Gratis bloedsuikertest in de apotheek

De maand november staat bij apotheken in het teken van diabetes. Op 15 november start de Diabetesweek in uw apotheek. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan in deze periode naar de apotheek komen om de bloedsuikerwaarde te testen.
Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Nederlandse apotheken de Diabetesweek in de apotheek.

Tijdens deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 gratis hun bloedsuikerwaarde laten testen. De risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ bepaalt of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kunt u doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl. Heeft een verhoogd risico, dan kunt u door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weet u waar u aan toe bent. In principe hoeft u geen afspraak te maken voor het testen van uw bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk dat u nuchter bent
voor de test.
Wilt u weten waar u terecht kunt voor de Bloedsuikertest? Kijk op www.apotheek.nl voor een overzicht van alle deelnemende apotheken. Ook de apotheken van de Apothekers Combinatie Veendam nemen deel aan de Bloedsuikertest. U kunt bij hen op de volgende dagen terecht voor een gratis Bloedsuikertest:

Service Apotheek Oosterbroek
(Europaweg 2B, tel 450775):
ma. 15/11 van 9.00-12.00u; 13.00-16.00u

Service Apotheek Eppinga
(Kerkstraat 1, tel 622729):
do. 18/11 van 9.00-17.00u

Reactie toevoegen