Judo Ryu in de prijzen

Afgelopen zaterdag werd er in Norg een groot judo toernooi georganiseerd. 540 Deelnemers streden om een plekje op het podium. Van Judo Ryu Muntendam deden er 11 judoka’s mee.
Michel de Bruin wist in de zwaar bevochten voorrondes alles te winnen. In de finale werd de eerste partij gespeeld tegen de nr. 1 van de andere poule. Binnen 10 sec. werd deze beslist in het voordeel van Michel. De tweede partij ging moeizaam, over en weer werd er aangevallen, maar geen van beide wist te scoren. Deze wedstrijd werd op beslissing verloren. Ondanks dat wist Michel toch de meeste partijen te winnen en mocht hij een eerste plaats in ontvangst nemen.
Judo Ryu Muntendam
Degnet Norder (die al een tijdje geen toernooien meer had gedaan) en Isa Heideveld (in een klasse hoger) wisten alle partijen te winnen en werden hierdoor beide overtuigend eerste.
Ricardo Grave mocht het opnemen tegen wat oudere judoka’s. In één moest hij zijn meerdere erkennen (drie jaar ouder, zwaarder en hoger in band was toch iets te veel van het goede) maar een tweede plaats werd ook met harte ontvangen.
Aniek Norder moest het ook opnemen in een zwaardere klasse. De 33 kg wegende Aniek wist in de klasse tot 40 kg een keurige derde plaats te behalen. Zeker als je weet dat er op beslissing van de 7 kg zwaardere kampioen verloren werd.
Ook derde was Fabian Moorlag die als witte bander tussen de oranje, groene en blauwe banden een keurige prestatie neer zet.
Jeffrey Doddema en Laura Flinterman wisten beide geen prijs te bemachtigen, evenals de nieuwelingen Daan Heideveld, Raymond Vernimmen en Rick Smit.

Foto: Fabian, Jeffrey, Daan, Degnet en Aniek, op de voorgrond Isa en Raymond.

Reactie toevoegen