Goede prestaties Pinquiners

Zaterdag 16 februari jl. vond er in Winschoten een wedstrijd plaats voor Zwemvereniging De Pinquin. In totaal kwamen er 20 Pinquiners aan de start. Op het eerste onderdeel, de 100 meter rugcrawl, waren medailles te winnen.
Camilla Dortmond zwom hierop een dik persoonlijke record en pakte het zilver, met haar tijd dwong ze tevens nog deelname af voor de Groninger Kampioenschappen in mei van dit jaar. Andere medailles werden gewonnen door David Scheffer (goud), Marielle Dolfijn (goud), Willianne Vos (goud), Vera v.d. Werf (goud) en Margriet Bieze (brons).
Een groot deel van De Pinquin zwemmers koos er echter voor om de zware afstanden te zwemmen, een 200 meter vlinderslag of een 400 meter wisselslag. Melanie Gall, Mylene Kok, Miriam Scheffer en Maaike Niemeijer zwommen de 400 meter wisselslag voor het eerst en alle vier finishten ze in een keurige tijd.

Aan het eind van de wedstrijd werden er nog estafettes gezwommen in drie categorieën, dames, heren en mix. In totaal kwamen er vijf Pinquin teams aan de start, die zich alle vijf op het podium wisten te zwemmen.