoen, maar in mei en juni staan er nog de individuele Groninger en Nationale kampioenschappen op het programma voor zwemmers van De Pinquin.