Geslaagde 1e Wielerronde

Afgelopen zondag vond de 1e wielerronde van Noordbroek plaats. Een kleine 150 wielrenners en rensters, verdeeld over 3 categorieën, waren op deze mooie omloop afgekomen. De vele vrijwilligers en de middenstand uit Noordbroek hadden samen met de wielervereniging Omega alles tot in de puntjes voorbereid.
Wielerronde Noordbroek
Op het marktplein was het gezellig met goede muziek, een tent voor een drankje, de snackmobiel voor een hapje en een springkussen voor de jeugd. De wielrenners verhoogden de sfeer want de talrijke toeschouwers werd een waar spektakel voorgeschoteld. Van het begin tot het eind werd er fel gestreden om de premies en de eindprijzen.
Bij de dames was het junior Adriënne Snijder uit Zuidhorn die zich als enige lang tussen de heren B-Amateurs wist te handhaven waarmee zij ook de 1e plaats bij de dames veroverde.
Bij de B-amateurs kwamen de mannen van wv Omega net iets te kort voor het podium, Erik Benthum (Ommelanderwijk) werd 4e en Jan Zuiderveen (Zuidbroek) werd 6e. De overwinning in deze categorie ging naar Henri Emens uit Deventer.
Bij de Amateurs A werd er ondanks de straffe wind, met een gemiddelde van bijna 43 km/h, erg hard gereden. Het werd dan ook een ware slijtageslag. Op het laatst bleven er nog 24 renners in het voorste peloton. Onder deze 24 bevonden zich twee Omega renners. In de laatste kilometers wisten zich twee renners los te maken van dit voorste peloton. Eén van hen was Zuidbroekster Gert de Veen, helaas moest hij het in een sprint a deux afleggen tegen Josbert de Vries uit Groningen.
De organisatie ontving reeds zeer vele positieve reacties op dit evenement van zowel “de Noordbrouksters” als van de renners.