Omloop Noordbroek wederom succes

De rabobankwielerronde Noordbroek was ook zondag 5 september jl. weer een mooi sportspektakel. De wielerronde werd helaas enigszins ontsierd door een valpartij bij de dameswedstrijd. De BC-dagkaart wedstrijd over 50 km leverde een erg levendige koers op. Vele ontsnappingen en uiteindelijk leek een kopgroep van vier man in de laatste ronde het te halen. In de finishstraat (Hoofdstraat) werden echter twee van de koplopers nog weer achterhaald. Marathonrijder uit Nijeveen Arjan Smit kon nog net uit de greep van het peloton blijven en ook Bert Platzer uit Groningen bleef het aanstormende peloton net voor.
Omloop Noordbroek

Zij werden 1 en 2 en Ron Smits uit Langelille eiste de 3e plaats voor zich op. Jan Zuiderveen uit Zuidbroek werd keurig 10e.

Bij dames/junioren/nieuwelingenmeisjes wedstrijd kwam een renster uit Suwald ernstig ten val. Zij moest met een ambulance naar het UMCG worden gebracht. Zoals het er nu uitziet heeft de nieuweling dame een hersenschudding opgelopen.
De koers werd hierdoor geneutraliseerd en kreeg een herstart. De groep bleef gedurende de gehele wedstrijd bijeen en uiteindelijk was het een massasprint van het peloton die beslissing bracht. Nathasja Heijting drukte haar wiel als eerste over de finishstreep voor Simone Kikkert en Anouska Koster.
In de middag was het slotstuk van de wielerdag met 75 Amateurs A. Een mooie enerverende wedstrijd, waarbij de toeschouwers vol aan hun trekken kwamen. Vele ontsnappingen, prachtige sprints om de premies. Een vijftal renners leek het halverwege te gaan redden. De voorsprong werd opgebouwd tot meer dan een halve minuut, maar het was de ATBteamNoord/Hekman die de zaak weer dichtreed. Een massasprint was het gevolg waarbij Ronald Kruijer uit Heiligerlee, rijdende voor de organiserende vereniging Omega, de winst voor zich opeiste. Prachtig ploegenspel werd uitgespeeld en leidde tot dit succes. Jan Hekman uit Norg werd 2e en Johan Knol uit Midwolde werd 3e. De Omegarenners Alfred Feikens uit Groningen en Steve McEwen uit Donderen werden 4e en 5e. De renners uit de gemeente Menterwolde van de wielervereniging Omega konden dit keer geen potten breken.

Omega kijkt terug op een prachtige wielerdag, alleen jammer van die ene valpartij. Maar liefst 160 renners kwamen weer naar Noordbroek.
Veel toeschouwers aan het parcours en het Marktplein zorgden voor een mooi entourage. De (lokale) sponsors maar zeker ook alle vrijwilligers en Noordbroek verdienen een dikke pluim voor deze geslaagde dag.