“De Pinquin” slaat toe op Masterkampioenschappen

In het weekend van 18/19 en 20 januari ’08 zijn in Eindhoven weer de jaarlijkse Nederlandse Open Master kampioenschappen gehouden voor de lange baan (50 mtr. baan). Dit vond plaats in het prachtige nieuwe bad De Tongelreep, juist ja, daar waar Pieter zijn baantjes zwemt. Inmiddels heeft zwemclub “De Pinquin” uit Zuidbroek één van de grootste masterteams van het Noorden. Een team dat erg actief is en veel uitkomt op wedstrijden. Zo ook de Nederlandse kampioenschappen.
Deze wedstrijd kent een zeer groot deelnemersveld, waar vanaf de pre-masters (van 20 tot 25 jaar) tot Masters, ver voorbij de 80 jaar nog deelnemers op de zwemnummers uitkomen. Aangezien het een “Dutch Open Masters Championships” betreft, waren er ook 13 buitenlandse teams vertegenwoordigd. Dit uit landen als Engeland, Duitsland, Honga-rije, Zweden en zelfs 2 teams uit Rusland. Aangezien de wedstrijdleiding meer dan 3.000 starts in het weekend had te verwerken is men op de vrijdagmiddag al begonnen met de wat langere afstanden zoals de 400 wissel en 1.500 mtr. vrije slag.
Voor de Pinquin was het die middag direct al raak. Ferdie Witvoet categorie 30+ pakte op de 400 wisselslag de 1e prijs met een tijd van 5.31.73. Henk Slomp categorie 50+ behaalde op de 1.500 mtr. de 1e prijs met een tijd van 22.45.18 (hetgeen ook een Gronings kringrecord inhoud, het vorige record stond ook al op zijn naam). Of het niet genoeg was voor die dag, ging Ferdie Witvoet ook nog even de 1.500 mtr. zwemmen, ook op dit nummer werd hij de 1e van Nederland in zijn categorie met een tijd van 19.05.29. Op de zaterdag en zondag werden nog diverse podiumplaatsen gehaald oa. door Jeltje van Bergen die uitkwam in de categorie 70+ goed voor: een 1e prijs op de 200 mtr. rugslag, 4 x een 2e plaats en een 3e plaats. Elvira Jonkers categorie 25+ pakte de 2e plaats op de 200 mtr. wisselslag met een tijd van 2.41.66 en 2 x een 3e plaats, dit voor de 100 mtr. vrije slag en schoolslag. Boven verwachting lukte het Angela Manro categorie 30+ een 3e plaats te bemachtigen op de 200 mtr. wisselslag. Henk Slomp ging verder nog met 2 medailles naar huis, een 2e plaats voor 50 rugslag en een 3e plaats voor de 200 mrt. wisselslag. Ferdie Witvoet was goed voor een 3e plaats op de 800 mtr. vrije slag.