Dierenasiel Winschoten - Jake

Dit is Jake, een gecastreerde reu. Geboortedatum: 11-3-2011.
Jake is een kruising: Dogo Canario x Duitse herder en een prachtige hond om te zien en mee te werken.
Van oorsprong werden beide rassen gefokt met als doel om het terrein/ boerderij met daarbij het vee te bewaken en te verdedigen, maar ze zijn ook uitermate geschikt als gezinshond.
Beide rassen zijn erg intelligent, hebben een hoge werklust en hebben veel beweging nodig, Deze rassen hebben een duidelijke en consequente begeleiding (eigenaar) nodig, NEE is NEE!
Al deze kenmerken zien we ook terug in Jake.
Jake wordt graag uitgedaagd op lichamelijk en geestelijk gebied. Deze uitdaging heeft Jake ook absoluut nodig! Te denken valt aan; zwemmen, fietsen, denkspelletjes, gehoorzaamheidsoefeningen ,lange wandelingen etc.
Het is een slimme hond, wel een tikkeltje dominant wanneer hij zijn zin niet krijgt en hij kan daarbij de neiging hebben om de baas te spelen.
Dit gedrag is wel goed te begeleiden, mits je consequent en duidelijk tegen hem bent. 
 
Hij kent commando's als; zit, af, blijf en hij geeft pootje. Jake reageert goed op stemcorrecties.
Jake is waaks en alert op zijn omgeving wanneer hij iets hoort en ziet wat dan nog even onbekend voor hem is.
Aan de lijn loopt Jake netjes mee en maakt veel oogcontact met de uitlater. Hij trekt niet aan de lijn.
 
Jake kan de neiging hebben om veel te blaffen tijdens de interactie, Jake is prikkelgevoelig en maakt af en toe een zenuwachtige indruk, waarbij hij weleens wil knibbelen aan je. 
 
We hebben het idee dat Jake er een hekel aan heeft om opgesloten te zitten, of alleen gelaten te worden. Dit, omdat wanneer je de ruimte(s) wilt verlaten, Jake dit niet zomaar accepteert en je belemmert om de ruimte te verlaten. Wanneer je hem afleidt wordt het makkelijker om de ruimte te verlaten.
 
Tegenover soortgenoten reageert Jake op afstand nieuwsgierig. Bij direct contact met soortgenoten is het nog onbekend hoe Jake zal reageren.
Jake is niet geschikt om bij katten geplaatst te worden.
 
We zijn voor Jake op zoek naar ervaren hondenmensen of mensen die ervaring hebben met Herders of de Canarische dog. Iemand die Jake de uitdaging en interactie kan bieden waar hij zo van houdt en hem op een consequente, maar positieve manier daarin begeleidt..
Jake is NIET GESCHIKT voor mensen die geen ervaring hebben met honden of bovenstaand gedrag.
Naar aanleiding van de genoemde kenmerken plaatsen we Jake niet bij kinderen beneden de 16 jaar.
 
 
Omdat wij het belangrijk vinden dat er een goede 'klik' is, vragen wij van u dat er meerdere keren kennis wordt gemaakt met Jake om te beoordelen of er ook een goede 'match' is.
 
Heeft u interesse in Jake, stuurt u ons dan een e-mail, dan nemen wij contact met u op. Email: asiel.winschoten@dierenbescherming.nl